Klik Yer!! Mekasih...

Monday, March 31, 2014

Pernikahan Ila & Ezwan di Sungai Petani, Kedah

Salam semua.. Entry wedding Ila kat Kedah baru nak update.. Baru ambik gambar kat Eira Jumaat lepas sori sori..

Alhamdulillah pernikahan Ila dan Ezwan berjalan dengan lancar.. Ila nikah di Masjid sandingnye besok tu di Dewan..

Lepas makan tengahari balik homestay rehat kejap then terus bersiap..Ila nikah lepas Asar..

Kami dalam perjalan nak ke Masjid..

Ada budak sudah mengantuk.. Tadi kat homestay tak nak tido dah menguap lapan puluh kali dalam kereta..

Pengantin perempuan dan rombangan sudah sampai..

Berseri-seri Ila..

Sedang menunggu pihak pengantin lelaki..

Cantik betul Ila masa hari pernikahan die.. Sebab tak pernah tengok die makeup tebal macam ni nampak lain terserlah seri pengantin..  =)

Ila sah menjadi isteri kepada Ezwan dengan sekali lafaz.. Alhamduillah.. Ila, Aku ngan Yana kami adalah sebaya 30 tahun, cuma Eira ngan Ayu jer umur 32 tahun.. Aku selalu ingat Eira ngan Ayu tu sebaya ngan aku padahal dieorang lebih tua dari aku.. hahaha Maksud aku tua dari segi umur la.. =P

Lama jugak perkenalan mereka berdua ni.. Dieorang berkawan tak silap aku dari tahun 2006 dan 2014 mereka bersatu.. Macam aku jugak lah berkawan lama dengan Affan dari tahun 2002 dan berkahwin 2011..hehehe Eh nak bukak cerita zaman bercinta pulak ko Kathy.. tettttt!

Tengok si Raiisah ke hulu hilir dengan handphone tu.. Kite pengang suruh die duduk takmo nak berjalan jer.. Ha pusinglah satu Masjid..

Macam busy bebenor kalah business woman mek ecah ni..hahaha

 Dah dah la tu mek ecah kot ye pon simpan handphone tu dulu..

Bermasa manjers.. Ayu, Saya, Eira, Yana dan Keisha.. Raiisah mane?? Seperti biase busy dengan handphone..hahaha


 Bersama pengantin baru...

Selamat Pengantin Baru babe semoga berbahagia selalu dan selamat menempuh alam rumahtangga yang pastinya best! hahaha Tak sabar nak tunggu berita gembira ko ni..eh! hehehe Lain maksud tu.. Kite nantikannnnnnn...Jeng jeng!!! kekekeke...

 
   
Cian daddy baru baik demam denggi keluar hospital tak sampai 2 hari dah Kedah peginye..

Apa tah yang kelakar sangat tak Raiisah tu.. Kemain gelaknye...

Baju kurung moden simple dari saya.. Raiisah pon sama simple jer, pakai baju apa yang ada dalam almari..hehehe.. Handbag bawak paling besar senang nak simpan pampers botol susu Raiisah..hahaha

 

Abis wedding Ila terus balik homestay..

Ada yang tanya kami tempah baju ni di mane.. Kami tempah di Indonesia ya para Ibuk.. Eh tak baik tipu cakap yang betul tempah kat Malaysia, ke main nak bagitau tempah kat Indonesia dah kenape padahal kat sini jer pon.. Takpayah la nak sembang hebat sangat ko dah tempah kat tetttt cakap je tempah kat Teettt takpayah nak Indonesia sangat.. Kan dah kantoi kat situ.. Kesian~~

Berangan masing-masing..hahaha

Para suami menjaga anak para isteri sibuk bergambar...hahaha


Depan pintu pon jadik..

Haruslahkan ambik gambar banyak2 tempah sedondon bersama takkan ambik sekeping jer..kekeke

piece : kathyjem

Friday, March 28, 2014

Geng BCM di Sri Nirwana Maju Bangsar

Lamanye tak makan Nasi daun pisang kar Nirwana ni.. Bad kata nak belanja makan die suruh kiteorang cari tempat makan yang best yang sedap tapi budjet dalam 300..hehehe Kena bagitau budjet banyak tu ko tau jer la laki2 kat Branding Creative & Multimedia (BCM) ni makan tak hingat semua pon korang nak oder kan..hahaha

Ingat nak ngi The Daily Grind Bangsar tak jadi memandangkan dorang ni nafsu besor jadi cancel makan nasi mamak jer.. Lagi pon Bad budjet banyak tu jer jadi cukuplah nak makan kat Nirwana ni.. Kalo Daily Grind pengsan Bad nak membayornye..

Charles ngan Victor pegi awal cop tempat kalo tak memang kena Q la kat Nirwana ni lunch hour pek tu..

Wajah yang tidak sabar mahu makan... =)

Makan daun pisang dulu yer..Pon sodap! hakhakhak..

Nak jugek muncung tu...

Sesi membubuh lauk pauk..hehe

 Meor tak sabar, makan dulu nak tunggu Ayam goreng lambat sangat..

Nampak orang beratur tu... Gile tahap kesabaran diorang menunggu ni tinggi dengan panasnye.. Kalo aku dah cabut dah makan tempat lain..hehehe Sebab tu sape nak makan sini time lunch sila datang awal sebab kat sini tempat die terhad..

Ok mari kite mengunyah beramai-ramai..hehehe

Banyak memang puaslah makan lagi2 peria goreng tepung tu terbaik sedap ranggup.. Aku sampai bertambah-tambah peria goreng tepung tu..

Sotong goreng tepung.. 

 
 Bad..

 Zaid..

 Munky..

Victor..


Meor

Saya.. Aishah sori gambar awak akak tak letak sebab Munyk ambik gambar Aishah nampak bambam nanti Aishah marah akak pulak..ampun Adik..

Kak Yana..

Alololo cuweet baby boo suap Aishah..hahahah =P Nampak muke aku tu, tu muke nak mintak tambah peria goreng namanye..kekeke

Tambah lagi tak cukup..

Tengok makan 8 lapan orang pon dah harga macam ni, apa tah lagi nak makan kat Daily Grind Bangsar tu.. Mau 1k kena bayor..ahaha Cian Bad kopak duit die..

Haaa kenyang padat..

Terima kasih Bad coz sudi belanja kami lagi semoga Bad sentiasa murah rezeki.. Aminnn.. Dah jom balik!

piece : kathyjem