Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 19, 2015

Garage 51 & Karok w Manjer's

Halooo!! Selamat pagi!!! Ceria2 sikit pagi ni..Plan nak karaoke dengan manjers akhirnya menjadi jugak setelah berminggu-minggu postpone..yang tak boleh bla malam sebelum nak tido nerves pulak hati ni nak karok dengan manjers..kakaka nervous dia macam nak buat persembahan depan tetamu gitew..padahal dengan geng manjers je kot..hello karaoke jer kot poyo nervous dah kenapa..bukan apa excited nak jumpa dengan manjers sebenarnya..hehehe lama tak hangout macam ni.. =D

Geng manjers beraksi kembali..hahaha ayat poyo sangat..

Masa kiteorang sampai tak ramai sangat orang..kat bahagian bawak semua penuh yang ada bahagian atas..tapi susah la nak naik turun tangga, Yana kan pregnant..so kiteorang decide nak makan kat bawah..tengok ada sorang dua couple dah nak abis makan..takper la kiteorang tunggu couple tu bla nanti dok situ..

Dah lama mengidam minum kat Garage 51 ni..minuman ni tengah viral..mesti la kena try orang kata sedap minuman kat sini..Restoran Coffee Societe ni bukan kat Sunway jer, kat Publika, Damansara pon ada jugak..Tapi nak datang sini korang kena car pool sebab kat sini nak cari parking punya azab..Restoran Garage 51 ni dekat dengan bengkel kereta..satu bengkel jer dah ambik 2 3 parking..celah mana pulak nak dapat parking kosong..memang susah la jawabnya..tu pon aku park kat belakang bengkel..Berdoa2 aku Yana ngan Eira nak dapat parking kosong..hahaha

Nah tengok menu2 dia..harga ok2 sajor..

Menci tulll menu takde gambar ni..stress betul nak oder... *sambil jebek mulut

Makanan kat sini tak banyak pilihan sangat..

Yana pernah datang sini so dia tau la mana makanan minuman yang best..Manjer suggest mana yang terpaling sedap!!

Aku oder Nutella With Hints of Hazelnut Awesomeness RM18.90..

 Yana oder Refreshing Green Tea with Natural Honey Sweetness RM18.90..

Minuman sampai dulu..

Eira oder coffee..nak minum air panas katanya..

Pekerja kat sini cakap yang ni paling ramai orang oder dan sedap..so Eira ambik la yang ini..Awesome Garage Breakfast 2.0 RM26..Yana pon pernah makan ni dia pon kata sedap..

Yana pulak oder Morning Sunshine RM20..Makanan sihat betul Yana punya ni..hahah Rasa2 siapa yang tengah diet takut lemak bersuka ria dalam badan tu boleh makan yang Yana oder ni..

Ni saya punye Messy Garage Pancake w Bacon RM17..hoii sedap pancake dia..joget hip hop makan pancake dia tau..

Puas hati la makan kat sini..semua sedap dan paling sesedap sangatttt ofcoz minuman dia la kan dannn service dia pon tip top laju berdesup..ada orang cakap service kat sini slow..kiteorang ok jer laju jer..hehehe..akak Kathy bagi 4 bintang!

Pose wajib depan makanan harus ada..

Selera mak buyung makin menjadi-jadi..awal2 prengnant makan tak lalu sangat..Alhamdulillah dah masuk 2nd trimester baru ada selera makan..Yana cakap masa mula2 pregnant tak lalu makan sampai berat badan turun banyak..

Makan ni kenyang sampai ke petang..

Bila tengok gambar kami bertiga ni tak sangka persahabatan kami bertiga utuh sampai sekarang..Alhamdulillah..

Mula2 ingat injection tu sekadar perhiasan jer..rupa2 nya ada fungsi la benda tu..dalam tu ada honey..oo benda alah tu kena picit ke?? hahaha baru ku tahu..Suka hati ko jer Kathy panggil injection..kampung sangat ayat tu..Picagari la..kekeke Dalam minuman picagari tu ada susu..so sebelum nak minum picit la picagari tu..

Masa kiteorang dah nak abis makan..bersusun orang kat luar menunggu..nasib kiteorang datang awal sikit..datang petang2 confirm beratuq macam ular..so aku nasihat kat korang nak datang sini sila la datang awal2 ok..lagi2 nak pergi waktu weekend..rasanya pergi weekdays ok sikit kot tak ramai orang sangat..

Disebabkan luar restoran ni sangat berseni harus la posing pon berseni..eh seni ker?? hahaha

Seni la sangat..Yana! jap nak tengok perut tu mana?? nyorok ekkkk..

Kakaka..ingat balik kat sini tak boleh bla..aku beria-ia dok dalam tu...Eira kemain no no no tak nak..nak bergambor kat luar jer..takde manjer ko kena posing jugak dalam kereta merah ni teman aku..lantak orang nak pandang, pandang kamera jer..hahaha

Pasrah jer Eira dok melayan kawan dia yang senget lagi sengal ni..

Senget2 pon kawan ko jugak Eira..hahaha

Sekali sekala pose ala2 cover majalah Hijabista gitechewww..Cantik pulak gambar Yana ambik ni..Bayangkan perut memboyot tu Yana boleh baring terlentang nak ambik angle menarik punya pasal..hahaha Ok tipu.. =P

Mak buyung pulak nak posing sepam dua..Manjer seronok pulak guna perkataan Mak Buyung kat ko..hahaha..dulu ko selalu guna perkataan ni kat aku masa aku pregnant kan..sampai sekarang macam tak percaya Yana dah pregnant..yerla penantian selama 4 tahun tau.. T_T


Dah penat melayan kerenah tuan belog, jom karaoke pulak..Kiteorang karok kat dalam Sunway Pyramid sebelah jer..

Garage 51 by Coffee Societe, Bandar Sunway..Lokasi di depan Universiti Sunway..

Alamat : 51, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway , Subang Jaya Selangor..
Masa operasi : 11.00pagi-11.00malam..
No. tel : 03-5612 5618

Eira memang dah park kereta kat dalam Sunway Pyramid..Sebelum nak datang ke Garage 51 Coffee aku ambik dia dulu..Yana aku ambik dia kat rumah..

Tengah tunggu Eira tanya  bilik karaoke masih ada kekosongan ker tak..aku ngan Yana tunggu sajer di sini..

Apa ni tengah syok2 nak pilih lagu nampak pulak artis ni..artis ker?? hahaha

Cepat pilih lagu..dah janji kan tak nak ambik lagu2 lama semua kena lnyanyi lagu2 baru..hahaha Last2 lagu lama jugak jadi pilihan..Yana mana list ko yang beria kata dah buat senarai lagu semua tu..tak nampak pon..hahaha

Kemain fefeeling suara Dayang Nurhafizah..padahal suara jantan versi perempuan yang keluar..ye suara akak memang tak sedap dik...kalau adik dengar boleh pengsan 3 hari  2 malam tau..

Kesayangan Kathyjem..

Lama kite tak karok bertiga kan..rasanya 2014 kot akita karok bertiga..uihh lama tu ..

Eira & Yana : ko Kathyyy kemain pilih lagu semua nak high note..pastu ke laut semuanya..kekeke

Suara kalau sedap macam Hanis (kawan office) takper gak.. =P

Alunan suara maintain manjer cuma mengah2 tu ada kedengaran sikit..hehehe

Tu dia Eira punye feel..sampai pejam2 mata..

Tukang menyibuk..

Tengok Siti Nordiana ngan Lan Kristal nyanyi Memori Berkasih kat Gegar Vaganza hari tu terus nak nyanyi lagu ni..best gile nana bawak lagu ni kan..meremang-remang bulu roma dengan dia nyanyi..beza betul vokal nana sekarang dengan 8 tahun lepas..

Ok Yana tarikk jangan tak tarik..

Eira pulak cemonnnnn lagi manjer lagiiii!! hahaha Jangan tercabut kepala mic tu sudah manjer..eh pernah terjadi tau..

Penat berkaraoke sambung shooping pulak..al kisah nak teman Eira cari kasut untuk Keisha dan barang Ciput..ternampak pulak Kitschen..Yana nak cari dress..dah tershopping sekali..

 Haa sumbat 3 orang sekali..pastu laga2 bontot..hahaha

Tiga2 nak baju ni..Eira ngan Yana jer try aku malas..tengok Eira pakai cun ok ambik terus..murah 49 hengget..tapi aku ambik hitam sekali..hehehe dari tak nak shopping kan terbeli jugak..

Penat shopping Mak buyung lapar pulak..bukan mak buyung jer yg lapar aku pon lapar jugak..

 Yana oder mee kari..

 Eira kenyang lagi katanya..dia oder roti bakar..

Aku oder kwetiau kari tapi takde rupa kari pon..ni kwetiau kicap..apa2 la makan jer janji kenyang..

Dalam kereta sempat lagi Eira meniaga..hahaha..Tak la kiteorang memang dah suruh Eira bawak tudung nak beli dengan serum Seqybeauty..Tq manjer..

piece : kathyejm

10 comments:

Yana Libra said...

bestnye ada bff cmtu :)

kathy jem said...

Yana Libra : hehehe mekasih..Alhamdulillah..

nisa nass said...

K.ayu kemana pulakkk...

Krisz Hanna said...


part garage tue sedappp gilerss telan2 air lior kite tgok hahahaha

wani ezryl * said...

hi. first time datang sini :) macam best je makan kat garage 51 tu. and seronok tengok friendship korang bertiga.

LZ - The Blog Owner said...

Sweet sangat you all semua tau..

Intan Zuraini said...

Kelakar part rosmah tu haha

Jueliza Jamani said...

heheh aka2 bertiga vogue sangat lah

suppuy said...

Boleh sy tahu akak guna camera apa. Cantik!

kathy jem said...

suppuy : kamera Sony a5100..