Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, October 31, 2013

Jumpe Eyeliner Paling Best..

Serius korang harus beli dan terus memakainya..hahahaha

Aku tau ni pon dari Eira, hari tu kan teman die beli eyebrown bobbi brown kat Pavilion, masa tu la baru tahu produk maybelline ni.. Die cakap ramai pompuan2 kat luar sana tu cakap eyeliner maybelline ni bagus..

Lepas ngi Pavi kami ke Watson nak beli eyeliner maybelline ni tapi Eira jer yang beli aku tak sebab eyeliner maybelline ni waterproof nanti takut susah nak remove.. Sekali bile pompuan tu dah pakai terus bagitau kat aku kata eyeliner maybelline ni best senang nak cuci.. Aku dengar die kata senang nak cuci tu yang terus zasss pergi carik..

Aku kalo barang mekap tak suke yang waterproof sebab susah nak cuci lagi2 mascara kalo pakai waterproof mesti tercabut bulu mata.. Huh tak suke..

Tapi eyeliner Maybelline ni walaupon waterproof senang nak cuci okey.. Pastu pulak warna die pekat dan senang nak tanggal kalo guna wet wipes.. Takdela ko tenyeh2 ada lagi.. Yang aku beli ni harga die rm18 masa tu tengah ada promotion kalo tak harga asal die rm29 hengget..

Cara mudah nak pakai eyeliner..

Tangan yang sebelah pegang eyeliner dan sebelah lagi pegang hujung mata dan tegangkan supaya eyeliner jadi lurus dan tak berkedut..

Masa pegang tu ikut keselesaan korang.. Rileks tenang jangan gelabah kang senget2 eyeliner tu nanti dah comot..hehe

Akhir sekali lepas dah lukis eyeliner dari depan ke belakang tambahkan sedikit eyeliner di hujung mata.. Buat tajam sikit baru menyerlah gitew..

Ok dah siap sebelah pulak..

Otey dua2 dah ciap.. Senang jer kan.. Kalo mane dah biaser pakai memang senang la kan kalo baru nak belajar memang mengigil-gigil la kan.. hahaha Takper mula2 memang macam tu lama2 nanti biaser dah, zass 5 saat siap..haha Dalam kereta pon sambil pandu sambil pakai eyeliner.. Gitew! ;P

Last sekali pakai mascara..

Siap! Best giler eyeliner Hyper Sharp Liner Maybelline ni senang nak apply dan cepat kering.. Terbaek!

piece : kathyjem

Wednesday, October 30, 2013

Breakfast di Wondermilk Cafe bersama Anak & Suami..

Kali ni breakfast Cafe pulak asyik mamak jer.. Sekali sekala breakfast owang putih la pulak.. hahaha Sekali sekala tukar selera.. Balik dari klinik gigi terus ke sini dah alang2 Wondermilk bawah klinik kite breakfast jer kat sini..

Raiisah dengan topinye.. Dah lama tak pakai topi ni, tau2 dah ketat skit masa hari tu pakai longgar banyak kot cepat nau kepala Raiisah ni besar.. Nasib tak borong banyak topi masa die baby kalo tak menangis tengok topi comel2 tak boley sarung dah..

Affan oder ccoffee iced latte.. Raiisah ku oder kan air blackcurrant tapi bukan die yang minum aku yang minum..hahaha Sebab die punye makanan sekali ngan air..

 Apa benda la dieorang bagi ni bukan Raiisah reti main pon...

Daddy nak buat pon tak reti..hahaha Layang2 ker ??

Mata die tak kelip2 tengok budak kat situ main mini playground..

Ok la mummy bawak awak main playground yer.. Sian duk keras dalam baby chair tu..

Haa kalo dah dapat pengang toys abislaaaa.. Tu pon die suke, Pungah!

Ooo nak masak lauk yer...

Basuh kuali dulu..

Ha'ah panas2 pengang kuali kan dasyat ni..

Ssshhh mummy diam boley tak jangan bising2 Raiisah nak masak ni..

Kemain ko kan dapat mainan abis ko pungah.. Jenuh mummy ko nak susun balik..hahaha Tapi mummy ko tak susun pon..Lariii..kekeke

Roti Daging..hahaha *Ayat melayu di situ..kekeke

Daddy burger..

Raiisah fried & fish..

Nampak budak mengelupur nampak makanan..hahahaha Die kan memang macam tu tak boley tengok makanan nafsu memanggil-manggil..keke

Diam terus dapat fries..

Kiri kanan tangan tu nak pegang fries..

Loo sekeping jer gambar mummy..hahaha Jadila..

Daddy..

 Raiisah makan fries jer tangan tu takyah makan sekali yer..hahaha

Anak sapa ni???

Pas bagi makan fries bagi die makan fish pulak..

Kite bagi elok suruh die ambik.. Zass laju tangan capai masuk mulut.. Tak menyempat2..haha

Nampak rakus tak rakus anak aku ni.. Gelojoh sangat raiisah ni tau.. Nasib kecik lagi kalo dah besar kena dah ni..hahaha

Haa kan elok makan macam tu sopan santun..Ceh!

Dah akhir sekali kek cokelat.. Sedap!

piece : kathyjem

Tuesday, October 29, 2013

Celebrate Birthday Manjer Yana Eira Ila di Serai

Plan baik punyer nak karok sekali aku ada hal langsung cancel..Abis sentap manjer2 ku semua.. Ampun ye manjer2 ku nanti kite plan baik punye yer.. Walaupon hari tu kite dah planing baik punyer nak buat macam mane ku ada hal yang tak dapat dielakkan.. huhuhu

Kali ni kite jumpe berlima.. Aku rase dah setahun kot kami tak lepak berlima since aku beranak selalu jumpe berempat jer..

Kebetulan si Eira shopping kat Paradigm Mall terusla kami ke sana.. Kalo ikutkan nak jumpe kat Curve sekali karok tak jadi jumpe kat Paradigm lagi pon nak dinner jer pastu chow terus balik..

Sampai Pardigm Mall toilet yang di terjah dulu.. Al maklum baru nak berjinak2 ke dunia hijabista ni haruslah ko mengadap cermin 1 jam nak betulkan tudung ken..muahahaha Abaikan adik cina bambam kat belakang tu yer.. Die pon nak inteframe jugek masuk blog i.. ;P

Kami dinner di Restaurant Serai ajer..

Sedang memilih makanan mane yang hendak di makan..

Apa yang menarik ek..

Masa ni Eira tengah bercakap ngan Ila sebab pompuan tu dah sesat tah mane perginya.. Aku pon sesat jugak nak cari The Loaf tah mane2 perginya.. Kiteorang berkumpul kat The Loaf then baru ke Serai.. Baru 3 kali kot aku datang Paradigm Mall walaupon tak jauh dari rumah..hewhewhew

Amboii tak sabar nak potong kek nampak..

Menunggu ketibaan Si Ila gebu..

Ayu, Me Eira dan Yana..

Tu dieee si Ila gebu sudah mai..

Sampai2 terus kiteorang Wahhhh Sudah menjadi tunangan orang yer.. Congrats babe! Tahniah Ila..!

Harusla ambik gambar dengan cincin sekali kan..

Sebelah cincin merisik sebelah lagi cincin tunang.. Kawen Insyallah tahun depan di Sungai Petani Kedah.. Wohoo boley pergi Langkawi nanti.. ^__^

Lama tak jumpe ko babe..Since aku dah beranak mane pernah jumpe ko kan tau2 ko dah jadi tunangan orang dah nak kawen.. Ramai yang tanya mane Ila menghilang?? Bergaduh ker ngan die.. Eh takdelah die ada jer cume dah jarang lepak ngan kiteorang al maklum masing2 busy hal rumah tangga..kekeke




Ok makanan pon dah sampai.. Sambil makan sambil bercerita biaserla dah lama tak jumpe Ila macam2 nak ditanya..

Ila oder spaghetti seafood..

Eira nasi lemak..

Yana Salmon..

Ayu Nasi Kerabu..

Aku lupe nak ambik gambar..hahaha Eh ada tapi kat kamera Eira.. Pompuan tu laptop die sakit tak dapat nak bagi gambar nasib dalam handphone aku ada seketul 2 gambar ni kalo tak menangis nak tunggu gambar dari Eira..haha

Yeaaa berlima jugak akhirnya.. Dulu kanak2 riang sangat kami sekarang Alhamdulillah! =)

Seronok dapat berkumpul lima macam ni..

Ok masa untuk potong kek.. Apa yang lawak masa ni tah kemain Ila ngan Eira gelak..haha

Sebelum tu kasi korang terliur dulu tengok Red Velvet ni.. Huh aku pon  terliur jugak..

Cucuk lilin..


Happy Belated Birthday's Ila Eira dan Yana.. Sayang korang bertiga..





Tak sabar nak tunggu Ila join the club..hehehe

Selalu Red Velvet letak krim putih yang Yana oder ni letak krim cokelat sedap okey! Sape2 nak oder kek macam ni boley tanya Yana..

Saya dan Ayu..

Manjer tak boley bla tengok u pose macam ni.. Macam sape???? hahaha Ce teka macam sape Ayu pose ni?? kekekeke Yana jangan marehh.. ;P

Selamat Menjadi Tunangan orang Ila.. Tak sabar nak tengok ko dukung baby..Eh hahaha Lambat lagi tu..

Ok jom balik Eira kena chow awal Suami Anak die sedang menunggu di rumah..

Ku sambung mengopi di Uncle K ngan Yana Ayu Ila sementara Affan tak call lagi..muahahaha

piece : kathyjem