Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, April 8, 2014

Last Day Di Langkawi

Bile nak datang sini lagi tah.. Pagi tu bangun macam biase.. Packing baju, mandi then turun breakfast.. Terus checkout skli.. Tapi beg kiteorang simpan dulu kat hotel sebab nak merayap jap..hehehe

Raiisah macam biaser awal pagi dah bangun sementara mummy packing baju Raiisah layan tengok kartun jap.. Daddy tido lagi..

Siap semuanye turun breakfast.. Makan kenyang2 ye Raiisah nak jalan jauh ni.. Raiisah macam biaserlah makan koko krunch..

Muke baru lepas mandi glowing2 gitew..hahaha Ce tengok tengahari karang melekit muka masing2..hahaha

Sementara menunggu daddy2 semua checkout kita kasi anak2-anak layan tengok ikan..

Raiisah kemain bising mulut nak bagi ikan makan...

 Ok dah penat bagi ikan makan rehat jap.. Tunggu uncle Shah ambik kereta..

Simple ajer..

 Hamboii Yunnan masuk2 kereta terus peluk Raiisah.. Drama melayu tv mane tengok ni..hahaha

Kemain masa peluk siap nangis2 macam rindu sangat upernya..hahaha 

Ok Yunnan jangan nangis2 yer Raiisah ada depan mata ni... kekekeke Amboii korang time baik kemain lagi bersayang-sayang...


Ok nak beli tiket nak ke Pulau Dayang Bunting dengan nak pi tengok Burung Helang..


Raiisah dan mummy..

Ok jom naik bot... Debor naik bot bawak anak harap2 semuanya ok..

Bagi anak-anak naik dulu..

Ok we are ready! vrommmmm! eh bunyi kereta pulak..hahaha

Raiisah suke naik bot nasib die tak menangis..

Tak pernah jejak kat Dataran Langkawi ni.. Dulu masa zaman sekolah nak pegi kat sini tutup renovation pulak..

Anak2 dah mengantuk..

Saat yang ditunggu-tunggu.. Masa kiteorang sampai eh mane burung helang ni sekor dua jer nampak.. Sekali budak yang bawak kiteorang ni tabur isi perut ayam tu die berpuluh-puluh datang....


Omak aiii besar jugak burung helang ni nampak kecik jer.. Sekali die terkam abis isi daging melekat..

Die keluarkan kuku die ngan kau kau sekali die boley bawak bawak terbang..hahaha

Pastu ke Pulau Dayang Bunting..

 Banyak sejarah kat Pulau Dayang Bunting... 

Yunnan sudah terlena..

Dah sampai Tasik Dayang Bunting...

Ada kejadian masa ni.. Shah tengah ambik gambar kiteorang masa ni Ciput lak tengah dukung Yunnan undur punye undur sambil tengok kiteorang bergambar eh ehhhhhhhh Ciput hampir tergolek tapi nasib Ciput pandai imbangkan badan dia nasib tak jatuh kalo tak aduhh tak tau nak cakap..


Panaih hey!

Shishi dulu lama sangat atas bot tadi kantung sudah penuh..hahaha

Alaaa cian Yunnan terlanggar batu masa nak bangun dah bertanda kat dahi tu..

Nasib nangis kejap jer tapi sakit jugakla tengok dahi merah kat kepala tu..

Kena melalui tangga ye nak ke Tasik Dayang Bunting ni..

Amboii Ciput gagah perkasa betul ni..hahaha Dua orang sekali die angkut..

Termengah-mengah jugak la naik turun tangga ni.. Balik ok la sikit turun laju la skit...

Katanye sesiapa yang teringinkan zuriat boley minum air kat Tasik Dayang tapi pompuan jer la yang laki jangan gatai nak pi minum jugak yer..hahaha

Senyum gedik dari Raiisah...

 Uncle Shah ambik air tasik dayang bunting nak bawak balik KL...

Mummy dan Raiisah di atas Tasik Dayang Bunting...

Affan tak ikut masa ni sebab panas sangat.. Die kan baru lepas baik demam denggi kang dok lama2 kat sini demam balik.. Tu pon kejap jer die kat sini pastu cari tempat nak duduk baring tak larat katanye..

Ni kalo bawak baju dah lama terjun ni.. Lagi2 tengah cuaca panas..

Bersama mummy Yana..

Ok dah jom pulang nak pegi beli borong cokelat pulak..

Benda wajib yang korang perlu beli bila datang Langkawi Almodnd Gold... Serius cokelat paling sedap sebab banyak Almond dalam die gigit jer kacang sesajer.. Puas ati la...

Ha ni makanan paling hangat yang diperkatakan sejak kebelakangan ni..  PEPERO.. Ada yang cakap halal la ada yang cakap tak halal la.. Senang cakap kalo was-was takpayah makan yer.. Sekian.. Malas nak explain panjang lebor...hehehe

 Murah kan mau tak mengila shopping cokelat kat Haji Ismail Group ni.. Tapi aku beli cokelat jer barang rumah macma pinggan mangkuk semua tk beli pon sebab naik kereta Yana tak muat pulak nak borong benda2 tu semua lagi pon aku tak minat sangat shopping pinggan2 mangkuk ni..hehehe

 Makan naik feri terus pulang Key Hel..hahaha

Ada yang tanya berape jumlah aku beli ni semua... Semua ni sekali dalm 5++.. Ni termasuk kawan ofis yang oder kalo aku sorang jer borong ni mau muntah cokelat jugak..hahaha Kalo yang lain2 korang nak tanya harga cokelat tu silalah rajin mengoogle ok handphone canggih2 kan..hehehe Ok bye!

 piece : kathyjem

12 comments:

Hafiz Hafizol said...

wahhhh banyaknya dia beli coklat... kita beli x smpai rm50 pun hahaha

Allene said...

best je tgk org review langkawi.. kena tunggu anak2 pandai jalan br nak g sana. senang sikit tak mintak dukong.

Chekgu Azrine said...

Saya blm pnh smpi langkawi..sadis btul dgr kan??

Wan Nor Azreena said...

Skirt sis dgn pallazo Yana cantik la beli Kat mn

El Janna said...

ala bestnya.. tak sampai lagi langkawi ^^

kathy jem said...

Hafiz Hafizol : alaaa ruginye beli 50 hengget jer..hehehe

kathy jem said...

Allene : betul tunggu anak boley berjln kalo tak sakit badan la nak berdukung...hehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : hahaha yeker..kena pg best bawak anak p tngk burung helang..

kathy jem said...

Wan Nor Azreena Yana beli seluar tu kat kitschen kalo tak silap la..

kathy jem said...

El Janna : best best kena pegi..tak menyesalnye..hehe

Petak Bunga said...

lawa seluar mummy Yana..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

last yr bln 12..sy 1st tym g langkawi..walaweiii..soping coklat..murah sgt..bnding duty free d labuan..n byk pilihan..pinggan mngkuk kuali tefal semua murah..over luggage..sib baik ada kwn x bw hand luggage beg dia..so guna dia punya tikit tuk cek in kotak2 sopingan..pasang niat nak pegi lagi...