Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 1, 2016

Open House Rumah Eira

Last year tak dapat beraya rumah Eira sebab dalam pantang so tahun ni harus la kena beraya rumah pompuan tu, lagipon bulan puasa hari tu tak sempat nak jumpa masing2 kebuzian mengalahkan Perdana Menteri..hahaha..yang busy sebenarnye aku..bahahaha bukan busy apa sangat pon buat-buat busy sebenarnya..miahaha..tkde la aku bulan puasa macam tak berapa larat sangat nak keluar2 ni + ada yang tak sihat..

Eira siap bagitau nak datang raya rumah dia nak makan apa? nanti dia masakkan..ececece..masak la sangat kannn..eh raya dua tahun lepas Eira masak mee kari tau, sedap mee kari ko masak manjer..tahun ni dia kata tak kose nak masak, beli jer yang dah siap..dia suggest nak beli nasi arab..aku dengar nasib arak on je sebab aku dengan Affan memang hantu nasi arab..Eira kata ok dia nak beli kambing dengan ayam..Yana dengan Shah pon ok nasib arab..

Yana sampai awal dulu sebab dia tak jadi jumpa kawan dia..selesai nasi arab dalam perut dia..aku dengan Affan lambat sikit sampai sebab kitaorang dari Kajang, rumah mak mertua..Sampai je depan pintu masuk terus berlari2 anak menuju meja makan (amboii tak senonoh punya tetamu) terus ngap nasi arab..hahaha lapar weiii dari tengahari tak makan..sanggup tak makan berat2 nak simpan nasi arab punya pasal..

Dah selesai nasi arab dalam perut baru perasan ambik gambar nasi arab tanpa memory card di dalam kamera so takde la gambar nasi arabnya..tu pon ciput yang perasan memory card takde dalam kamera..hahaha

Paling best Ciput siap buat Coffee latte lagi untuk aku, Yana, Affan dengan Shah..untunglah ada mesin buat coffee kat rumah..jimat kat situ takyah susah2 nak minum latte ke kat luar..ingat besor mesin buat coffee nyer, rupanya alahai comel lote je sebab dalam gambar Eira tunjuk macam besar benor ghupernya..kecik2 tu pon power rasa dia..ingat nak suruh Ciput buat lagi secawan tapi macam segan la pulak..

Muke kekenyang bersama Raef..Raef leh geng dengan kakak Raiisah suka hisap jari..

Tak sangaka family manjer's makin bertambah..coming soon akan ada tambahan lagi sorang..In Sha Allah tahun depan tambah lagi sorang..Eh siapa tu ?? Eira atau Yana..hahaha Eira kata cukup la tiga..hahaha jangan manjer tup tup tup kang ada lagi sorang..larikkkk >_<

Mak buyung sorok duk belakang cover badan yang semakin mengembang..

Syoknya Raef cepuk hidung mummy Eira yer..

Always kesayangan..

Mekcha tak kasi chan mummy berposing jap..Ni belum Keisha dengan Yunnan ada lagi..dorang takde kat rumah, dok rumah mak mertua Eira..kalau dorang ni lagi meriah dalam gambar ni..

Raiisah sibuk je dengan handphone, cian Raef nak main dengan Raiisah..

Mek ni kalau tak dapat perhatian tak sah..suka nak show off..

Pastu buat aksi pelik2..

Sekarang ni berbeza betul cara kiteorang berbual, cara bergosip, cara berkomunikasi..semua kisah hal anak jer..hahaha takde dah nak gosip2 jaga tepi kain orang or jiran sebelah..fokus kat family je sekarang ni..syok pulak tengok gambar macam ni..uwaaaa tua dah kit ani manjer..tup tup kang dah 40an dah masing2..

Eira, Yana dan Kathy..

Testing testing..hahaha..Affan lama tak pegang baby kekok pulak nampak..saje suruh dia pegang Raef ambik feel sikit..tinggal lagi 3 bulan je b, siap sedia dah ke..

Semua posing dengan anak..Bun masa ni baru bangun..

Raiisah mengada tak nak..lari2 daddy dia nak dukung..

Kena tangkap ngan daddy dia..mana aci semua posing dengan anak..


Sekarang ni Mekcha tengah kemaruk dengan handbag biru tu..pagi siang malam dengan handbag biru tu..tidur pon dia bawak sekali handbag biru tidur sebelah dia..macam ada emas je dalam handbag tu..celik mata "Mummy mana bag Raicha"..eh ko ni

Ko tengok badan Eira ke tak jeles namanya tu..tunggu akak bersalin hujung bulan 10 ni..zaazzz zazzz badan ahkak nanti tau..Kalah kakak Ceernoh nanti..amboiii ayat jeles sangat namanya tu.. =P

Tahun ni kureng la sikit gambar raya ahkak ye..beza masa mengandungkan Raiisah masa hari raya..masa Raiisah tu suka bergambar walaupon badan macam di pam pam angin tayar..hehe

Settle bergambar terus kami berangkat pulang..Terima kasih banyak2 manjer sediakan nasi arab untuk kami dan coffee latte yang sedap bangat itu..nanti aku datang lepak rumah ko harus buatkan kopi secawan lagi okey..hehe luv u manjer..

piece : kathyjem

2 comments:

wanmulianidotcom said...

Comel Mek Cha dengan Beg biru tu...

wani ezryl * said...

best beraya dgn kwn2. kelakar tgk raiisah yang kat dalam gambar yg buat aksi pelik tu.. hahaha