Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 14, 2014

Open House Rumah Ayu

Ahad lepas Ayu buat open house.. Macam biaserla menu laksa wajib ada tapi kali ni Ayu buat laksa Johor.. Ingat Ayu buat laksa utara sekali die kata nak buat laksa Johor pulak pun ok..

Ayu memang terer bab2 masak ni cakap nak makan apa, beehun sup, soto, mee kari ayam daging semua die boleh buat sedap2 pulak tu.. Dia pernah buat business jual laksa mee sup semua tu dalam instagram Alhamdulillah dapat banyak gak sambutan tapi sayang perniagaan Ayu buat tu tutup sebab Ayu dapat offer kerja, kalo tak dah bukak kedai makan dah Ayu ni tau..hehehe

Sebelum decide rumah mane yang nak buat open house dulu, terkeluar jugak drama tamil dalam group whatsapp kiteorang tau.. hahaha.. Apa korang ingat takde drama tamil dalam group manjers ni adaaaa cume campur sikit versi melayu la kalo versi tamil sepenuhnya silap2 ada yang bawak parang depan rumah....bahahaha

Yang sorang nak buat ahad yang sorang nak buat sabtu yang sorang nak buat sekali harung (plan rumah Ayu dulu pastu rumah eira pastu rumah aku).. hahaha Rumah aku kim salam tak sempat nak buat tahun ni sebab Affan kan kerja tak menentu.. Kadang sabtu ahad dia kerja,  ahad tak kerja sabtu lak kerja susah nak cakap bila die free.. Tunggu tahun depan Inshaallah yer manjers.. =)

Manjers..

Eira sampai dulu aku tumpang Yana sebab Affan kerja datang tapi lambat sikit.. Nanti balik dengan Affan la..

Laksa Johor dari air tangan Ayu.. Sedap giler laksa Johor Ayu masak ni! dua kali aku tambah.. Ayu ada gak masak spaghetti tapi tak larat nak makan kekenyangan sangat.. Lupe nak ambik gambar spaghetti Ayu masak, gila pompuan tu cili seketul2.. Ayu memang kalo masak tak pedas bukan Ayu la tu..haha

Kuih cheese tart ni pon sedap.. Ayu tempah kat kawan die..

 
 
Manjer awat lama benor kat dapur tu.. Ni tengah masak cempedak goreng untuk korang.. Wahhh! lama tak makan cempedak! dap dap!

Sempat selfie didapur Ayu..kekeke

Tuan rumah..

Raiisah dan Yunnan..

Si Raiisah garang nauu ngan Yunnan.. Pantang nampak Yunnan pegang mainan mesti nak berebut ngan Yunnan.. Dah la menjerit sepuluh batu leh dengar suara die.. Raiisah awak tu pompuan tau tak jangan garang sangat cuba lembut2 sikit.. Sian Yunnan terpaksa mengalah.. Bagus Yunnan bila Raiisah pegang barang mesti die mengalah *dalam hati arrrr malas nak layan pompuan ganaih ni..hahaha

Affan kata Raiisah perangai sebiji macam aku garang tak bertempat..hamboiii.. hahaha Yerla tengok Raiisah sebiji perangai macam aku masak kecik..Aku memang ganas masa kecik perangai macam budak lelaki siap la siapa ejek kacau aku memang sepakkan aku bagi..hahaha

 
Elok kiteorang abis makan Affan pon sampai.. Lega tengok die dah sampai.. Kalo tak hati tak tenang, kejap2 whatsapp die tanya balik kol brape, kerja banyak tak, datang ker tak..

Para suami..  Shah, Eizam, Affan, Ciput dan Aseng..

 
Haa kan elok macam ni duduk berdiri sama2..

Eeee geram pulak tengok gambar dorang berdua macam ni..

 
Mummy jom balik.. Tu handbag tu tak nak kalah dua2 nak.. Tak sia2 mummy belikan handbag sebab Raiisah memang suka mengayakan bag.. Tak membazir duit beli sebab jenis aku memang akan beli barang anak yang anak suka pakai tak suka membazir setakat nak beli simpan berabuk dalam almari..hahaha..

Sementara menunggu Affan makan buat pekara wajib sattt..kekeke Keisha nampak kakak2 sangat dah..

 Ha kenapa dengan awak apa yang tak kena tu.. Satu hari tak membebel tak sah..

 
Cantik-cantiknya mummy semua.. Tu Raiisah cakap la bukan kiteorang yang cakap..kekeke

 
Tak sia2 beli kain pua kumbu kat Instagram.. Murah lak tu aku dapat 4 meter 50 hengget jer.. Ada tu jual 2 meter rm40.. Dapat jugak buat baju sama ngan Raiisah.. Masa kecik ni la baju raya sama ngan anak nanti dah besar sure dorang ada taste sendiri..

 
 
 
Berebut mainan ngan Yunnan lagi.. Apa Yunnan buat die pon nak jugak tak nak ngalah...

Yunnannnnnnnnnnnnnn! arghhhh...!!! nak jugak!

 Haa kan melok naik sama2 takyah berebut2..

 Posing dengan handbag anak2.. Yana paling cocok..hahaha

 
 
 
 
Malas nak letak caption..hahaha

Sebelum pulang bergambar beramai2 untuk kenangan raya 2014 di rumah Ayu.. Terima kaseh Aseng dan Ayu di atas masakan yang sangat sedap itu.. Tahun depan nak laksa jugak..hehehe

Di akhiri gambar kami bertiga.. Mummy Raiisah dan Daddy!

Next open house rumah Yana lak..Yeaaaa! posing lagi..hewhewhew

piece : kathyjem

17 comments:

Haslinda Hassan Ali said...

sedapnya laksa johor tu

eyza said...

Bestnya.. semua mak-mak ni badan maintan cun.. jeles i..hihihi... comel plak gambar raisah naik basikal tu sama-sama (erkk, panggil apa yer, basikal ke? hihihi.)

Moga persahabatan kalian kekal sampai bila-bila..

kathy jem said...

Haslinda Hassan Ali : mmng sngt sedap...nak masak tak pandai..hehe

kathy jem said...

eyza : basikal pon boleh..hehe mekasih ats ucapan itu.. amin...

Fara Dilot said...

rambut mek echa tu knape serabut no.. hahahha... mcm singa.. tapik mak2 mmg badan pergh.. nak kwn ngan korunk la mesti badan same kan.. huahuahua

kathy jem said...

Fara Dilot : rambut die memang macam tu..sikat pon macam singa tak sikat pon mcm singa gak..hahaha.. jenis rambut mengembang padahal dah letak baby oil tu..

Chekgu Azrine said...

Kathy...nama ig pua kumbu pedia??
Ada tgok byk jgk tp xd yg lawa la..huuuu

eima said...

pesal korg ni semua cun2 ... arrgghhh body meletop ...

kathy jem said...

Chekgu Azrine : nama ig die @ezshawl..

NM03 said...

beg purple mek icah tu bli kat ner ek?

Hafiz Hafizol said...

ini semua mummy berhias habis.. haha.. cantik2 semua..

kathy jem said...

NM03 : tu bukan raiisah punye..tu anak buah ayu punye mmng ada kat rumah..

Suliana said...

minta la ayu resepi :-) pastu tepek kat sini yeah :-)

Elya Roza said...

warni warni di hari hari raya!

Mami Izaara Imani said...

hye ahkakk..asal baju akak semua lelawa mcm tuan bdn nye jugakkkk..ahkak beli siap ke or tempah..kalau beli siap leh share kedai mana x..btw, meh singgah blog sy..ada dress murah dan cecamtik gitu..takde yg over RM80 hokay..sesuai utk akak yg gojes..

http://mrsaimanhavit.blogspot.com/2014/08/dress-murah-dan-cantik-1.html

FADLINA MOKHTAR said...

Huwaa semua lawo2.gedik pun ada jugak.tapi ku suka..hihi

mamabeauty said...

sedap nampak laksa johor tu