Klik Yer!! Mekasih...

Monday, July 21, 2014

Iftar di Kinnaree Thai Restaurant

Mulanya plan nak berbuka di FIQS Gastronomy Subang sekali hari nak pergi tu tutup.. Tak perasan hari isnin restoran tu tutup, itu pon Ayu yang perasan kalo dah sampai sana baru tahu tutup memang kes naya la..hahaha

Dah pening nak cari restoran mane nak berbuka, kalo boleh nak yang dekat sebab sian kat Eira nanti dari Cheras nak meredah jem.. Adalah 1 2 restoran aku suggest kat manjers semua tak memenuhi citarasa dorang.. Si Eira nak makan burger si Ayu pulak tak nak burger sudahnya bercakaran dalam whatsapp..hahaha Last2 kami pilih restoran Thailand kap kun kap.. Dekat PJ senang Eira nak datang..

Ayu kata Kinnaree Thai Restaurant ni die pernah makan masa zaman bercinta dolu-dulo sedap.. Bila Ayu cakap sedap memang kite orang percaya sebab Ayu kan kaki makan so far kedai2 yang dia bawak sedap adalah 1 2 restoran yang kureng.. =P

Firts time datang Jaya One berpusing2 nak cari parking.. Eira paling awal sampai yerla Cheras ngan PJ kan dekat.. Eksyen sampai awal.. Siap wassapp "korang kat mane touchup ker??"

Aku ngan Yana park kereta kat Petronas Tmn Tun naik kereta Ayu senang naik sekali lagipon kiteorang bertiga memang dekat area situ pon.. Nasib petang tu jalan nak ke PJ tak jem sangat..

Apasal aku nampak macam bini giant dok sebelah Ayu ni..

Masa banyak lagikan sakan la bergambor..

Kiteorang ambik buffet RM45+ per pax makan sampai buncit..

Pinggan die cantik rase nak seludup sebiji..hahaha

Teruja tengok deco2 dalam restoran ni terasa berada dalam spa gitew.. Bau pon best bau serai.. Nyaman jer rase.. Orang pon tak ramai.. Servis pon laju tip top layanan first class.. Tu die puji melambung..hahaha

 
 
 
 
Yang lain baru nak sedup aku dah setengah cawan dah minum.. Haussss kooo..

Mari tengok apa yang kami oder..

 Kinnaree Tofu..

Thai Chili Squid..

Green Curry Chicken.. Alaaa terliur pulak..

Spring Roll..

Yang ni paling aku suke Golden Taro Bag..

Isi dalam die kentang.. Sedap weiiiii! Ranggup di luar lembut di dalam ewah! hehe

Tom Yum seafood die pon sedap tapi banyak sangat serai.. Kalo kurangkan serai tu rasenya ok sikit sebab serai tu menganggu nak hirup..

Ni lupa kambing masak apa.. Yang ni Ayu yang oder tak makan sangat sebab manis..

Fish Fillet with Tamarind Sauce..

Black Pepeer Fish Fillet

Hambik penuh satu meja..

 Nom nom nom...

Tq Ayu memperkenalkan restoran Thai ni.. Sape suka masakan Thailand boley cuba di Kinnaree Thai Restaurant sebab sangat recommended..

 
Sambil2 makan nak abis kan lauk sembang2 Raya.. Manjers korang Raya kat mane tahun ni? Manjers baju Raya berapa pasang? Manjers kasut bag dah beli? Kuih Raya nak oder? hahaha Gitew la kiteorang setiap kali kali berbuka setiap kali tu cerita Raya mesti keluar mengimbau kenangan2 raya.. Baru la suasana Hari Raya Aidilfitri..Tibe2..

Dan last sekali kami ambik Tub Tim Krub (Red Ruby).. Sedappppppp! santan die berlemak tak manis sangat.. Sampai Yana punye aku bedal kasi abis sebab pompuan tu tak larat makan kekenyangan katanya..hahaha Abis makan terus pulang..

piece : kathyjem

7 comments:

Norliza Romizi said...

sedapnya...nak cuba jugak lah ke sini...

Filla said...

hoih banyaknya makanan!! rm45 per pax? murah okkk!!

kathy jem said...

Norliza Romizi : sedap serius wajib cuba..

kathy jem said...

Filla : murahkan dah lama banyak mmng puas hati la mkn kat sini..

ChuRinda said...

teringin sangat nak cuba. ade facilities tak untuk solat kt restaurant ni...?

kathy jem said...

ChuRinda : kat restoran ni takde sediakan tmmpt solat..surau disediakan berdekatan Old Town/Nando.

siti hajar Husin said...

Halal ke restoran nie