Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, February 6, 2014

High Tea Bersama Hijabista

Wahh sudah pandai join event Hijabista ye kak..hahaha Ni pon Qila yang pelawa aku untuk meriahkan event ni.. Tema die Artsy Attire.. Tema apa tu.. Tanya Hanis.... Alaaa nok tema art2 macam tu.. Oyekerr.. Kena pakai baju corak art2 la ni.. Orang pompuankan first sekali yang die pikir baju apa nak pakai beg apa nak pakai.. hahaha

Nak kena cari baju la ni.. Dah satu hal pulak nak cari baju.. Nasib ada baju beli masa kt Bali hari tu tak pakai lagi.. hewhewhew Save duit aku.. =P

Seperti yang dijanjikan tepat kol 1 kami tibe di Life Centre Kuala Lumpur.. Dah la malam sebelum tu tak boley tido jantung dupdap dupdap jer.. eh apsal rase macam ni, nervous ker aku padahal nak pegi event Hijabista jer kot takkan nak nervous pulak..hahaha Macam tak biaser pulak ko kathy pegi tempat2 macam ni.. Yerla i kan tak biaser pegi event2 Hijabista ni first time join tak biaser lagi..hehe Ngadesss...

Kami dari Geng Hijabista...hahahaha Geng Hijabista katanye.. Hanis, Ceera, Yana, Qila dan Saya..

Elok jer kiteorang sampai terus Yana kena sambar nak di interview.. Nasib aku dok tengah selamat.. Aku bab2 interview ni mulalah nak gagap..hahaha Ahkak ni pemalu dik..

Yana kan pernah jadi reporter setakat soalan2 macam ni kacang la die nak jawab walaupon dalam hati debor2 jugak katanye..hahaha

Nampak muke confident tu.. Kalo aku kat situ agugugu jawapan yang akan keluar..hahaha
Masa ni Bank Islam tengah interview die pastu Tv-Al Hijrah pastu Karangkraf pulak..

Tujuan dieorang buat event ni untuk beramah mesra bersama blogger2 Hijabista yang lain kiranye high tea la ni..

Nak tengok High Tea nye..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Manis sesajer.. Juling2 mata nak pilih cupcake mane nak makan semua pon nampak sedap..

 
 
 Red Velvet ni paling aku ingat.. Aku ngan Eira 3 kali repeat..hehe Sedap!

 Ok2 event dah nak start..

Mari kite saksikan apa yang akan berlaku.. Ooo ada sesi penerangan pasal Bank Islam dah kata Bank Islam sponser kan kena dengar la dulu apa itu Bank Islam benefit yang akan dapat.. Ok makan jap...hahaha

 Qila..

 Hanis..

 Pastu sesi penerangan macam mane nak mengayakan tudung.. Macam2 lilitan dieorang buat nampak cantik senang jer cube kite yang buat 10 jam tak siap2..haha

Pastu sesi menukar barang swap swap swap!.. Barang mane yang kite rase dah tak pakai masih elok boley tukar dengan kawan2.. Kena bawak 5 barang..

Qila bawak aksesori Hanis bawak shawl..

Malu jugak sebenarnya nak tukar barang ngan orang tak kenal ni..hehehe Satu jer barang aku yang tak laku baju.. kekeke.. Tunjuk2 pon takde orang nak.. hukhukhuk

Dah macam pasar malam pulak aku tengok.. Siap jerit2 sape nak baju ni sape nak tudung sape nak kasut ni..Nak jugak baju tu tapi macam malu nak tukar ngan barang aku..huhuhu..  Dok diam jer la ko kat situ..haha

Kan best kalo dieorang buat macam, bile tetamu dah sampai register, siap terus bagi barang kat organizer then organizer yang akan bagi barang tu kat tetamu takde la macam ni malu2 nak tukar barang..

Hanis dasyat barang die laku..hahaha PR bagus ni...

Aku Yana ngan Eira jugak barang tak laku..hahaha

Bersama host yang comel..

 Dah kena interview pulak.. Nasib Hanis ngan Qila ada takde la segan.. Kalo aku sorang jer memang aku lari..hahaha

 Berlakon buat2 tukar barang..

 
 Hahaha.. Kena buat2 gembira..

Layang jugak persembahan dorang ni..

Yana bersama ex boss Karangkraf..

Elegant outfit dari Cik Hanis..

Simple outfit dari Yana..

Gorjes outfit dari Ceera..

Me yang simple..  Rase2 baju tu art tak..kekekeke..

Bersama Manjers.. Ok jom balik nak ngi tempah baju kat Tariq pulak..

piece : kathyjem

4 comments:

mama tisya said...

meriah tgk desserts byk2 tu

Yang Bersinar said...

Wah bestnye! nmpk byk makanan yg slrpppp heehe

~♥dieyba_baby♥~ said...

cantik la baju tuu.. serius lawa.. warna dia pn cantik

mrs gold said...

baju cantik2 sumanye :)