Klik Yer!! Mekasih...

Friday, July 28, 2017

Makan-Makan di Rumah Manjer Ceera

Eh Jumaat dah..Esok dah Sabtu..Korang buat apa esok? Kak Kathy nak dating dengan Ceera besok..horeh! horeh! Yana tak nak join ker?? moh ler join..

Huihhh banyak aku punya planning dengan Ceera esok ni..tah sempat ke idak ni kan manjer..kalau tak sempat kita buat2 sempat..hahaha..Lepas subuh nak ke Midvalley, esok sampai ahad ada baby expo..Start pukul 9 pagi..confirm parking susah..tau la Midvalley punye parking macam mana..asyik full jer..

Awat la dorang tak buat hari Jumaat, kalau tak lepas abis kerja boleh singgah..huhuhu Nak pergi Midvalley time weekend nk faham2 je la..huhuhu terpaksa la..Nak cari barang Afif..aku memang dari dulu suka cari barang baby kat expo sebab harga memang berbaloi..Eh terlarik pulak cerita pasal baby expo..hehehe saje nak share dengan korang..lagi pon dah lama tak share story dengan korang kan..Dulu hari2 Kak Kathy update blog, la ni nak update seminggu sekali pon payah..

Raya dah abis baru hegeh nak update kan..hahaha lantok, janji ku update..

Macam biaser orang paling terlambat aku la..haha Yana berkali2 warning, Manjer ko jangan ada drama lambat lagi ek, sharpe lepas Zohor kat rumah Eira..sekali terkeluar jugak drama lambat tu..hahaha..

Malam sebelum tu Afif demam pulak, dia memang dah selsema sebelum tu.. Apa lagi pagi tu bawak dia peri klinik ambik ubat..Sampai rumah lepas bagi dia mamam ubat tengah sedap Afif tido, si Kakak pulak dok mengacau..Raiisah memang macam tu, time adik dia sedap lena tidur, time tu la nak berjoget atas katil, dah la Afif ni telinga lintah..dah melalak tak cukup tidur..ermm sudahnya lambat la sampai rumah Eira..

Sampai rumah Eira kereta pulak tayar pancit, Affan terlanggar palang besi sampai terbocor tayar..Affan nak parking depan rumah Eira yang aku pulak sibuk suruh dia park kat tempat parking Ciput selalu parking tu..sekali tak perasan ada palang besi elok molek dia terbaring atas jalan..ermmm apa lagi kena bebelan la..sibuk kalut nak cepatkan..hehehe 

Masing2 dah kebuluq..

Semua Eira masak..rajinkan Eira masak..jarang2 open house Eira masak, selalu tapau kedai je..aku syak saka malas masak Eira dah membawa diri kot..hahaha 🤣

Kari ayam dia masak, daging rendang pon dia masak jugak..kena puji melambung ni nanti kena carutss..serius sedap manjer tak tipu, ikhlas ni..😂 

Thank you manjer bersusah payah masak untuk kami..tahun lepas nasi arab, tahun depan nasi apa pulak manjer?! amboii request tahun depan terus..hahaha

Kek tak boleh bohong Eira buat, ada nama SR di situ..

Affan dan Shah..Affan time ni muluttttt, kalah mulut Mak Joyah, sibuk nak ingat kisah2 lama kita kan manjer..sajer kan b..hehhh..sikit lagi nak mintak cili padi kat Eira tonyoh kat mulut dia.. 

Dah kenyang makan nasi, Eira hidangkan coffee..terbaik coffee Eira..manjer aku sebenarnya nak tambah coffee lagi tengok ko macam kepenatan, macam tak sampai hati pulak nak mintak tambah..hehehe

Afif lepas makan nasi lenyek, susu terus tido..Bun pon elok terlena sebelah Afif..

Eh bapak baju belang tu, kemain macam budak kecik..teringin ye bang..haa nanti kita boleh cari ek..hahaha

Complete, semua pegang anak lelaki..tahun lepas Afif dalam perut..

Baju ni last aku tempah kat tailor sebelum tailor buat taik..tahun 2015 aku tempah baju ni..Kain sari, mak mertua bagi..konon nak buat sekali dengan Raiisah..kain sari kan panjang, boleh tailor kata tak cukup..padahal Raiisah pakai tak sampai 2 meter kot..tu yang boleh buat aku hangin tu..haihh malas la nak ingat balik, kalau ingat buat sakit hati..

Konon nak pakai tahun lepas sekali mengandung, so simpan bawa la ke tahun 2017..hahaha Save sikit duit..Korang jangan tanya aku tempah baju ni kat mana..memang aku takkan jawab..haha I is geram sampai sekarang..ok bye

Kawan susah senang bersama..gitewww.. #manjers

Kali ni satu keluarga bertemakan colour jagung..Walaupon daddy tersesat sikit gray, boleh la ada sikit yellow di situ..anak beranak pakai selipar jamban..hahaha Raiisah kasut tertinggal..

Sampai malam beraya..rumah terakhir di rumah pak saudara Affan..😊

piece : kathyjem

1 comment: