Klik Yer!! Mekasih...

Friday, April 20, 2012

Potlcuk Bersama Mancher2 Di Rumah Saya..

Akhirnye buat jugak potluck kat rumah aku.. Setahun gak dieorang nak tunggu aku buat potluck ni.. hekhekhek Bukan apa manjer rumah orang baru kawin kosong takde ape..Kang korang datang dok atas lantai kang tak best pulak.. Tunggu aku kumpul kerusi meja makan baru jemput korang.. hahaha Dasar alasan.. hehe

At least aku buat jugak kan.. Takde la korang dok bising kat telinga aku .. **Manjer bile nak buat makan2 kat rumah ko ni!! Manjer rumah ko jer yang kiteorang tak datang lagi... Ok aku sudah buat korang jangan bising2 lagik ek.. =P Memang janji ngan dieorang nak buat potluck sebelum pergi Bandung.. =D


Budjet Deco bersama Eric.. hakhakhak Simple jer deco nyer..

Eira dan Ayu yang sampai dulu.. Yana ngan Ila lambat skit..

Sampai2 dieorang layan Melodi dulu sementara tunggu Ila ngan Yana.. Layan gosip artis Malaysia sementara tu kiteorang pon gosip jugak..

Kelihatan mereka ini tidak mengandung.. PANG di situ.. Adeh!

Okey tunggu Yana ngan Ila kebuluq kiteorang.. Ila ngan Yana sampai jer terus hidang lauk pauk yang kami masak atas meja.. Pagi tu dah la aku tak breakfast apa2.. Mau perut tak kerokk kerekk! Nampak meriah taaakk Ketam Gulai Lemak Cili Padi I... =P

Ila masak Sayur campur & Telur bungkus.. Aku masak ketam masak lemak cili api.. Ayu masak udang sambal.. Yana masak Ikan goreng cili padi.. Eira masak dessert Sago Gula Melaka..

Time to makan...

Sebelum makan kasi itu tayang muke.. Muke tak sabar nak makan.. Eira ngan aku orang paling bising.. weeii lapar2.. cepat2 dah kebuluq ni..hahaha Abis ibu mengandung memang lah sentiasa lapar kan.. Lapar yang tak boley tunggu pulak tu..

Masa makan masing2 senyap.. hahaha Lapar sangat la tu..

Jemput makan... Semua masakan korang sedap.. Terbaik pedas lazat yummy fuuyooo!

Pastu di hidang pencuci mulut Sago Melak Eira.. Hoiii Sago Melaka Eira terbaik ko.. Santan, Gula Melaka semua pekat.. Manjer nanti aku nak buat Sago Melaka.. Tahun lepas aku ada buat tapi Gula Melaka die cair terlebih air.. hehehe

Yana ngan Ayu paling banyak tambah Sago Melaka Eira ni..

Tengok betapa sedap Eira punye Sago Melaka die sampai kembang hidung menahan kesedapan.. hahaha

Apa la Si Yana nak ambik tu.. Tak kenyang2 ker manjer..

Perut dah kenyang masing2 dok mengadap tv..

Layan Konsert Mania.. Punyer bising macam tengok filem hantu pahal layan orang menyanyi jer kot..

Muke takde perasaan...

Masing2 terkejut.. Konon..

Tu dia aktiviti mendandan rambut Eira... Nasib takde aktiviti makeup2.. Kalo tak masing2 berubah wajah.. Kalo sebelum kawin tu boley la buat aktiviti makeup2.. Now dah kawin dah tak reti nak buat aktiviti macam tu..

Yana kata senang pakai pengepit rambut ni.. Nak buat sanggul senang belit2 dah siap..

Kalo tengah berpantang senang ikat macam ni...


 
Lena sekejap atas badan Eira..


Pasni nak buat potluck rumah siapa lak.. RUMAH EIRA!!!!! ayat bold di situ yer.. hakhakhak Tapi Eira dah bagitau awal2 jangan masing2 bawak laki.. I okey jer manjer! Yang lain okey tak?????

Dah gelak2 baring2, lauk pun dah turun bawak kasi dieorang makan ice cream Lemoncello.. Ooh Eira ko ada tanya kan aku beli kat mane ice cream ni.. Aku beli kat Tesco, kalo tak silap aku dalam 8.90 macam tu..

Manjer2 sedang menikmati icecream lemon.. Sedap icecream die masam masam manis.. Kalo tekak tengah payau makan eskrem ni lega skit tekak tu.. 

Wantan Goreng.. Dieorang tak percaya wantan ni aku buat.. Dieorang ingat aku beli yang dah siap.. Ello manjer tengok orang la.. Aku kan dah pandai masak.. Korang cakap jer nak makan apa semua aku leh masak.. ewah! Nak berlagak dah pandai masak.. kakakaka

Pas minum petang dalam kol 5 macam tu dieorang pon gerak balik ke rumah.. Masing2 baru ingat laki kat rumah.. =D

piece : kathyjem

12 comments:

Mimy Hamid said...

rumah kathy cantik lol...nice lol...yana bukak peti ais tu sbb nak tunjuk isi penuh maknanya khaty rajin masak..huhuh

Life as AsMissY said...

sis, mn bl lapik meja colour hijau tu.. cantik bangat..

Life as AsMissY said...

sis, cantik bangat lapik meja green colour tu.. bl kt ne ek? hehehe

Shu Shinju said...

best tol tgk korang.. ketam lemak cili api sgt menggoda jiwa raga !!

Ayuraza said...

cantekkknyer umah u katthy...dah tengok dah kat blog ceera..hehe :) tapi tengok kat sini pulak..:) nanti bb dah keluar lampu panjang tu kena sorok..takut terbalik atas dier..budak2 kan suka explore...heheh :P

Chekgu Azrine said...

happening dan terliur jugak.. hahaha

MRS. K said...

yang, cantik giler kot alas meja tu... beli kat mana? dah berkenan ni..

kathy jem said...

hehe..lapik meja tu kathy beli kat J.Jusco Midvalley..sekeping rm12.90.. ;)

mMoOnN aAlLeEaA said...

nampak sedap je ketam masak lemak tu....ni yang nak buat jugak ni... - selamat kenalan dr lea.

Nurhidayah Shamsury said...

motif tutup perut dgn bantal?? hehe

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.hai si cantik manis.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

AlyzaFisol said...

cantiknya umah...n lauk2 tu pun nampak menyelerakan...nk skit...hehehe...