Klik Yer!! Mekasih...

Monday, January 9, 2017

Dolly Dim Sum dengan Manjers

Hi semua..Jap kan dah hari isnin, tau2 kang dah Jumaat..Tengah rajin ni marilah update entry yang tertunggak ni..

Masa dalam pantang memang tak sabar nak jumpa manjer..dalam kepala macam2 dah list nak makan apa..Yana dengan Eira ikut je aku nak makan apa..kasi chan orang abis pantang mengidam makan katanya..So aku decided nak makan dim sum..punye lama dok teringin nak makan Dolly Dim Sum kat Avenue K ni, dapat gak..eh kat Nu Sentral pon ada gak Dolly Dim Sum ni tapi kiteorang pilih Avenue K sebab senang Eira nak balik..dia tak bawak kereta hari tu naik uber sebab Ciput pakai kereta makanya kiteorang harus la jumpa di KeyEL..gitew ejaan dia..

Dua kesayangan ni mana boleh sebulan tak jumpa..wajib jumpa walapon sekejap 10 minit.. boleh mimpi 7 hari 6 malam wooo kalau tak jumpa manjers ni..hahaha

Hari tu kan Yana pegi Langkawi..dia boleh lupa bawa cokelat Eira pesankan..so nak tebus balik keterlupaan maka Yana beli la cokelat di KLCC supaya Eira tidak merajuk dengan keterlupaannya itu..wow ayat apakah ini..macam tak kena je..

 Buat2 teruja..kakaka Eh manjer lupa nak rasa cokelat Yana bagi tu..sedap ke tak?? harus la sedap Yana kot beli.. =P

Sampai2 terus tanya Eira dengan Yana..manjer sesuai tak aku pakai tudung macam gini? sesuai tak contact lenses colour macam gini? nampak garang tak?? hahaha macam2 la tanya..terus dorang sound kata tak sesuai pakai tudung style macam ni..nampak cikgu2 tahun 80an gitew..hahaha Terus macam nak lari pergi toliet betulkan..dah la eyeshadow tersilap letak colour..patut contact lenses colour macam tu kena pakai eyeshadow colour gelap baru kena..ni nampak macam hantu pon ada aku nengok..tak kena kan..

Serius weii pantang 44 hari terus lupa macam mana nak pakai make up, lagi2 tang lukis kening..aku rasa kening aku tah macam apa tah bentuknya..masa nak keluar rumah rasa macam payah benor nak makeup..tangan sampai gigil2 nak pakai eyeliner dengan lukis kening..hahaha

So apa lagi sesi meng-tick menu2 yang best dan terpaling sedap..kiteorang ambik ni semua recommend dari staff kat Dolly Dim Sum ni..dia kata menu yang dia recommend ni semua paling ramai orang suka..

Tersesat makanan mexico kat sini..Dalam restoran Dolly Dim Sum ni terdapat restoran Fresca Mexican Kitchen & Bar..sebelah jer..sedap roti Yana oder ni, ala2 kebab..

So kalau korang datang sini tunjuk je gambar dalam blog aku ni..tak pon korang tanya staff situ mana makanan paling ramai orang oder..nanti dia tick kan la..

Nama makanan ni semua jangan dia tanya aku lupa..hahaha

Chee chow fun ni wajib korang oder..dalam dia ada udang..dap sangatttt!!! arhhh rasa macam nak makan lagi kat sini..kalau nak ajak Affan memang tak la mamat tu nak makan..orang laki kan kureng sikit makan benda2 macam ni..

 Nasi goreng dia pon sodap!!! Aku dengan Yana makan satu mangkuk, selebihnya Eira abiskan..minah tu makan kuat badan cekeding je..jeles aku nengok nye..

Bila dah ngap satu2 dalam mulut baru perasan banyak oder udang ghupernye..kekeke..

Ranggup di luar lembut di dalam..

Paling2 banyak makanan ni paling ku suka.. Egg Custard Bun..

Lembut je bila gigit..

 Masing2 tengah menikmati laaa sangat...hahaha

Gambar bertiga wajib..

Ramai cakap dah kurus..hakikatnya masih lagi berisi ye adik2 akak2 sekalian..ni pon Yana ambik sudut macam ni..nampak la kurus sikit..sikit je tak banyak..hahaha Berat masa ni 59 kg..kena turun sampai 54 kg baru sesuai dengan ketinggian..

Macam berjanji je Eira dengan Yana pakai baju macam ni..aku je sesat pakai baju macam nak pergi office..

Sudah kenyang..lepak pon dah makan pon dah cit chat pon dah..semua dah la..apa lagi cari port menternak ladang pulak..kekeke

 Selesai menternak, cari port mengopi pulak..ni pekara wajib..

Eira kan tengah mengila tengok cerita Korea..lipstik pon nak beli ala2 Korea gak..hahaha Beli dekat Maybelline , murah katanya..ada dua tone colour.. cantik sangat, colour dia natural je..

Pompuan anak dah 3 tapi badan macam anak dara..Eira tukar kaki boleh..ko ambik kaki aku, aku ambik kaki ko..hahaha jeles okey!

Ootd Yana pada hari itu..kita berdua je tak dapat kembali bentuk badan masa zaman anak dara kan manjer..hahaha setiap kali jumpa Eira, setiap kali tu la aku dengan Yana berazam nak bentuk badan macam Eira..hahaha

Dah tak tau nak posing macam mana dah..tapi nak ambik gambar ke 180 juta kali..nasib Eira dengan Yana dah faham perangai aku yang sengal..dorang layankan je..haha Maklum la ibu baru lepas abis pantang memang cam gini peghak sikit..
Handbag pon nak sama2..

Pulang ke pangkal jalan..ok tu je..nak sambung buai Afif.. bangun pulak dia..buibui..

piece : kathyjem

No comments: