100 g spaghetti
6 ekor udang dan kepahSosej dan fish ball
Minyak zaitun (olive oil)
4-5 biji cili padi
3 ulas bawang putih (dihiris)
Chili flakes
Oregano flakes
Parsley flakes
1 kiub pati ayam
1 sudu formaggio da pasta
Garam dan lada hitam secukup rasa
CARA MEMASAK :
1. Rebus spaghetti sampai lembut dan ketepikan dulu . Masa merebus letakkan sedikit
minyak supaya spahetti yang di rebus tidak melekat.
2. Panaskan minyak zaitun, tumiskan bawang
putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit.
3. Masukkan seafood, sosej dan fish ball. Kacau hingga masak. Kemudian masukkan spaghetti yang di rebus tadi..
4. Masukkan oregano, parsley dan chili flakes, lada hitam, garam, pati ayam dan cili padi. Cili padi ni untuk siapa yang kuat pedas. Kalo tak makan pedas takyah letak.
5.
Siap untuk dihidangkan. Ohh jangan lupe letak 1 sudu formaggio da pasta untuk menambahkan kesedapan spaghetti aglio olio anda!
Siap untuk di makan..
SELAMAT MENCUBA!!!
piece : kathyjem
Nanti nk cuba.!!
ReplyDeletewajib cube.. =)
ReplyDeletesedapnyer...
ReplyDeletecantik presentation tu..lapar tengok la...
ReplyDeletegoogle resepi olio ni jmpe blog u hee. selamat kenal :p
ReplyDeleteDap dap.. Patut cuba.. Simple tp delicious
ReplyDeleteThanks atas resepinya.
ReplyDeleteSaya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya..