Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 16, 2016

Aqiqah Tengku Raef

Hari tu dapat jemputan Aqiqah Raef..Kelam kabut hari tu dibuatnya dengan Affan demam panasnya dengan nak bawak dia pergi klinik pagi tu..sebelum tu dah pergi klinik koo ambik ubat ni kena datang balik ambik ubat yang kuat sikit sebab demam dia tak kebah2..dua malam berturut tidur mengigil-gigil..bukan apa risau takut kena denggi tapi nasib Affan ada sakit tekak takde la cuak sangat..kalau demam sajer je takut denggi je..

Affan nak ikut tapi aku tak bagi suruh dia dok rumah rehat sebab hari tu masa raya kat rumah Eira, Yana ngan Shah bagitau ada tumbang kambing dua ekor..tu yang semangat nak pergi gak walaupon sakit..Affan bukannya boleh dengar kambing golek2 laju je dia nak pergi..takyah ikut la b nanti kang sibuk suruh kita balik awal..orang laki kan kalau sakit sajer terlebih manjer..sudahnya dia berehat je kat rumah..aku pergi dengan Raiisah jer..janji dengan Yana nak datang tengahari sudahnya petang baru sampai rumah dia..al-maklum la laki mak tak sihat..Sampai-sampai majlis pon dah selesai , takper la datang makan je..

Meriah betul pelamin aqiqah Raef..dah macam pelamin nikah aku nengok..

 Sampai2 nampak manjer Eira, dia pon baru sampai..

Sampai2 terus posing depan pelamin aqiqah Raef..lepas posing kang baru la kita makan..hahaha

Tema colour tersama la pulak, biru putih..

Eira je sesat colour maroon..hehehe

Geng Manjer's..

Bersama anak2..

Masa ni mak pengantin busy..

Curi gambar Raef kat IG bonda dia..hehehe Comel2 gambar dia dengan ketayap biru atas kepala..tak sempat mummy Kathy nak tengok awak berzanji dengan berendoi..Masa sampai tu dia tengah tido bateri dah low abis..takper tunggu dia bangun..

Raiisah & mummy..anti sosial betul mekcah ni, ajak bergambar sibuk dengan phone..

Tengok Adel suporting..Adel memang suka bergambar dengan mummy Kathy yer..Raiisah sampai jeles tengok Adel berkepit je dengan aku..hahaha Siap cakap "No ni mummy saya"..

Iza pon ada sekali..siapa baca blog kathyjem sebelum-belum ni mesti tau siapa Iza ni..hehehe

Semua ada..Eira kali ni complete anak dia semua ada..Aku je tak complete Affan lak takde..

Raiisah awat mulut macam tu?? sajer nak sabotaj gambar mummy ek..

Raiisah nampak dah kakak2 sangat..tengok gambar ni uwaaaa sayangnya rambut Raiisah...sedih rambut dia dah kena potong..takleh dah nak buat rambut toncang2 lepas ni.. T_T bertabah la wahai Kathy..

Suka baju poplook ni..nampak aku kurus pulak..hahaha eh perut pon tak nampak sangat..dalam gambar je tak nampak hakikat dah rupa menunggu hari je perut tu..hehehe

Eh kawan sekolah kita sorang lagi ni pon datang jugak..Hi Mirza..

 Mirza pon sampai lewat sebab banyak rumah dia kena attend..

Ok Mirza jemput makan, jangan malu2 jangan segan..eh macam aku pulak tuan rumah.. hehe rumah Yana rumah ku juge..tiba2 sangat..


 Tetamu ramai yang dah balik..apa lagi..

Ramai yang tanya baju Yana ni beli ke tempah kat mana?? meh ahkak jawabkan..Yana beli kat Zalora..cantikkan..Ala2 baju frozen gitew..

 Ni la hasil muka kami selepas menggunakan Super Moisture DD Cushion..eh sempat lagi..hahaha

Anak buah Yana..Orang kuat disebalik majlis aqiqah Raef ni..

Kek pandan..kek ni Yana tapaukan untuk aku..ya ampunn sedap sungguh..balik tu aku mengadap sorang je, Affan nak aku tak kasi..hahaha

Kek coklat ni pon sumpah sedap giler, lembut tak manis sangat..Yang ni pon Yana tapaukan jugak satu bekas untuk aku..Hat ni takper Affan boleh share makan dengan aku sebab banyak Yana tapaukan..hahaha

Kot siapa nak oder kek macam ni ke or apa2 jenis cakes, cookies, traditional kueh, candy buffet & desserts table etc. boleh whatsapp Kak Suzz 0193523119..Boleh tengok di Instagram Suzz Delights @cakeloverbysweetsuzz

Bersama owner Cake Lover by Sweet Suzz..Kak Suzz yang berbaju hitam itu..Kak,  cake akak semua sedap2..nanti boleh oder dengan akak.. ^_^

Bersama Nyah..orang kuat Kaay Cosmetics jugak ni..

Tak sentuh langsung nasi..2 pinggan kambing biri2 aku bedal + cake..nampak2..Pastu sampai rumah mengelupur lapar nasi..hahaha nasib Yana tapaukan nasi lauk pauk semua tu..

Ada nasi lemak, ayam berempah, gulai nenas ikan masin, ulam2..Eira makan sikit je sebab dia dari rumah Sepet..Sepet pon ada buat aqiqah anak dia gak hari yang sama..Lepas tu Eira cabut pergi rumah yang ke-3 pulak..

Bestnya ada cermin besar depan pintu..Yana kata Shah baru beli cermin ni..memang tujuan beli suruh berselfie sebelum keluar rumah..hahaha

Sempat lagi korang menyelit ye..

Thank you manjer tapaukan lauk pauk untuk aku dengan Affan..kenyang aku malam tu..kambing bakar tu paling ku suka..balik tu siap cakap dengan Affan, "Rugi b tak ikut kambing biri2 bakar tu Shah oder"..hahaha terbakar telinga Affan mendengor nye..

Dah mekcha jom la kita pulang..daddy ko dah berwasapp2 tanya, bila mau pulang bila mau pulang..siap tanya kambing ada lagi tak??..hahaha kesian budak demam kempunan nak makan kambing golek.. =P

piece : kathyjem

4 comments:

Siti Shuhadah said...

semua cantik & gorjes!!

Ana Lyana said...

Termasuk lak gambar aku kat atas... tq khaty.

Intan Zuraini said...

Nasib ada muka nyah ...haha kalau tak sedih

Hajarah Deen said...

kalo tak keberatan bole tak share tempah pelamin baby d catering (tulun tanyekan kawan Awk)