Klik Yer!! Mekasih...

Friday, March 22, 2013

Pening Nak Pilih Stroller Buggy..

Tadi lunch di Nando's dengan manjer.. Eira ada event kat kat Midvalley jadi kami jumpe dan lunch di situ ajer..

Ayu dan Yana.. Yana sempat larik jap semata-mata nak lunch dengan kami.. 

Makan ni sajer kongsi 3..hehehe Masing2 diet katanya.. Eh aku tak diet Yana ngan Ayu jer diet.. ;P

Nasi tu abis aku makan.. Ayu ngan Yana langsung tak sentuh nasi.. Motip ko nak bagitau makan nasi.. Yer aku takde istilah diet.. Makan apa yang nak makan.. Tengh menyusukan Raiisah tak koser nak diet.. ;P

Kiteorang dah abis makan baru Eira sampai.. Melilau carik Nando's..hahaha

Ni pon diet jugak.. hahaha Takdelah Eira kenyang katanye nak oder burger jer..

Pas abis makan masing2 buat hal.. Eira terus pergi event Nuffnang kat Garden.. Yana sambung kerja di Setia City Mall.. Ayu teman aku cari stroller Raiisah..hehehe

Huiihh pening gak nak cari stroller buggy ni.. Ingat nak cari stroller buggy yang ringan dan mudah di bawa dan mudah di simpan dalam kereta.. Servey punye servey berkenan stroller buggy Mothercare ni tapi berat dan takde penutup atas die kan jalan panas kesian pulak Raiisah..

Comel warna pink ni tapi berat skit.. Tengah ada sale harga asal rm279 after less rm223.. huhuhu Tapi yang ni boley baring separuh jer..


Pastu pergi tengok kat Toys r us.. Haaa yang ni ok ringan dan mudah di bawa.. Kalo simpan dalam kereta pon tak makan space.. Tapi takleh baring boley duduk jer..

Masa mengandung dulu ingat nak cari stroller yang bagak2 tu tapi memikirkan keadaan kereta yang comel tu terus tak jadi nak ambik.. Smart memang smart tapi payah untuk bawak pergi travel sebab berat nak pasang pon kena banyak bersabar..

Pink ni comel siap ada penutup die lagi senang kalo panas adalah penghadang atas kepala Raiisah.. Harga cume rm149..

Adoiiii pening nak pilih yang mane.. Korang rase2 mane ok??? Mintak pandangan please... =D

piece : kathyjem84

16 comments:

cik chinta said...

klo bli cmni ble tahan sampai umo bape? tu r, nt nk kn cr jg. sbb sng nk jln sinri2.

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

kathy..amik yg last one..sbb ade cover kan..pinky lgi..seswai dgn princess raiisah yg super comel iteww

ummi_khalish said...

assalam mama raiisah yg cumill... cuba cri stroller yg 3 roda yg beratnya bawah 6 kg..mudah dibawa untuk travel..saya pernah beli di jusco masa sale untuk ank pertama..ada juga carseat..tahan sampai skrg dh 4 thn guna... tapi kat mesir ni,stroller sangatlh murah cme nk bawak dr cni ssh ple..kalo x acik blh tlg blikn utk raiisah...hihihi..sebb acik pun ada bli satu lgi kat cni jnama chicco utk aisyah humaira' pla....

cuba lihat contoh di sini....

http://about.pricegrabber.com/search_attrib.php/page_id=1997/form_keyword=chicco%2Bc6/rd=1/rd_type=P

http://www.amazon.com/Travel-Systems-Strollers/b?ie=UTF8&node=166849011

Mooniqueen said...

Yang, try maclaren...very lightweight n umbrella fold... Fav hsbnd MQ tapi MQ suke Quinny...

Davnes said...

Yg last tu cantik...:D....dannnn murah hehe

✿ pink velvet ✿ said...

yg 1st tu mcm menarik :)

DaZzlingLilLy said...

smuanya comel kan..mmg konfius..kalo i amik yg last lah sebab ada penutup atas,harga pun ok..

mamasuri said...

33 mcm kurang menarik..kathy kena survey lagi..hehehe

kathy jem said...

ummi_khalish : ooyekerr..ok tq for your info..hehe stroller yg u ckp tu berat tak??

~♥dieyba_baby♥~ said...

kaler pink.. mmg cntik.. warna fav..

sweetlavender86 said...

ramai yg beli buggy brand my dear..yg corak polkadot.ade member bwk travel smpai ke europe buggy mydear.die cko ok sgt.ringan.bleh adjust seat nk bring ke duduk n ada penutup.harga pun murah.i pun nk beli nnti nk bwk travel.senang. :)

ummi_khalish said...

assalam..sama2...:-)mama raiisah...dil guna jenama chicco sekarang...ringan je..kalau kita boleh angkat sebelah tangan je..dan boleh dibuka2..senang lipat..ada juga yang jenis ada payung dan kelambu..mudah basuh...tahan lasak...

Nadiah said...

Kathy,

I nak let go stroller Maclaren Volo warna merah. I beli dalam RM399.00 tapi nak let go RM 120 saja.

Reason nak let go sebab dah stop production.
Condtion : 80% still new.

kathy jem said...

Nadiah : yeker..boley gak tapi i nak tngk dulu gmbrnye boley..nnti nadia emial kat kite kathyjem84@gmail.com

Ashikin Ckin said...

Nadiah stroller mclaren volo ad lg ke?klu ad msg sy 0196658151 beminat nk tgk dlu gmbrnye

Ashikin Ckin said...

Nadiah msg sy pasal strolle 01966581219