Klik Yer!! Mekasih...

Monday, July 18, 2016

Photoshoot Kaay Cosmetics dengan Manjer Yana

Alhamdulillah selesai jugak photoshoot produk Kaay Cosmetics..Last minit cari studio, cari makeup, cari baju, cari tudung..pop! semua berjalan lancar..aminnn, Allah permudahkan urusan kami masa photoshoot hari tu..Cuma aku lambat sikit jer sampai..Lambat sebab menunggu adik aku tu haa beli roti canai..pagi tu susah nau nak gerak dia tolong beli roti canai..haha..faham2 je la mak buyung ni kena breakfast kang lapar masa photoshoot terus muka jadi minah lampir..aku lak pagi tu teringin nak makan roti canai..2 keping aku bedal..happy dapat makan roti canai Pak Sharif, kenyang sampai ke tengahari..

Nasib la photographer yang kiteorang ambik ni member2, kalau baru kenal mau kena maki ni lambat..kekeke..Tenkiu Shidee memahami keadaaa mak buyung ini.. >_<

Photoshoot hari tu kiteorang ambik Kakifoto, studio di S7even, Shah Alam.. Boleh usha di IG : kakifoto_ (KakiFoto by Rashidee Azman)

Lama tak makeup macam ni terus rasa jelita macammmm macammmm macam siapa ek..Macam Siti Nurhaliza la kasi chan..eh bukan macam Shila Amzah la..uuweeekk muntah kuning mendengornya..bahahaha Kakak sebelah kita tu terus jadi macam Neelofa kan.. >_<

Ko dah lama tak beraksi depan kamera..nervous mak nok..gigil2 kaki depan kamera tau..hahaha Nasib la photographer dah kenal hampir 10 tahun..kawan dari zaman sebelum kawen sampai sekarang masih guna khidmat Kakifoto so kurang la nervous tu..apa lagi keluar kan la sikit skill ala2 perasantan America's next top model tak berapa nak model tu..hahaha

Yana beraksi depan kamera macam model profesional..kagum nengok..yerla ex photographer kan mesti la tau angle2 mana yang cun meletopss..

Sementara menunggu Yana shoot apa lagi berselfie selfiak la dulu..dah makeup cantik2 kena la ambik gambor banyak2..hahaha Bukan selalu dapat makeup cantik macam ni..nanti menangis nak kena cuci..maka 100 juta kali la mensenap gambar sendiri..

Lepas sorang2 shoot, gambar berdua pulak..tak sabar nak tunggu hasil yang dah siap dari Kakifoto..aku part berdiri memang fail sebab perut dah besor memang tak boleh sorok dah..itu yang gambar macam tak sudi bergambar tu..hahaha.seboleh-boleh nak cover perut tapi tak boleh buat apa dah perut dah masuk 6 bulan kak oii..

Masa shoot ni pon asyik gelak je, yerla macam2 posing aku buat tak nak bagi nampak perut, tak nak bagi nampak Fiona Shrek tapi nampak jugak sudahnya gambar kepala dengan produk jer nampak..haha..nasib la Shidee banyak membantu masa ni.. "Kathy jangan pose macam ni nampak ko gemuk"..Ok angle macam ni nampak ko kurus sikit..yer Shidee aku sedar aku sudah bambam maka ko kena la edit bagi aku nampak kurus..keke..tunggu aku beranak nanti kita shoot lagi macam ni ek.. =P

Settle 2 jam shooting..

Mesti ada yang nak tanya makeup kita dari mana??

Yang tengah ni la makeup kan kami berdua..Dayah nama dia..Cantikkan dia makeup..suka sangat sentuhan dari Dayah ni..lagi2 tang mata, suka suka..Dayah ni pon kawan lama gak, kawan dari mula2 masuk SYABAS..

Terbaik la Dayah ko makeup kan kami..next projek harus guna khidmat ko lagi okey..Tq Dayah..

Mana yang berminat nak guna khidmat Dayah boleh whatsapp number ni 016-3074122/017-2744983 (IG : dayah_zarim) yang penting harga tak mencanak tinggi ye..harga mampu korang bayar.. ^_^

piece : kathyjem

6 comments:

Wizana Arbain said...

Lawaaaanye khaty! Pic time selfie tu guna phone ape babe? Iphone ke samsung? Lawaa clear sgt

kathy jem said...

Wizana Arbain : yg mane gmbr last ker?? gmbr last tu pakai iphone..yg atas2 tu pakai camera sony..

Chekgu Azrine said...

Lawa sgt kathy..rasanya bukan psl makeup aje..seri ibu mengandung tu terserlah sgt...lawa...kalah shila amzah

Eray Majid said...

kena pula dengan warna oren tu, memang naik seri make up kathy. cantik sangat.

kathy jem said...

Chekgu Azrine : uit shila amzah lagi lawa..kita biasaer2 je..hehehe =D

kathy jem said...

Eray Majid : hehehe mekasih..tu la kena ikut konsep Kaay Cosmetics..hihi