Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, July 18, 2013

Berbuka Puasa di Restoran Makanan Sedap, Kota Damansara

Hari tu kami berbuka di Restoran Makanan Sedap.. Last minit punye plan dan last minit semua join.. Nasib manjer i free takde apa2 plan kalo tak nangis aku sorang2 makan kat situ..hahaha

Masa ni Eira tak sampai lagi mari kite bergambar depan restoran makanan sedap ni..

Dah tepek muke kami barulah cerita pasal makan..hahaha Tu la die aku makan gambar makan gambar...Ata minah blogging memang la macam ni.. Tak lari gambar dengan makanan.. ;P

Sebelum tu kite view dulu rupe Restoran Makanan Sedap ni.. Nanti kalo korang nak datang dah tau macam mane rupe kedai ni..

Restoran makanan sedap ni terletak di Kota Damansara.. Belakang restoran Gulam Mee.. Ni full alamat die:

E-46G,
Jalan Teknologi 3/9,
Bestari De'Kota Damansara PJU 5,
47810 Petaling Jaya..
Kalo ada sebarang pertanyaan boley call di 03-61417360 & 017-2581401 (Diana)

Kat sini dieorang sediakan makanan buffet masakan ala kampung macam murtabak, ikan bakar, kuih muih tradisional, western food roast beef & chicken..

Harga buffet :
*rm35.00neet (dewasa)
*rm17.50neet (kanak2)
 *rm24.50neet (w.emas)
*Pakej keluarga 2 dewasa, kanak2 rm100nett

-Waktu 6.30 ptng -9.30 malam 
-Mini surau ada disediakan di tingkat 2 atas

Mari kite tengok apa yang menarik kat restoran makanan sedap ni..


 
 
 
 
Kuih muih..

Menarikkan..Harga pon ok tak mahal sangat.. Dan yang pasti makanan die semua sedap2... Dah nama pon makanan sedap mestila sedap! Tapi kat sini hari2 menu yang berbeza..

 Ayu, Yana dan Saya..

My manjer Yana sudah berhijab.. Alhamdulillah hidayah di bulan Ramadhan..

Sungguh comel manjer ko berhijab ramai yang cakap Yana nampak muda.. Yana cakap ooo selama ni aku nampak tua la...hahahaha Gelak beramai2 kami di situ.. ;P

 Suami manjer pon ada jugak..

B cube pose tu elok2 cube tengok Shah & AhSeng pose elok jer..hahaha

Affan, Shah, Ahseng..

Aku kalo tengok gambar ni mesti nak tergelak teringat dialog Affan *Shah pose nak macho jer..kakakaka

Ok dah2 cepat pergi ambik makanan nak berbuka dah..

Pose dulu..hahaha Sempat.. ;P Ni pon sebab ada manjer kalo aku sorang2 kat situ idok ler..Buat malu orang kampung jer..

Ni la yang aku nak bagitau niiii.. Kalo korang datang kat Restoran Makanan Sedap ni wajib makan Sup Asam Pedas Ekor sebab sup ekor die sangat sangat sedap weii serius tak tipu.. Ni aku taip ni pon dah kecuq air liuq..hahaha Sedap kuah asam pedas die pekat terbaek..!

 Ni permulaan jer ni.. Nasi tak ambik takut kenyang kang tak dapat makan makanan yang lain..

Kuih muih dan jugak kurma ada di sediakan atas meja makan...

Masa untuk berbuke..

Eh Eira tak muncul2 lagi ni.. Biaserla dari Cheras nak datang sini sure la jem tak hingat lagi2 hari Jumaat..

Tadaaaa my manjer Eira sudah berhijab jugak.. Alhamdulillah.. Insyallah saya pulak.. Sejuk hati mak umi tengok anak die berhijab macam Eira ni..hehehe Doa2 aku pulak lepas ni..Amin amin amin.. =)

Kawan sehidup semati.. Cewah!

Walaupon my manjers sudah berhijab hope korang masih Yana Eira yang ku kenal 10 tahun lepas..

Sayang my manjers semua.. Yana Ayu Eira.. Peluk skit ala terharu pulak.. =__= Biaserlah bulan puasa ni sensitif lebih..

Tengok betapa sehati sejiwa hati kami.. Kasut pon beli sama2..

Owh ramai tanya kasut tu beli kat mane?? Kat Aldo rm190.. Cepat beli kang abis menyesal..Macam aku ari tu kalo ikutkan nak beli sekali dah abis, merata kedai Aldo aku cari last takde stock sedih.. Ni die keluarkan balik design ni haruslah aku beli supaya tak menyesal di kemudian hari.. Sebab wedges Aldo ni sangat selesa ok dah tahan lasak..

Bye manjer.. Nanti kite ketemu lagi.. Plan berbuke rumah Yana pulak..

Pastu terus balik rumah mak ambik Raiisah bawak balik rumah kami..

piece : kathyjem

6 comments:

AlyzaFisol said...

boleh try gi makan ni...nampak semua menyelerakan...bkn kata kathy je terliur ngan asam pedas ekor tu, lyza pn same tau...hehe

http://www.alyzafisol.com/

Innanie Ariffin said...

nampak memang makanan sedap!!!!

Insya-Allah boleh cuba kan...

harga pun agak berpatutan untuk buffet ramadhan!!!

:)

kathy jem said...

pucuk merah : mmnglah tudung tu wajib tapi kalo pakai lepas tu buka balik pastu pakai balik baik tak payah..biarlah pakai ikhlas dr hati jgn di sebabkan orng pakai kite pon nak pakai..

peace yo!

Zanira Noh said...

Sibukkan laki org je. Jaga la laki sendiri. Derrrrr

Ayu Denira said...

Nak tegur ada caranya... jgn sampai sakitkan hati orang..

Ietams said...

cantik² dorang yg dah berhijab