Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 18, 2014

Makan Makan di rumah Yana

Rumah Yana paling hunjung sekali antara rumah manjer-manjer yang lain.. Aku, Ayu satu kawasan, Eira Cheras dan Yana Puncak Alam..

Sebelum nak ke rumah Yana mintak Yana share location, sekali tah mane2 Waze bawak rupanya address yang Yana share tu salah.. Manjer apa ni address sendiri kasi pon salah..hahaha Ok faham busy melayan tetamu tak perasan tersalah share location.. Al maklum la jarang datang rumah Yana memang lupa la..

Nasib Affan ingat2 lupa nak ke rumah Yana walaupon sedikit sesat.. Dah la tak familiar area Puncak Alam.. Balik tu pon sama sesat jugak, yerla perut dah kenyang ngan kambing penuh dalam perut, mau tak rase nak tido bawak kete..hahaha.. jenuh aku tepuk2 Affan risau takut die terlelap...

My Manjers.. Ayu Yana Eira..

Makeup light2 jer petang tu..

Sampai rumah mummy Yana terus makan nasi impit.. Tak pandang kiri kanan lapar sangat dah tu..

Kawan2 Yana tak sampai lagi masa ni..

Posing ala2 magazine URTV jap..kekeke

Kat tangga pon jadi..

Yana kata posing dulu sebelum tetamu lain sampai.. Baik! tetamu yang mengikut perintah..hahaha

Yang tukang ambik gambor ni siapa lagi kalau bukan Shah suami Yana.. Sampai terteleng2 kepala kiteorang kalo si Shah yang ambik gambar...hahaha Teleng pon teleng la yang penting gambar kiteorang nampak kurus dan tinggi..gitew.. =P

Mummy dan Raiisah.. Baju Raiisah ingat nak buat sama design macam aku sekali kain tak cukup buatlah dress ala2 Frozen.. Pon ok janji sedondon...

Ngan Mummy Yana..

Ngan Mummy Ayu..

Keluarga kecik Ceera.. Keisha takde die tak nak ikut.. Sentap auntie Yana tau Keisha tak nak ikut beraya rumah auntie Yana..hehehe



Mari kite tengok apa yang Yana masak..
Ok terliur dah tengok laksa Yana.. Bila makan laksa Yana ni teringat Laksa Kuala kat kampung Mak Perak.. Huihhh rindunya Laksa Kuala.. Terbaik manjer ko punye laksa dengan masam2 nye glup telan air liur lagi..

Haaa ni la yang di tunggu2 Ayam Masak Merah air tangan bapak Yana.. Tq Pakcik Hasan bersusah payah masak untuk kami...Terbaik! Nak resepi Pakcik Hasan..keke

Bread pudding ni kakak Yana buat pon sedap gak.. Tapi makan sikit sebab kenyang makan laksa ngan nasi..

Va va vaaaaa..Layan!

Yunnan ngan Raiisah baik sangat masa ni takde gaduh.. duduk pon sweet2 jer..Ada satu gambar tu tak boleh bla Raiisah siap nak cium pipi Yunnan..haha Tapi sayang gambar tu blur pulak..

Kalo ikutkan kiteorang tak join bbq Yana ni sebab plan nak datang tenghari.. Yana buat BBQ ni malam sekali Ayu ngan Eira ada open house tengahari tu ngan wedding.. So merasa la BBQ ngan kawan2 Yana malam nanti..

Eira dan Yunnan..

Happy dapat makan cokelat cokies.. Jaga2 sofa mummy Yana tu kang menangis Mummy Yana tengok cokelat penuh atas sofa..

Abis dah comottttt... Baju tu abis laaa.. T_T

Tak larat nak telan sebenarnya perut penuh, dah rase seketul terus berketul2 aku telan..hahaha Tula eksyen lagi..

Bersama kawan2 Yana..

Raiisah dan Daddy..

Comelnya baby kawan Yana niiii.. Geram rase nak gigit2 peha bam bam tu..


Dah nak balik baru Juli sampai.. Juli yang tudung purple tengah berdiri tu.. Mau tak lambat sampai 4 rumah die pergi beraya.. 

Zety.. Kawan baik Yana.. Dulu sebelum kawen selalu gak lepak ngan Zety ni.. Dah ada anak ni dah jarang la jumpa masing2 dengan keluarga..

Suami-suami hot masa kini.. T_T

Farel dan Raiisah.. Farel ni anak kepada Zety.. Dorang ni asyiklah bertengkar.. Si Raiisah biaserla pantang orang kacau die nak buli jer kerja die.. hahaha Selalu die buli Yunnan.. Ni si Farel pulak buli die.. Satu rumah dengar suara dorang jer.. Farel ni nampak jer kecik tapi garang nampak Raiisah nak tarik rambut.. Raiisah tak nangis kalo Farel tarik rambut die tapiii jangan tarik baju ngan handbag die yang tu die akan menjerit..rambut tkper..hahaha Diva sangat anak aku ni..

Bergambar beramai-ramai sebelum pulang..

Di akhiri dengan gambar kami berdua.. Terima kasih Mummy Yana & Uncle Shah di atas jemputan rumah terbuka ni.. Tahun depan jangan serik masak sedap2 lagi ok! ;)


Sedappppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!! Semua pon sedap la...

piece : kathyjem

9 comments:

Chekgu Azrine said...

seronok tgok kathy ngn raiisah sedondon je selalu..

kathy jem said...

Chekgu Azrine : hehehe time raya ni jer la dpt pakai sedondon.. =D

pinky said...

mummy yana dah jadi mummy ayu...hehehe...kathy typoo tu rasanya kat bawah...

alyani adnan said...

Yang last tu salah rasenyer kak. Mummy yana kan, bukan mummy ayu. Hehe

Ubj Jahan said...

Voguel betul raisah.. handbeg x prnah lupa. Btw check ur last perenggan kathy..

kathy jem said...

pinky : hahaha pon boley...

kathy jem said...

alyani adnan : mcm biaser typo tu selalu akan ada..hehe

kathy jem said...

Ubj Jahan : baik2 dh betulkan..hahaha suka2 jd mummy ayu kann..keke

O'gosh Iskandar said...

bestnya..Kathy ngan raisah mmg konfom la comel...satu rumah terbuka pun x dapat join lagi ni...