Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 19, 2014

Beraya di rumah Manjer Ceera Pulak..

Bila Eira kata nak masak mee kari aku macam eh kari jugak..Aku pon masak kari jugak ni manjer tapi kari udang la.. Korang ok tak aku masak mee kari ni.. Kiteorang ok jer.. Aku dah tak tau nak masak apa niii.. hahaha Kalo tak sedap korang jangan masuk dalam blog tau.. Sedap ker tak sedap tatap nak masuk dalam blog..kekeke

Tengahari sebelum nak pergi rumah Eira aku masak sikit sebab Eira buat kol 4 petang takkan nak tunggu kol 4 anak ngan suami tak makan kan kena la masak jugak walaupon lauk satu macam.. Raiisah aku goreng ikan letak sikit kuah kari sebab die memang suka makan kari macam daddy die jugak tak kisah pedas pon die boleh telan..

Last2 kol 4 jugak aku gerak dari rumah.. Nak pergi rumah Eira pejam mata jer 20 minit boleh sampai.. Wah eksyen ni mentang2 dokat.. Rumah Eira dah biaser pergi selalu lepak so takde hal takyah pakai Waze.. Dari ofis aku nak ke rumah Eira 10 minit kot boleh sampai.. Time lunch kadang2 selalu gak lepak rumah die..

Sampai2 Ayu ngan Yana baru lepas abis makan.. Manjer kiteorang dah abis makan ko baru sampai..hahaha Yekerr takper sajer bagi korang kenyang dulu pastu korang pulak tengok aku makan..

Tu die mengalir air liur tengok mee kari Eira masak ni.. Jangan risau manjer aku cite yang best2 jer pasal Mee Kari ko ni..hahaha Of coz la sedap manjer mee kari ko ni risau sangat tak sedap.. Nasib sedap kalo tak sedap aku tak cerita dalam blog ni..kekeke..Hello Ceeranoh.com kot dah la pernah masuk cooking show bersama Syura ko ado..hahaha..

Kuah pekat sedap terbaik, aku sampai dua kali kot tambah kuah die siap tak malu pergi dapur ambik yang panas2 dalam periuk lagi..kekeke..Apa ada hal rumah Eira rumah ku juga.. =P

Pastu disajikan pemanis mulut bubur jagung.. Suka bubur jagung Eira buat tak manis sangat..

 
Apa la yang dibebelkan En.Shah kita tu..

Ayu pantang orang ambik gambar laju jer senyum.. Ingat nak ambik candid tau jer aku ambik gambar die..

Bersama tuan rumah Ceeranoh.com.. Over siap masuk link blog ni..bahahaha

 
 
Syok lepak rumah Eira nyaman jer rasa.. Depan kiteorang ada mini taman siap ada air pancut lagi.. Ayu cakap kat Eira : Manjer best ni buat BBQ kat rumah u.. Eira balas a'ah bestkan i ok jer.. *dalam hati rase nak terjun lombong..kakaka

Yunnan buat apa tu.. Sabotaj gambar auntie2 semua yer..hahaha Raiisah siap jeling tu..

Dah abis makan lepak jap para suami tengah sembang2 kita bagi laluan dulu..

Lepak macam ni lagi rase nak tido.. Sebelah aku ni ada air pancut mau tak mata rase dah kuyu2 dengar bunyi air tu.. Nasib takde bantal kalo ada memang kroiihhh kriohh dah..

Mek Echa dengan handbag tak boleh dipisahkan.. Die tau kalo nak balik cari beg letak kat tangan.. Perangai mummy sangat ni..hahaha Baju kurung Raiisah dari Woogaga kids..

Perut kenyang sudah mengantuk marila kita pulang sambung tido di rumah.. Amboii buruk perangai..hahaha

Ramai2 di depan rumah Eira.. Terima kasih atas jemputan makan ini manjer, tahun depan jangan jemu jemput manjer lagi.. >_<

piece : kathyjem

14 comments:

dya said...

selamat hari raya kathy !!
handbag wooowww gitu

kathy jem said...

Selamat Hari Raya Dya.. mmuah..hehe

Fajelina said...

Syok la tgk aktiviti manjer korang ni

eyza said...

Comel jer bila tgk Gaya Raiisah ngan u pegang handbag.. sama lar..

Ubj Jahan said...

As usual.. kathy mmg gorgeous look. Geram nak cium raiisah.. gaya bkn msin lg tu.. besar nnti kalah kathy. Aunty nak pinjam hanbeg raiisah boleh.. :)

butterfly said...

comel jea mek ecah pegang beg tgn tue gaya mcm dah besar jea... rase mcm nak gigit jea mek ecah nie tau...

kathy jem said...

Fajelina : setiap tahun wajib buat makan2 utk mengerat tali silaturahim bersama manjers..gitew..hehe

kathy jem said...

eyza : tu la kebetulan sama pulak..hehe

kathy jem said...

Ubj Jahan : hahaha mekasih..tula padahal tak ajar pon gaya mcm tu..

kathy jem said...

butterfly : hehehehe tulah gaya mcm orng besar..

Mummy Faeeq said...

alahi raisha..comell sgt dgn handbang tu...sukeeeeeee

Rosmiza Ali said...

Memang nmpak sedap pun mee kari tu.. Lapar lah pulak.. Gugugu~~
Rosmiza Ali Official Blog™

wan mohd zulhairi wan ismail said...
This comment has been removed by the author.
Tny said...

Hi Kathy :) Td bc kt Ceera's..biase kt sna aje.. Tak puas tgk..dtg singgah sni plak.. Suke tgk friendship korang-manjers..