Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, October 19, 2017

Birthday Celebration for Manjers

Setiap tahun wajib sambut birthday kami bertiga ok kalau tak ada rasa terkurang di situ..kalau tak last week  sehari lepas birthday Eira kiteorang nak jumpa tapi Raef anak Yana demam pulak..so postpone ke minggu depan..


Biasa la bab cari tempat makan memang aku la dorang tuju..Eira awal2 dah seru, “Manjer Kathy macam biasa cari tempat makan best2 ek”.. asyik aku je manjer lepas ni ko pulak..hahaha kadang Yana ada suggest gak tempat best..aku rasa Eira last bile ek dia suggest tempat best2 ek..takde kan Yana..haa lepas ni suruh Eira lak cari tempar sedap2..aku dengan Yana datang makan je..hahaha Sebab dorang tau aku bab servey2 ni terlebih rajin..kakaka untung tak dapat kawan rajin macam ni..untungkannn *sambil angkat kening, muka eksyen sikit

Biaser la janji melayu kan..kol 11 jumpa last2 kol 12 baru sampai..hehehe Selalu bab sampai awal ni memang Eira champion..


Kami brunch di The Other Half Cafe..betul2 dekat dengan butik Neelofa, belakang tu jer..naik MRT TTDI  pon boleh tapi kena menapak sikit la, tak jauh pon..Eira dengan Yana naik MRT je..dorang kata dekat sangat..ketiak pon tak sempat nak basah..πŸ˜‚


Eira macam biasa coffee late berpisah tiada..


Ahkak minum minuman sihat dik, jus apple tanpa gula..dah tua2 ni kerja jaga kesihatan..πŸ˜†



Ni Eira punye Japanese Omelettea RM24..tunjuk harga sekali senang..kot ada yang nak oder macam Eira makan ni senang dah tahu harga..rupa macam tak kena togeh dengan telur kan tapi sumpah sedap..



Tuan badan punyer, Ham and Cheese RM20..tiba2 tekak teringin nak makan sandwich..roti simple macam  ni pon sedap gak..tapi perut anak dua ni memang tak cukup..hahaha takper jap lagi pas karok kita melantak lagi..



Yana punyer, Baked Egg RM26..







Dalam dia ada kuah, rasa macam kari dal pon ada..telur separuh masak dalam tu dicampurkan dengan kari dal pon sedap..

Yana suci murni gitewww dengan Red Velvet di atas bibir..


Lama benor rasanya tak lepak bertiga..last jumpa masa makan makanan Korea kat Citta Mall bulan April sebelum puasa hari tu..giler lama kan manjer kita tak gediks bertiga..hoii entry makan tu pon lupa nak up kat blog..lupa sungguh!


Lepas makan laju2 keluar hadiah bagi kat manjer..Terima la hadiah yang tak seberapa dari ku manjer..Happy belated Birthday kesayangan duaorang ni..😘😘

Nanti balik boleh pakai depan Shah manjer..confirm Shah peluk tak lepas2..πŸ˜†

Ko pon sama Eira nanti bila Ciput balik kerja laju2 sapu satu badan..ermmm confirm Ciput tak jadi main bola malam tu..🀣 *gurau2 manjer jangan marah naaa abam Ciput


Cium jangan tak cium..ermmm wangi




Lepas tu kami ke Curve nak karoksssss!!! dari The Other Half Cafe ni ke The Curve tak jauh pon 10 minit sampai dah..lagi pon aku je yang bawak kereta dorang tumpang sekali..


Sawan karok dah sampai dah..hahaha


Berkurun dah rasa tak pergi karaoke ni..last aku karok dengan manjer masa Yana pregnantkan si Raef..lama kan, dekat 2 tahun..



Amboii Mak Jemah fefeeling abis..maklum la 2 tahun tak pegang mic..🀣


Eira ada jugak karaoke dengan kakak2 dia..so takde la lupa nak pilih lagu tertekan skrin lain..hahaha Eira beria2 tekan skrin nak pilih lagu, siap bebel..awat benda ni rosak ke apa tekan2 tak boleh nii!!! hoii manjer tekan salah la kat atas ni haa skrin pilih lagu dia..kakaka excited nak menyanyi yer..



Enjoy abis..dari lagu dangdut, lagu rock, lagu irama Malaysia, lagu nasyid je tak..hahaha abis kiteorang nyanyi..sedap tak sedap belakang cerita yang penting kita enjoy..bukan selalu dapat mengediku macam ni..maybe dapat buat macam ni lagi 5 bulan..hahaha


Ok penat karok jom basahkan tekak..pastu nak makan kek..


Eira dan Yana..

Sekali lagi Eira dan Kathy..

Kiteorang memang macam ni, setiap tahun wajib celebrate birthday..kebetulan tarikh birthday kami dekat so alang2 kami celebrate sekali..merapatkan hubungan sebagai sahabat sejati..bukan senang nak jumpa kawan susah senang bersama..bila ingat balik perjalanan kami sebagai sahabat hanya Allah je yang tahu..takyah la cerita nanti kita nangis pulak..dah la sejenis cepat jebek..😜



Ok2 lapar sangat moh kita makan dulu..ni saya punye, oder spaghetti terus..

tak sia2 oder spaghetti ni sedap betul..ada pulak telur separuh masak dalam spaghetti tu..



Yana oder pizza seafood..



Yang Eira oder ayam..apa namanya tah lupa sudah..




Makan sesajer kitaorang hari tu..sampai buncit perut dibuatnya..syukur rezeki Allah bagi..


Masa tengah oder makan Yana kata nak pergi toilet jap..aku dengan Eira ok la borak2 sementara tunggu Yana sekali Omaiii Yana bawak hadiah la..



So sweettttt sangat..thank you manjer Yana..susah2 je lari2 anak beli hadiah untuk kami berdua ni..hihihi Love u manjer Yana..😘




Happy Birthday buat kami bertiga..15 Sept, 30 Sept dan 3 Oct..wahh aku dengan Yana dah 33, Eira 35..kertu dah kami..eh eh tapi jiwa masih muda lagi okey..kahkahkah


Happy belated besday manjer Eira..semoga persahabatan kita kekal sampai bila2..


Ucapan apa ek?? ermm semoga Kaay Cosmetics terus maju jaya..hahaha ucapan untuk diri sendiri..

Happy belated besday untuk Yana jugak..kita celebrate macam ni sampai ke tua okey..hahaha bayangkan manjer esok2 dah tua kerepot kita tiup lilin sama2..aduhhh takleh bayangkan..πŸ‘΅πŸ»πŸ‘΅πŸ»πŸ‘΅πŸ»

Memang enjoy betul kita hari tu kan manjer..sampai tidur malam tu mimpi kita berdangdut..kekeke luv u manjer Yana dan Eira😘😘 lagi 5 bulan nanti kita jumpa ek..hehe

piece : kathyjem

2 comments:

adda syuhada said...

Singgah. Lama tak komen kat sini.. :)

Halmatul Sadiah said...

hi, boleh tak share awak pakai camera jenis apa? cantek bebenor. Dah lah memasing memang lawa-lawa :P