Klik Yer!! Mekasih...

Monday, June 4, 2018

Depan Belakang, Atas Bawah, Kiri Kanan Sale

Salam Ramadhan yang ke-19..Buat apa tu tengah curi2 makan ker?? haippp jangan macam tu, Allah nampak tu..hehe

Ni nak bagitau dah dapat ke belum Raya Sale Kaay Cosmetics ni..Kalau belum apa lagi nak tunggu, tinggal minggu depan je lagi lepas tu nak raya dah..kang tak sempat abang posmen hantar kat rumah..

Kalau Kaay tak buat sale ni mau kena serang dalam whatsapp..hehe kita tau Raya ni banyak nak pakai duitkan..so time ni la korang boleh berjimat banyak..

Ok kita bagitau harga asal ek.. DD Cushion RM79, Blusher RM49 & Lipmatte RM35..Kalau korang beli bukan set total RM163, so nak jimat ambik la Set Balik Kampung ni, dah jimat RM23 kan..boleh simpan duit lebih beli lauk berbuka nanti..Kita bagi tau harga siap2 supaya nampak dan jelas..

 Siapa nak beli DD Cushion dengan Refill Pack sahaja boleh la ambik Set Raya Berganda..Nak beli Refill Pack je pon boleh ajer, RM49..

 Lipmatte pon korang boleh ambik 3 pcs daripada 6 colour yang ada..Cuma RM99 jer..

 Haa ni siapa2 nak simple ala2 natural look boleh ambik Set Rumah Mertua..


Open house rumah kawan nanti boleh pakai set Rumah Terbuka ni..hehehe

Siapa yang beli Set Raya Sale ni kami akan bagi FREE SAMPUL RAYA Kaay Cosmetics..nak beli boleh whatsapp nombor ni 01128811281..Ok laju2 taip sebab banyak kerja Kaay nak kena settle ni sebab weekend ni Kaay Cosmetics ada join Mood Republik Pwtc..bye nanti kita jumpa kat PWTC okey..

piece : kathyjem

Friday, June 1, 2018

Shopping Baju Raya dengan Manjer Yana

Korang dah cari baju Raya ke?? belum? dah beli? haa ok la dah cari, mana yang tak cari weekend ni boleh pergi cari..aku awal2 dah shopping kat online cuma baju Raiisah dengan Afif je belum lagi beli..Yana ajak teman cari baju Raya dia kat Bangi Sentral..minggu ni je yang free next week dah busy dengan Mood Republik..Minggu satu lagi dah nak raya..Moh lerr kita ke Bangi..aku rasa antara Shah Alam dengan Bangi, Bangi lagi banyak pilihan kot..tah bagi aku la..

Koooo hari kerja pon parking penuh..bayangkan pergi hari weekend mau 2 jam cari parking..weii aku pernah weiii masa 2 tahun lepas, mengandungkan Afif gigih bawak Raiisah teman cari baju Raya..1 jam lebih ok memusing-musing cari parking..ada pengalaman dah jadi pengajaran pon so awal2 shopping online sebelum raya..hehehe senang hidup..

Parking punye jauh sekali laaa belakang butik Leeyanarahman ni parking banyak kosong..hahaha jenuh ler menapak tapi takde la juah sangat pon..Butik Leeyanarahman first kitaorang usha dulu..Nampak macam ramai orang dengan selipar kasut penuh depan pintu masuk sekali masuk ermm takde la ramai sangat..Jangan ditanya siapa yang ambik gambar kami berdua ni..hahaha Ofcoz adik yang lalu lalang depan kiteorang masa ni la..

Tah la baju raya sekarang ni macam pelik2 sikit..macam baju aku pegang ni lawa tapiiii kain tebal dan berat..pastu ada kain lining lagi dalam tu..mau berlecak tiak..hahaha serius aku memang suka design dia..kalau kain dia selesa dan tak tebal sangat boleh la kot ambik..

Ni pon cantikkk, ala2 sweet2 nak masuk meminang gitewww..tapi macam kureng la nak pergi beraya satu baju colour putih macam tu..mau ko nengok je satay ayam dengan rendang atas meja tu..hahaha Silap control ayu masa tengah makan takut baju kotor..

Kita dah ada anak ni tak berapa sesuai nak ambik baju ropol sana sini, manik penuh satu badan, kang silap2 anak tertelan manik tu..hahaha amboii ke situ fikirnya..ye bukan takde pengalaman, lagi2 sekarang ni Afif semua benda nak masuk mulut..so beli simple sudah janji selesa dan lawa..

Businesswoman memang macam ni..phone ibarat nyawa..gitewww

Rasa sekarang ni macam banyak baju kain lace..yang aku pegang ni lawa kan dia...colour pastel, aku memang hantu colour pastel tapi tahun ni baju raya tak ambik pastel..eh ada hari raya ke-2 pakai colour pastel sebab akak aku cakap nanti raya ke-2 dia suruh pakai colour pastel..kebetulan kain ada pernah pakai sekali so nak cari baju je mix dengan kain yang dah ado so jimat la sikit..

Aku rasa kalau weekend ni mau depan kaunter beratur macam ular nak membayor..

Ok next ke butik mana pulak ni..Butik Leeyanarahman tak berjaya mencuit hati Yana..Alhamdulillah cuaca pon tak bahang sangat..

Pastu adalah a few butik kami tengok..semua sama je fesyennya..ada tu butik sebelah2 design sama sebiji tapi nama butik lain la owner nye..yang satu butik tu baju sama giler cuma beza takde manik je..harga yang ada manik cenonet dalam 3++, yang takde manik dalam 200 hengget..kalau aku baik ambik yang 200 hengget tu, kualiti kain sama je cuma ada beza manik sikit tu je..

Aku tengok setiap butik design baju dia macam tak bernafsu..hahaha Tah mungkin sebab takde model depan mata yang pakaikan so tak nampak sangat le keindahan baju tu..cuba online, perghh lawa la model ni pakai, pergh cantik la kain ni..tak fikir banyak terus beli..hahaha sebab tu aku suka lagi shopping online..so far beli online tak pernah mengecewakan..kalau ada pon 2 3 kes je la yang tak memenuhi kriteria yang aku nak..

Butik Bella Ammara 2 tahun lepas aku datang pon banyak tinggal size2 besar..tahun ni pon sama..hahaha cepat nau abisnya..Yana kata depa ada buat sale giler2 kt online..Tapi Bella Ammara ni banyak baju jubah..

Masa mula2 masuk butik ni..perghhhh nyaman nye tengok..semua colour2 favourite ku..menjuling nengoknya..haha harga ok la..tapi tak jumpa jugak baju yang Yana nak..susah nau mata Yana ni nak berkenan..dia dah cakap tak nak cari baju pastel..

Eh ni kalau Kaay buat Open House boleh pakai ni..tema Kaay sangat..hahaha

Setelah tawaf selamat 2 jam dan kami tak jumpa baju yang nak, pulang la kami dengan penuh kehampaan..hahaha Baju Afif dengan Raiisah pon tak jumpa..ada jumpa size lak takde..huhuhu.. alamatnya beli online je lerrr..Baju suami takyah kisah, dia tak balik beraya pon, tak dapat cuti..uwaaaa part ni lagi sedih sebab tu tahun ni mood nak beraya tak meriah sangat macam2 tahun sebelum ni..cukup ala kadar je..dapat jumpa suami pon hujung tahun nanti..sob sobbbb..

Muka sebelum berlecak..hahaha Mekap simple dari Kaay Cosmetics..Kita dap DDCushion pastu sapu loose powder untuk nak gebus then dap sikit Cushion Blusher..Lipmatte pakai code Roseberry..

Jangan risau lipmatte Kaay ni kalau pakai time puasa ni, takkan buat bibir korang kering kontang..sila la percaya.. kalau tak percaya boleh beli seketul dengan harga RM35 sajer..pssttt Kaay Cosmetics sekarang ada buat Set Raya Saler..boleh usah sekarang!

piece : kathyjem