Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 19, 2016

Baby Shower Yana di Zawara Coffee

Yana dah beranak baru hegeh nak update baby shower Yana..hahaha Minggu lepas kebusian tak sempat nak update..

Baby shower Yana buat kat Zawara Coffee, Bukit Jeluntong..hari tu ada lepak minum kat Zawara Coffee dengan Yana..kebetulan Yana tengah servey nak cari tempat buat baby shower dia..aku bagi cadangan buat kat Zawara Coffee sebab tengok tempat dia macam selesa, luas dan makanan pon boleh tahan sedap..first time datang dengan Yana hari tu terus jatuh cinta decoration and food kat sini..lagi pon dekat dengan rumah Yana..senang dia nak mai..kawan2 yang dok jauh tak kisah demi ibu mengandung sorang ni.. ^_^

Event buat petang..ewah panggil event tu tak tahan..hahaha macam besor benor eventnya..kekeke..Aku datang sini pakai waze je, nasib dari Sg. Buloh takde la jauh sangat..Eira dari Cheras berjanggut katanya nak sampai banyak tol..balik nanti baru ikut federal highway kurang sikit tol..

Sebelum tu tepek kami bertiga dulu..behehehe..

Kagum tau..Deco semua ni kakak Yana and anak buah Yana yang buat..Cupcake tu paling aku suka..tapau 2 ketul bawak balik nak bagi Raiisah sekali dah rasa seketul..eh eh sedapppp la pulak cupcake ni, tak jadi la bagi Raiisah..hahaha dua2 sekali sekali aku ngap..Raiisah ku bagi cokelat untuk dia..

Eira strew tu jangan letak kat mulut..kang jadi viral lagi gambar kita berdua ni ha..makan aiskrim pon orang Malaysia boleh fikir macam2..eh hello aiskrim tu pernah keluar kat tv3 la..pengacara yang makan aiskrim tu korang tak nak viralkan..grrrrr tak faham orang kita ni la..benda2 macam ni laju jer nak di viralkan..nyampah! malas aku nak layan..lepas ni hati2 jer la dik non..

Baju ngan tudung boleh lak tersama dengan Eira..hari tu besday party Raiisah pon ama2 jugak..hehehe Sehati sejiwa sangat kami berdua ni...

Pernah makan Spagetti Thai Beef, sedap gak..jadi aku ambik Roast Beef Terrayaki..try makan roti lak..

Simple decoration dari kawan2 Yana..

Yana sedang menunggu kawan2 yang lain sampai..

Eh ehh baby Sofea la..selalu tengok dia kat IG maknya jer..Sofea ni anak Ila..dah 7 bulan dah dia..semangat badan..

Sofea ni jenis takut dengan orang..tu kening dah berkerut nak nangis la tu..Eira lak nyakat2 dia..hahaha

 Eira punye..sedap Spagetti Thai Beef diaaaaaa..siapa datang Zawara Coffee kena try makan ni..

Saya punye pon sama gak sedap, terbaik beef terrayaki dia..ghuper macam biasa2 kan tepi sekali ngap nangis terus atas meja tu..

Dua yang depan tu kawan Yana masa zaman study UITM..

Alhamdulillah 10 tahun dah kami berkawan..korang bayangkan esok dah 60 tahun kita tengok gambar ni balik..mesti senyum2 kan tengok muka zaman muda2 macam mana..

Petang tu ada buat game..Ukur berapa besor perut Yana..Eira kata : Tak agak2 kathy, Yana punye perut besor tu..hahaha Aku : yerla besar ni la..Confident tu kena ada ye..kalah menang belakang cite..kiki

Sekali Yana lalu, haa la kecik je perut Yana..beria aku imaginasi perut Yana besar tu kan..kekeke

Elehh yerla tu perut Yana kecik tu..sekali dua2 kalah..yang menang game ukur perut Yana ni, Ila okey yang menang..hahaha

Yana dan anak buahnya, Mia..besor dah Mia ni..dulu zaman sebelum kawen setiap kali datang lepak tidur rumah Yana, si Mia ni mesti dok 10 kali ketuk pintu bilik Yana nak tengok aku ngan Yana buat apa..hehehe Sekarang dah form 2, anak dara dah dia..

Mak Aji tak agak2 perut Yana besar belon tu..hahaha Semangat Mak Aji nak masukkan belon dalam perut dia..

Kelip2 mata sikit..Game ni saya menang..kakaka Padahal meniru orang sebelah..eh orang sebelah tulis sikit jer, selebihnya akak yang fikir sendiri tau..yerla yerla tu..kasi la chan kak kathy nak menang sekali..

Shah dan Yana..bakal menjadi bapa dan ibu..dannn dah menjadi dah pon bapa dan ibu..behehehe

 Eh manjer Dynas pon ada..lama tak jumpa Dynas..

 Baby Sofea dah mengantuk nak susu nak tido..

Macam tak puas lak gambor bertiga kat sini..shoot kat luar nanti la manjer..boleh posing terbang2 sikit..hahaha

Kawan2 Nyah..Nyah yang pakai tudung peach tu..

Game ni lupa la siapa yang menang..jap jap fikir................Ooo haaa baru ingat kawan kakak Yana yang menang..

Sesi memotong kek..

 Masa ni ramai2 nyayi "Allah selamatkan Yana dan baby"

Kawan2 Yana..Yang tengah tu pregnant gak 5 bulan tak silap..tapi macam tak pregnant kan..syok la pregnant badan tak naik..aku dulu 4 bulan pregnant, berat badan naik berkilo-kilo..

 Yana dan Dynas..Dynas tak lepak lama..lepas makan terus balik..

Game untuk bapak2 dan bakal bapak2 pon ada gak..game ni mula2 shah yang menang tapi macam tak aci la kan tuan rumah yang menang..buat sekali lagi..ok kawan Yana yang baju oren tu memang...

Aku ngan Eira pon menang jugak..Tq manjer..happyyyyyy dapat hadiah tudung..weeee!!!

Pemenang lipat kain napkin baby..hebat dia punye lipatan tu, berapa saat siap..boleh kawen dah ni..eh..hehehe

Ila lak menang ukur size perut Yana..Ezwan husband Ila pon menang gak..memang menang besar family Ila petang tu..tapi aku lupa Ezwan menang game apa..kakaka boleh tu lupa..haaaa baru ingat teka nama bayi Yana..hahaha Haiyoo game senang tu pon leh lupa kathy minah senget ni..ampon minum air ketum terlebih macam ni la, sepanjang masa asyik lupa memanjang..

Semoga dipermudahkan ko bersalin manjer..mmuah banyak..

Yana suruh teman dia photoshoot outdoor dengan Shah..aku ngan Eira follow jer..pastu Yana kata nak shoot sekali dengan aku Eira..

Kitaorang bab2 photo acah2 model hijabista ni memang laju jer posing..takyah suruh pose tau la kitaorang nak pose bagi nampak cantik dalam gambar tu..kekeke

Aku ngan Eir aje la beria lompat..Yana gile nak lompat beranak kat situ gak..

 Alhamdulillah manjer..sempat gak buat baby shower ko sebelum beranak..Baby "R" memang nak sangat bonda dia happy dengan kawan2 bonda dia..3 hari lepas baby shower bonda dia terus plupp! Baby "R" lahir ke dunia..Alhamdulillah baby "R" dapat lihat dunia sebenar..tu next entry aku cerita okey..hehehe

Acah2 pose Che Ta sattt..kekekeke

Kena ada handbeg Chanel la baru nampak macam Che Ta..kakaka Tak mampu dik pakai Chanel, akak mampu F21 jer dik beli kat Midvalley..hahaha Ramai sangat tanya handbeg aku tu kan, aku bagi tau kat sini.. Tq manjer Eira ambik gambar cantik ni untuk aku..pandai ko snap terus kaki ahkak yang kemetut lagi pendek tu nampak panjang.. =P

piece : kathyjem

17 comments:

Rizziela said...

bestnya

Lea Ismail said...

pose ala che ta tu class betul..

YB Shehan said...

Bes sangat. Tgk keakraban 3 of u tu paling i kagum. Sies. Moga Allah panjangkan hubungan kalian. Amin.

Ilyana AS said...

Hye...menten comel jer manjer2 ni..love your friendship with eira and yana

kathy jem said...

Lea Ismail : hahaha sekali sekala nk pose ala2 che ta.. >_<

kathy jem said...

YB Shehan : amin..mekasih doakan kami bertiga..tqqq.. =)

Yana Libra said...

meriahnye :)

kathy jem said...

Ilyana AS : hehehe..mekasih manjer Ilyana.. ^_^

nisa nass said...

Ayu mana kathyyy..lama xde cerita korang berempat!huhhu..

kathy jem said...

nisa nass : Ayu ada je..cuma sekarang ni dh jarang lepak dengan dia..masing2 dah busy..hehe =)

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum kathy..

Handbag dah tahu jenis apa, thanks for sharing.. camne lak dengan kasut.. Pssttt brand apa? nak pi cari.. ^_~
Suka sgt high heel kathy pakai tu..

kathy jem said...

LZ - The Blog Owner : W'salam dear..kasut akak beli kat Zalora.. =D

Shima Ahmad said...

Kathy..nanti buat tutorial pakai shawl mcm ni ye. Cantik sgt..salam perkenalan :)

Alyza Fisol said...

berkenan kat kasut tu...hehe..

Hayati M Y said...

BAju kak iera tu beli katne? lawoo

kathy jem said...

Hayati M Y : kak iera beli kat Zalora kalo tak silap..

myra said...

Dear pants beli kat mana? Cantikk