Klik Yer!! Mekasih...

Monday, April 7, 2014

Langkawi bersama Manjer's

Hai...

Bermulalah al kisah kami di Langkawi.. Pagi tu aku bangun awal mata dah terbiaser bangun pagi.. Affan masih tido lagi.. Raiisah pon sama tido lagi.. Bangun lepak tengok tv kejap sementara menunggu Raiisah bangun.. Elok aku tengok tv tak sampai brape minit Raiisah bangun.. Wechat manjers tanya nak turun breakfast kol brape.. Basuh muke berus gigi tukar baju terus turun..

Jom breakfast mummy!

Eh terlentok pulak die..


Tengok daddy Raiisah macam mane tak bulat dok tibai sepinggan nasi lemak dulu pastu laju-laju naik bilik memerut..hahaha

Tinggal Raiisah dan mummy.. Eira ampunkan aku gambar ni jer aku rase muke ko ok yang lain semua muke ko tengah menikmati sunguh roti tu.. hehe

Mummy Yana and Uncle Shah pon ada sekali..

Feveret Raiisah koko krunch! Satu mangkuk die boley abis tapi nak kena tunggu sampai lunch la baru licin mangkuk tu..hahaha

Menarik jugak brekafast kat Langkawi Seaview Hotel ni.. Ok la makanan die takdelah sedih sangat menu banyaklah jugak pilihan..

Family kecil Eira.. Yunnan termenung apa tu makan sayang..

Abis makan swimming time! Bawak budak2 mandi pool...

Yunnan dan Keisha pon swimming jugak..


Hamboii abang Yunnan berpelampung bagai ni ce tengok skill tu kejap..haha

Baby besar yang penakut dengan air.. Asal tenggelam je badan dalam pool menangis2..

Keisha yang berani.. Berani dalam pool jer la..hahaha Suke die dapat mandi dalam pool..

Nampak Raiisah die tengah buat menangis...

Yunnan dah kesejukkan.. Tapi memang sejuk tul kolam die aku yang terjun kejap tu pon dah mengigil-gigil..

Selesai bawak anak-anak mandi kat pool.. Siap nak ke Langkawi Cable Car dan makan tengahari...

Manjer's pon sudah siap jom!

Semua dah ada kat Lobi jom masuk kereta..

Nak pegi makan dulu.. Baru naik Cable Car.. Kiteorang cari kedai makan yang dekat2 ngan hotel... Tak kisah makan mane2 janji kenyang..

Raiisah, mummy Yana dan mummy..

Amboii nak pergi makan ke main sukenye.. Oh Yunnan tido masa ni kengantukkan...hahaha Ayat apakah itu Kathy??

Bagi Raiisah ikan goreng ngan Labu Gulai Lemak.. Pon sodap!

Dah abis makan dapat cokelat dari Mummy Yana.. Sepanjang kat Langkawi dalam beg mummy Yana sentiasa ada cokelat.. Tu yang semua budak berkepit ngan Yana.. Umpan katanye..

Sebelum naik Cable Car bergambar dengan Horse.. Jauh2 aku ambik gambar kang die sondong apa pon tak boley..kakaka Dasar penakut...

Sebelum naik Cable Car.. Wuhhuuu! lama tak naik Cable Car last datang Langkawi pon masa sekolah dulu2.. Huhuhu Lamakan...

 
 
 
Harga yang dikenakan.. Kanak2 pon kena bayar okey..

Muke takde apa yang berlaku padahal dalam hati cuak masing2...hahaha

Sapa gayat tak digalakkan naik Cable Car ni ya..muahahaha..

Bapak-bapak sekalian..

Anak-anak yang kegembiraan..

 Yunnan, Raiisah dan Keisha..

Kami di Puncak Gunung Matchincang (Top Station)..

 
Atas kami nampak macam landasan keretapi kan..

 Raiisah dan mummy..

 Raiisah nak turun masa ni takmo bergambar..

 
 
 Just lepak2 ambik gambar ajer takde apa yang menarik sangat pon atas ni...

 
 
 Apa tah Yunnan cakap ngan Raiisah masa ni...

Raiisah termakan pujukkan Yunnan.. Okla i ikut u... T_T

Hisap jari pulak die... Nak tido ker Raiisah..

Bahasa yang mereka berdua sajer yang paham... =P

Cari pusat..

 
Berlari berkejaran seindah bunga di taman..

Ewah cakpong cakpon!


Ni pose paling disukai oleh Raiisah duduk mencangkung..

Haa kan molek berdiri tegak macam ni.. Ni asal mummy suruh Raiisah berdiri nak ambik gambar mesti laju jer mencangkung.. Tak paham style apa macam tu..

Apa tah membebel ngan Mummy Eira..

Yunnan sudah kehausan.. Raiiah tu memerhati dari jauh nak la tu..hahaha

Eksyen je lebih nak naik mahal 30 hengget sekali naik..

Bagi Raiisah duduk nak menangis gayat..haha

Dah jom balik nak makan laksa ngan rojak..


Balik tu berpecah masing2 family naik satu cable car.. Kebetulan masa kiteorang naik ni ada sorang pekerja nak tumpang turun satu station.. Kiteorang ok ajer tu yang suruh pekerja tu ambik gambar kiteorang bertiga..hehe Adalah jugak kenangan gambar family bertiga dalam cable car..hehehe

Dua2 tengok apa tah masa ni bulat mata masing2..

Raiisah tak gayat ek...

Lamanye tak makan sengkuang calit.. Panas2 dapat makan sengkuang layan abis..

Yana dan Shah..

Alaa kecuq liuq pulak tengok laksa Hafiz Rojak ni.. rm3.50 sepinggan.. Sedap laksa die sapa datang Langkawi Cable Car ni balik dari tu wajib singgah di sini tak menyesal laksa die memang sedap..

Ciput sorang oder mee rebus.. Tak tau rase die macam mane tapi Eira kata sedap gak mee rebus die.. 

Saya dan Eira..

 Hepi dah kenyang.. Pas ni nak pergi Pantai Cenang pulak..


Best makan kat sini sebab berlatarkan pemandangan laut belakang tu.. Rase macam berada di Bali gitew..hahaha

Suasana yang nyaman..

Ambik 2 3 keping sat..

Ok sikit2 ye jap lagi kite lompat puas2 kat Pantai Cenang.. Ni baru lepas makan kang terkeluar laksa tu balik..


Cubaan untuk lompat tidak menjadi.. Al maklumla dah bertutup kepala ni malu ahkak..hahaha

Dah sampai pantai cenang...

 Nak tengok sunset!

 Tengok Raiisah tak nak langsung pijak pasir.. Geli sungguh..

Kita tetap kawan sampai Jannah.. InshaAllah.. =)

Pantai Cenang adalah spot paling lawa untuk tengok sunset..

 Ok sunset sudah muncul...

Dapat sentuh sunset.. wewewe

Menikmati sunset sementara belum ia terbenam..

 Selesai tengok sunset terus pulang sambil hilangkan dahaga dengan secawan coconut shake ice blended..

 Sape2 datang Pantai Cenang ni wajib okey minum coconut shake ice blended ni ok...Terbaek sedap!

Ok dah penat jom balik!

piece : kathyjem

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Happening..
Sambung cpt2 ye kathy..
Teruja nih

kathy jem said...

Chekgu Azrine : hehehe baek besok kite sambung..

Zee Suhaini said...

syoknya tengok bff nih..
gambar sumer pon lawa2..dah memang orang dalam tu lawa..hehehe..

Mya said...

comel gambar raiisah termakan pujuk rayu yunnan hehe..

salwana nordin @ che'wa said...

seronoknya ada bff kan..semoga persahabatan kalian sehingga ke akhir hayat..in syaaAllah

vitaminstreet said...

Senang eh nak cari cococut shake kat pantai cenang? Smlm cr x jumpe! Hopefully ptg ni jumpela. Mengidaaaam coconut shake sgt ble dah kat langkawi ni