Klik Yer!! Mekasih...

Monday, June 30, 2014

Keluarga Kecik Kathyjem dalam Majalah Ibu & Anak

Salam Ramadhan semua..

Alhamdulillah sekali lagi keluarga kecik Kathyjem dipilih dalam majalah Ibu & Anak.. Hari tu keluar cerita pasal birthday party Raiisah.. Terima kasih sekali lagi Fiza sudi memilih blog Kathyjem yang tak seberapa ni untuk ruangan Ubah & Angin..

Selak2 tu die terpampang muka Raiisah melalak..hahaha Raiisah kan first time jejak kaki kat pantai sebab tu sepanjang berada di pantai muka nangis sesajer takde langsung muka happy..hahaha

Cover majalah Ibu & Anak keluaran Julai 2014..

Ce korang tengok Raiisah tengah buat apa tu.. Sempat tangan menyelinap nak ambik handphone..hahaha Aku pon baru perasan ni ha..Dasar minah gajet tul mek echa ni.. =P


 
Glup! tengok gambar ni teringat pulak masakan kat Restoran Bael Udang Mang Engking.. Sedapppp!!!!  serius tak tipu siapa datang Bali wajib singgah kat restoran ni tau sebab korang takkan menyesal punye dan tempat die sangat2 cantik.. Highly recommended gitew!

Salah satu tempat yang menarik dan wajib pergi.. ^_^

Tengok jer?? Apa lagi korang ngi la beli supportlah sikit kawan2..buahahaha.. Beli 1 juta terus baru support kawan..behehehe Tak la gurau jer la beli satu dah ler.. =D

Selamat membaca!

Terima kasih editor dan wartawan Fiza majalah Ibu & Anak.. =)

piece : kathyjem

Friday, June 27, 2014

Saat Bersama Dengan Oreo

Bila masa teknologi menguasai masa kita, kita sebenarnya kehilangan sesuatu yang sangat berharga.. Kadang tu pekara lain yang dijadikan keutamaa berbanding meluangkan masa bersama keluarga.. Contoh tengah makan or sedang menonton tv.. Langsung tak bercakap diam membisu, tangan pegang gajet 24 jam.. Kejap2 nak update status.. Kadang kita tak sedar orang di sekeliling kita yang akan terasa hati dengan kelakuan kita..Betul tak.. Kadang aku perasan gak.. Affan selalu bagi hint2 kat aku.. Die ni la jenis tak suka bercakap sangat tapi tengok dari gerak geri badan die aku tau die tak berapa gemar dengan dunia gajet aku ni...hahaha

Oleh itu, Oreo ingin mengembalikan saat berharga dengan berinteraksi bersama keluarga.. Ok letakkan gajet huny jom kite lakukan aktiviti sambil kita bonding together with Oreo ok! B tengok hadiah die menarik.. First time ni laki aku minat join contest macam ni.. hewhewhew.. ^_^

First sekali haruslah beli Orea yang ada free sticker muka Transformers.. Korang boleh cari di stesyen minyak yang berdekatan.. Kalo tak jumpe boleh cari di supermarket sure ada punye..

Untuk join contest sila layari www.oreotransformers4.com

Korang kena dapatkan biskut Oreo untuk memenangi pengalaman Transformers yang akan diingat sepanjang hayat dan hadiah-hadiah menarik yang lain dengan mendapatkan biskut daripada runtuhan..

Macam ni korang just ambik kod promo yang ada kat bahagian helaian pelekat yang disediakan dengan mana-mana biskut Oreo edisi terhad transformer!

Paste nombor kod promo tu kat sini dan klik seterusnya!

Then korang leh teruskan game.. Jangan lupa kutip seberapa banyak biskut Oreo untuk kumpul mata tertinggi..

Affan punye excited nak pergi Universal Studios Hollywood bersungguh-sungguh main tu.. hahaha Die khusyuk main aku dok la sibuk B ambik biskut tu cepat haa lagi.. Ok tangan tu turun lagi turunnnn.. hahaha.. Nampak macam senang bile main ampunn tangan tak bendung ke apa memanjang tak dapat biskut tu.. kekeke

Bagus jugak Oreo ada game macam ni kan at least kita dapat meluangkan masa bersama suami dan anak.. Kita kena mulakan langkah dari sekarang untuk bentuk bonding antara keluarga untuk mengelakkan masalah yang lebih runcing pada masa akan datang..

Sementar Affan main game Oreo Transformes kasi ngap biskut Oreo dulu..hehehe.. Pas ni turn aku pulak nak tunjuk kehebatan..hewhew..

Affan punye markah..

Aku punye markah.. Ala beza 16 mata jer B.. Terer jugakkan aku main walaupon asyik kena karen jer tangan robot tu..hahaha

 Bukan kata laki aku jer yang main game Oreo Transformers ni, dengan adik, mak aku sekali aku ajak join main.. Mane tau rezeki satu family pergi Hollywood.. ^_^

Raiisah pon kemain happy tengok Paksu die main game..

 
Mak pon suke jer tengok kiteorang main game Oreo ni.. Mak nak main tak game Oreo ni??..hurmm takper korang jer la main dulu nanti mak main kemudian..hehehe

Alooo sweet ia nak suap mummy..

Ok korang jangan lupe join contest biskut Oreo edisi terhad transformer ni ok.. Mane tau boley menang salah satu hadiah menarik tu.. Memang menaik game ni, walaupun simple. Main sampai sejam pun ade!! Family bonding is better together with Oreo ^_^

Pemenang harian : Dapatkan biskut Oreo perasa Vanilla dan menangi hadiah untuk 10 pemenang setiap hari..

Hadiah Utama : Kumpul mata dengan mengumpul seberapa banyak biskut Oreo.. Siapa kumpul mata tertinggi hadiah utama akan diumumkan pada hari terakhir peraduan..

Hurmmm dapnya biskut Oreo ni mummy!

piece : kathyjem

Thursday, June 26, 2014

NYX Kohl Kajal Black Eyeliner Review

Salam semua..

Hari tu pegi Sephora KLCC ternampak eyeliner pencil macam best jer aku tengok eyeliner NYX macam nak cuba jer.. Yerla dah lama kot tak pakai pencil eyeliner.. Sebab jenis aku prefer eyeliner liquid atau eyeliner cair sebab eyeliner cair tak mudah melekat kat bahagian kelopak mata bila berpeluh..

NYX Kohl Kajal Black Liner ni harga die dalam rm26..

Entry sebelum ni aku ada bagi tips dan cara nak pakai eyeliner liquid.. So korang boleh tengok di sini.. Eyeliner Paling Best..



Siapa suka eyeliner pencil korang boleh cuba NYX ni sebab aku tengok colour die pekat dan nak pakai pun senang lembut jer.. ^_^

piece : kathyjem

Wednesday, June 25, 2014

Bersakae Sushi

Hampir lupe nak update pasal entry sushi ni tengok Eira update baru mengelupur nak edit bagai..hahaha

Yana yang teringin nak makan sushi sebenarnya.. Ada sekali tu jumpe die.. Manjer.. Jom kita makan sushi nak tak, tekak teringin la lama tak makan sushi.. Nak ajak Shah memang tak la kann.. Huiihh sushi manjer dap tu, aku pon dah lama tak makan ni.. Nanti tanya manjer2 yang lain..

Aku pon macam Yana jugak, tekak teringin nak makan sushi manjers la yang aku ajak sebab dorang ni jer la yang lalu nak makan.. Nak ajak Affan hurmm kim salam dengar perkataan sushi pon dia nak termuntah.. pfffttt

Balik dari kerja terus cabut pegi Curve.. Elok aku sampai Ayu pon sampai.. Ayu pon dari ofis.. Yana memang datang awal sikit sebab ada hal kat Curve..

Minah touch up..bahahaha

Minah posing..bahahaha

Sesajer tukar style tudung.. Paling senang pakai tudung macam ni tau.. Tak payah beria-ia lilit cucuk pin sana sini taruk jer atas kepala, pin kiri kanan yang labuh bawak naik atas pin.. Dah siap settle! Tapi nak kena tengok jenis baju jugak la pakai style tudung macam ni..

Hamboii sampai2 hepi kemain semuanya.. Happy la sebab masing kagum oder pakai tab..bahaha.. Pernah dulu makan Sakae Sushi kat Fahrenheit tapi tu dulu2 masa aku baru lepas abis pantang.. Kat situ pon takde guna tab.. Aku rase Sakae Sushi Curve je kot oder pakai tab..

Yana puasa jadi kite suruh die oder dulu. Tapiiiiii makanan die paling lambat sampai.. Abang yang ambik oder tu tak tekan button oder boley...Berangin jer Yana...hahaha Nasib sushi yang kecik2 tu ado kita makan la tu dulu kasi lapik perut..

Terkial2 nak guna.. hahaha

Kemain abang tu layan kita orang macam VVIP... Ok nak oder apa.. Pung pang pung pang sekali tak tekan button makanan yang Yana nak.. hahaha Apa la abang ni gembang jer lebih.. =P

Kecuq liur pulak dah le tengah puasa..Glup!

 
 
 
 
Ni Eira punye.. Eira ngan Yana kan tekak dorang sama.. Pas makan mesti nak minum air yang ada susu2 chocolate macam tu.. Kalo aku tak leh ngiiii geli geliman dibuatnya.. Perut kenyang2 ko telan susu segelas silap2 boley keluar balik makanan tu.haha

Ni Yana punye pon sama air cokelat ke apa tak ingat.. Sikit jer rase sedap jugak..

Aku ngan Ayu oder green tea.. Ni minum sihat namanya..bahahaha.. Yana ngan Eira dok oder air sedap2 last2 air green tea ni jugak yang dorang minum.. =P

Nampak macam tak menarik sayur ni tapi bile masuk dalam mulut perghh sedap jugak sayur ni.. Kongsi lak berempat memang tak cukup la.. hahaha..Rileks kawan2 banyak lagi makanan ni..

 Ayu dan Eira..

Yana dan Saya..

 Ok muncung dulu sebelum minum.. muuuuu

 
 
Bila dok sebelah Ayu si Eira layan Ayu kena ambik gambar 10 keping baru ok.. Tak ok kena up 30 keping sampai ok..behehehe Eleh cakap Ayu konon ko pon macam tu jugak Kathy hoii.. Yee i kan kasi posing kaki gambor kaki tangkap gambar jadi jangan heran lerr kalo gambar aku sampai 20 keping dalam kamera..muahahaha Senang nak pilih kalo gambar tak cantik ker blur ker burok ker dan sebagainya..

Ikan ni tengok ghuper die macam takde selera bila makan ampunnn sedap nak mamp! Sampai tinggal tulang aku kerjakan..

Ada telur dalam die.. Boley la sedap gak tapi muak sikit la.. Malam tu aku tak makan banyak sangat sushi sebab pagi dah melantak behun goreng tengahari melantak nasi sampai ke petang kenyangnya..

Pose dengan makanan memang tak dapat dipisahkan dengan manjer-manjer saya..Mesti korang hurmm ok pose sama sambil mulut nganga dengan makanan nampak gigi sikit..ok!
 
 
 
 Paling aksi sama Yana champions..hahaha Ayu second.. =P

Aksi terkejut tidak menjadi Puan Kathy sila lakukan sekali lagi..

 
Tak suke la baby octopus masak macam ni sos die kemain banyak muak manis lak tu.. suka lagi shusi king punye..

Ni pon sedap.. I memang pengemar belut.. Eh yeker tu belut.. Tak kisah la janji sedap sebab jenis semua masakan belut aku leh telan kecuali belut hidup.. Tu awal2 aku dah lari..eee geliiii..

Ni la Yana punye dalam tu ayam ke apa tah lupa.. Perut dah kenyang baru makanan Yana sampai.. Nasib Yana puasa kalo tak berbakul-bakul abang tu kena sound ngan Yana..hahaha

 Muke kenyang..

 Kenyang la sangat.. Mata ke atas pandang siling..

 
 Selfie berempat lebih baik..

Pantang nampak cermin laju keluar phone laju posing laju nak balik..hahaha

piece : kathyjem