So semalam masak daging black pepper..
Bahan2 dia cuma kena ada kentang, bawang besar dan cili masak..
Dan daging! itu ajer..
Ni la perencah beli dah lama tak masak2 tu..hahaha sedap jugak Seri Aji ni..
Ok mula2 sekali panaskan minyak masak..pastu masukkan daging yang telah dipotong..masak daging tu dalam 3-5 minit sampai lembut..
Pastu masukkan kentang..
Then bawang besar..
Pastu masukkan perencah black pepper..takyah taruk garam semua tu, semua dah ada dalam perencah black pepper ni..senangkan..ni namanya masakan orang malas..hahaha
Gaul sampai sebati then last sekali masukkan cili masak..
Dah siap untuk ngap..hehehe Senangkan giler kan..resepi pemalas dari Kathyjem..kekeke =P
Sedap juga pakai perencah black pepper Sri-Aji ni..terbaik!
piece : kathyjem
Nani pun kalau masak black paper ni guna perencah tu :)
ReplyDeleteyum yum...Nampak sungguh menyelerakan....ti nak try gak laaa...sy ni budak baru belajo...berjinak-jinak ngan blog...kat blog sy mcm2 citer ado...campur2 cam rojak ..pasal deco...masakan...jenjalan...perasaan...sudi sudilaa singgah blog sy yg tak seberapa....d jadi follower sy...follower sy adalaa sekereat jerr...sob sob ...nie blog add sy http://heaven2104.blogspot.my/
ReplyDeleteMakan dengan nasi panas..bubur ke..wah..ngences..
ReplyDeleteSalam kenal,
ReplyDeleteBoleh akak cari perencah blackpepper tu khaty..
Tengok macam sedap jer..
Daging korban elok lagi tido dalam freeze akak tu..
Elok lah dibangunkan untuk masak blackpepper ni kan hehehe..
Akak follow #1573.. jemputlah ke blog kecik akak ye :)
sedap nyeeeee
ReplyDeleteFiad tak pakai minyak kak..daging tu rebus sat..pastu buang air dia...baru masukkan bahan2..hehehe..sebab tak berapa berkenan guna minyak sekarang...
ReplyDeleteSA selalu guna perencah macam ni..sonang kojo den...lebih bawak untuk bekal pi opis...sodap...
ReplyDeletebila semua benda pun instant mmg brtambah malas lah mak2 dunia ni.. hihi.. tp ok gak.. jimat masa ;)
ReplyDeleteTerbaik!!!!
ReplyDeletenampak sedap je kathy. masak pun simple je.
ReplyDeletesenangnya,semudah A,B,C hahah boleh try nti
ReplyDeletehahahahaha....selalu guna maagi punya...nak try ni gaklah
ReplyDeletemacam nih pun sedap hokey kathy.....makan nasik panas panas...mmg terkenang kenang lauk masa pantang.
ReplyDeletethanks for the review, Insyallah nak mencuba jugaklah
ReplyDeletesaya lagi malas guna kicap + lada hitam kisar jer kak kathy...
ReplyDeleteresepi daging sedap ni, mohon share ye admin
ReplyDelete