Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, March 2, 2017

Comot, Celemuih dengan Manjers

Sebelum lupa entry makan ketam mari la story mory dalam blog..Kebetulan Eira dapat voucher Grab Factory ni, harus la kena belanjer manjers makan kan..hehehe kalau nak makan sendiri idok ler teman mahaii..hahaha

So berjumpa la kami di The Curve sebab nak naik satu kereta dengan Eira..Pompuan tu sudah ada kereta bau..harus la kena cium bau kereta baru..tu pon gigil2 Eira masa aku dengan Yana naik kereta dia..nerves ye manjer..hahaha Aku dengan Yana park kereta kat MRT..Senang naik satu kereta dengan Eira..tau je la parking area PJ macam mana..sikit punye payah nak cari parking kosong..Eira pon gigil2 nak masuk parking..maklum la kete baru, size besor sikit..takper manjer mula2 je, lepas ni zazzz zuuuzass sebelah tangan je ko nak masuk parking..

Dua2 jakun naik MRT..

Tak ramai orang boleh la posing..kalo naik LRT macam ni, mau orang jeling2 tengok ko..ko dah kenapa pompuan, baru jadi warga Malaysia ker, beria sakan ambik gambr dalam LRT..hahaha..tu kalau naik LRT la, MRT baru lagi takper dimaafkan.. >_<

Naik kereta baru Eira..ermmmm bau kete...ahkak shukeee..keke

Bila naik kereta Eira terus mengimbau kenangan zaman muda remaja..kalau ingat balik, kiteorang dulu naik kereta Eira la kalau nak mengenyeh, nak berkarok, nak bershopping..tak pon naik kereta kancil Yana warna merah..Eh kancil Yana warna merah tu ada lagi tau..elok molek je park depan rumah Yana..manjer apa kata suatu hari nanti ko bawak kereta kancil tu ronda2 KL, jommm...hahaha..baru betul2 mengimbau kenangan naik kereta ko tu..

Kalau ingat zaman tu, kami tak mampu nak makan tempat mahal2..paling hebat pon lepak Rasta TTDI..dulu Rasta TTDI murah, sekarang teh tarik pon kat 3 hengget..mencekik darah betul makan kat situ sekarang..eh lama kan kita tak lepas Rasta kan manjer..

Eira kata nak pergi jalan2 cari makan tempat jauh sikit pon boleh..wahhh syok tu dengar..Jom manjers kita Penang, cari tempat makan best kat sana pulak..

Dah sampai Crab Factory..Eira pernah makan sini so dia je la yang oder..aku dengan Yana angguk je ok, janji sedap..

Yes, korang patut cuba makan di sini..yang tentunya sedap dan boleh tahan gak harga dia..hahaha makan ramai2 syok la, kalau sorang2 jenuh nak abis..

Kami oder sotong goreng dulu, ada rasa spicy ..

Bersiap sedia la comot, celemuih lepas ni..

Makan sini takleh cover ayu..nak control ayu sila tapau makan di rumah ye..kalau baru bercinta makan sini masak weiii..

Tenkiu Eira belanja aku dengan Yana makan..moga murah rezeki ko manjer, suka belanja kawan2 makan..^_^

Mari kita kepakkan tangan dia..

Best pulak makan comot2 macam ni..first time dapat makan macam ni, selalu tengok orang post makan sini kata menarik dan sedap..makan sampai terpelanting kuah sambal kt baju walaupon dah pakai apron plastik..

Comot abis..Eira dah macam mak2 bagi anak makan..aku dengan Yana tadah mulut je, malas nak kopek ketam..boleh macam tu..

Setelah berpantang selama 100 hari untuk tidak minum ais..akhirnya minum ais jugakkk..syurga rasa dapat minum ais tapi sendiri mau ingat la lepas tu perut rasa macam mana..rasa tak best..balik rumah laju2 minum air suam balik..

Ni cendawan goreng..tak abis pon, rasa muak pulak cendawan goreng masak style macam ni..

  eh asal gambar ni kat bawah pulak..

Kemain staff kat sini ambik gambar kitaorng..ye bang tau nk tunjuk signboard Crab Factory sebesar itu..orang nampak bang, jangan risau..ahaha

Ramai tanya baju kita pakai ni beli kat mana? poplook je awak..

Eira nak cari baju untuk dinner Seqy..sekali tak jumpe yang berkenan, maka berkopi la kami di OU..

piece : kathyjem

1 comment:

Siti Rohaida Yusof said...

suka tengok makeup look..cantik..