Klik Yer!! Mekasih...

Monday, March 27, 2017

Percutian ke Melaka dengan Manjers (part 3)

Morning! semalam semua tido awal, pagi subuh semua dah terbeliak biji mata..Lepas subuh terus siap2 nak pergi breakfast..mentang2 aku bangun awal kan laju2 whatsapp manjers tanya dah bangun ke belum..kalau tak selalu aku yang lambat..hahaha al maklum semua bawah suami sado..aku bawak mak sado..kehkehkeh..


Sementara menunggu manjers siap kami lepak2 dulu depan tv..

 Dok atas takut adik tergolek lak..tarik kain selimut dah bergolek la korang berdua atas lantai..

Eh nasi lemak..harus la terjah ni dulu..makanan lain menyusul kemudian..

Kol 9 matahari memancar..ok makan laju2 panaihhh...

Semua makan satu meja..lepas semua dah kenyang terus bawak anak2 mandi pool..kali ni bawak baju siap2, maleh nak naik bilik..nak pergi ke bilik bukannya dekat, sikit punya jauh nak menatap..

Aduhh, kalau ingat balik kelakar pulak mak2 manjers ni..boleh tak kiteorang naik terowong kuning belakang tu..tu untuk budak2 tapi kiteorang bantai naik gak, teringin punya pasal..Yana ada ambik video masa kiteorang turun terowong tu..

Yang kelakarnya, boleh tak mai tersekat masa nak turun tu..hahaha memang la tersekat, tu terowong untuk budak2 yang korang naik dah kenapa..hahaha Video tu ada kat Yana, kalau ada kat aku lama dah share dengan korang..mesti korang pon gelak tengok gelagat kiteorang turun terowong tu..mulut bising gile masa tu, semua tengok kiteorang..budak2 kat situ dok pelik tengok aksi kiteorang mengilai-gilai gelak kat atas tu..hahaha buruk bebenor orang Perak kata..

Lepas tu balik bilik, siap2 untuk checkout..pastu misi mencari Coconut Shake dan lunch sekali..sorry gambar takde, gambar dalam phone..malas nak transfer..mehhhh..

Selesai misi Coconut Shake lepastu kami ke Melaka Premium Outlet..Eira nak cuci mata kat sana..aku pon hampir lupa ada MPO kat Melaka ni..bila dorang bagitau nak ke sini baru teringat..ooo MPO okeyyyy..mula2 blur apa MPO tu..hahaha..dia ala2 macam JPO gak la..tapi JPO lagi best la..ecece confien JPO lagi best..pegi pon tak...weii lama tak pergi Johor..last pegi Johor bile ek??

Mekcha dah macam tak tentu hala tengok Toy World belakang tu..abis la kena pau dengan mummy sat lagi..

Jenuh pujuk dia, kita jalan2 dulu ek kakak, jap lagi kita beli toys..dari hari tu ada janji nak beli toys kat dia..ingat pulak dia janji tu..ok2 kite pusing2 dulu MPO ni ek balik nanti kita singgah beli toys untuk kakak..aku bab toys ni kureng sikit nak beli, kalau baju takper..hahaha..tak reti nak pilih toys..kalau daddy dia ada, daddy dia la pandai pilih bab2 mainan ni..

Ermmm tak menarik sangat pon kat MPO ni..barang pon banyak tak menarik..

 Cuci2 mata je la..

Yana beli perfume, aku beli beg makeup..tu je beli..ada la jugak buah tangan, takda apa sangat nak beli pon..Eira banyak gak dia shopping..eh takde la banyak, kasut dengan sunglasses..

Raiisah suka bergurau senda dengan Raef..

Besar sikit bakal BFF ni.. Raef dengan Afif beza 10 bulan..

Tu dia stroller bersusun..

Bersama adik2..eh..hahaha adik kata koooo..

 Wajib ada..kalau tak percutian tak lengkap..gitchewwww

Tahun ni dapat jugak bercuti dengan manjers semua..tahun lepas masing2 memboyot..tahun depan kita nak holiday ke mana pulak manjer..In Sha Allah ada rezeki kita plan ke negara sejuk pulak, bolehhhh..hehehe jangan memboyot lagi sudah..tunda ke tahun tahun tahun seterusnya...

Pilih la nak apa yang awak nak..mummy dah janji, alang2 dah ada kat sini pilih la apa yang kakak nak..bukan senang mummy nak lanjer mainan macam ni..hahaha

Pastu terus gerak balik ke KL..aku follow Yana, Eira gerak sendiri..kiteorang tak boleh follow..kang tau ketinggalan jauh..hahaha

Fuhh settle entry Melaka..next entry tunggu naaa..

piece : kathyjem

1 comment:

Mrs Pip said...

Seronok tengok gedung mainan, kalau holeh nak borong semua..