Klik Yer!! Mekasih...

Monday, January 20, 2014

Sambut Anniversary ke 3 di Bali (Part 2)

Dalam kol 3.25 pm kami sampai di Bali.. 3 jam jugak la kami dalam flight tu.. Kelam kabut pagi tu sms Pak Supir, kiteorang panggil die Pak Buda, bagitau kami terlepas flight pagi tu.. Flight terbaru kol 12.25 tghari nasib Pak Buda balas ok bisa.. Pastu Pak Buda tanya sampai Ngurah Rai airport kol 5 macam tu la kan.. Tak Pak kami sampai dalam kol 3.30 macam tu..

Sekali dah sampai tu dieeeeeee memang betul cakap Pak Buda kol 5 baru kami dapat keluar airport Bali tu.. Ramai gile manusia sebab airport dieorang tengah renovation banyak kaunter tutup..

Nak tunggu lepas imigresen tu 2 jam.. Beratur dah macam ular, Raiisah jangan cakap berlari satu airport tu dengan aku basah kering basah kering ketiak tak abis..muahahaha

Masa tengah beratur tinggal lagi 30 orang kat depan aku macam tu sekali bapak yang dok kat kaunter imigresen tu panggil aku ngan Affan "U come" ingat kena apa upernya die bagi perlepasan kat kiteorang, kiranye potong Q la ni.. Fuhh selamat mesti mat saleh kat situ berangin tengok kiteorang dapat special panggilan gitew..hewhewhwe Maybe bapak kat kuanter imigresen tu kesian tengok aku dukung Raiisah kot..hehehe

Dah lepas imigresen semua tu angkat beg cari Pak Buda.. Dah satu hal mata melilau menengok nama Kathy yang di pegang berpuluh Pak supir.. Tengah scan skali ternampak nama Kathy.. Hai ini Pak Buda ya.. Tak boley cakap assalamualaikum Pak Buda ni orang kristian.. Ooo ya Kathy ya.. Ok tunggu ya nanti mau ambil mobil nya.. *dalam hati fuh!! ganasnye muke Pak Buda ni betul ke Pak Buda ni..hahaha

Alhamdulillah selamat sampai di Bali walaupon terlepas flight pagi tu.. Nampak muke pon dah berlengas-lengas..

Bincang2 ngan Pak Buda besok lusa sampai balik nak pegi mane nak buat apa.. Nampak siap ada jadual lagi..hahaha Tapi bukan ikut pon jadual tu.. Tu just rujukan jer nanti takde lupa nak pegi makanan kat mane nak visit kat mane..

Sebelum sampai hotel pegi cari sim card nanti senang nak bertenet semua, nak call Pak Buda pon senang..

Satu sim card dieorang charge 70,000 rupiah, tu untuk internet sahaja kalo nak call tambah lagi 10,000rp..duit kite dalam rm20 hengget macam tu la.. Aku siap ambik call sekali sebab senang nak call Pak Buda nanti.. Affan ambik internet je..

Dalam kol 6 lebih jugakla kami sampai di Legian Kriyamaha Villa.. Villa kiteorang ni dekat ngan Seminyak..

Senang bawak satu beg sumbat baju anak laki sekali..hehehe Tapi kena dua orang angkat berat..hahaha..

 
 
Aku pon tak paham apa benda ni.. Dok la perhati apa benda la ni..

Cantik decoration Legian Kriyamaha Villa ni.. Masuk2 dah tenang belum masauk Villa lagi..

Ni la Pak Buda kami.. Muka ganaskan tapi bile die bercakap alahai lembut jer muke ngan suara tak padan pak..hahaha

Tengah tunggu daddy checkin.. Nasib la Villa ni tak kisah checkin kol berapa yerla risau jugak lambat checkin kan.. Mane la tau booking kena cancel ker nasib tak..

Dah abis checkin dieorang kasi minum jus pink guava siap towel lagi..

Basahkan tekak dulu baru leh masuk Villa.. Penat hoii ingat katil jer ni..hahahaha

 Bukak jer pintu Villa.. Tu diee angsa tengah bercium..hahahaha So suweettttt ada bunga berbentuk love lagi..

 
Nampak kolam berenang di sebelah.. Bangun2 terjun bangun2 terjun..haha..

Rest jap..

Dapur yang simple..



Katak pon menyambut kedatangan kami. Terima kaseh ya katak..

Puas hati la Legian Kriyamaha Villa ni.. Cari-cari Raiisah di mane??hehehe tengah melawat kawasan tu..

Nampak tempat shower ni tak bertutup.. Jenuh la aku cari tirai die upernya takde.. Bee takde tirai la macam mane nak mandi abis la orang sebelah mengintai.. Nak pakai kain batik kain batik pulak tak bawak..hahahaha

Towel disediakan..

Toilet die pon sama boley depan tu cermin kalo nak yak Raiisah boley mengintai tu..hahaha

Luas bilik mandi die.. Nak bersolek pon best cermin besar takyah gaduh ngan Affan sape nak bersiap dulu..

Nampak bapak tu tengah explain pasal Villa ni..

Kiteorang stay 4 hari 3 malam di Legian Kriyamaha Villa ni.. 

Si Raiisah tengah melawat kawasan..

Eh eh mengintai pulak die..

Swimming pool die ok la takde la besar sangat pon boley la setakat nak berenang manje2 dalam tu..kekeke Kata anniversary kan syok la berenang berdua dalam tu.. auwwww

Ok2 akak tak sabar nak bertupis dalam pool tu..muahahaha

Raiisah pon tak sabar la tu..

Daddy jangan cakap laa die punye tak sabar tu kalo boley dengan baju2 tu die nak terjun..

Mengintai apa tu Raiisah??

Nampak muke orang tak sabar nak berenang.. Dengar2 dah kebommm dalam kolam tu..

Huny ambik jauh jangan dekat2 bee pakai spender jer ni..hahahaha Tu yang best ambik kolam private ni boley bogel2..kakakaka opsss..

Bawak Raiisah bagi die merasa dalam pool tu kemain melalak die.. Ingat suke upernya nangis..hahaha Biaserla Raiisah semua pon nak nangis lagi2 daddy die yang pegang lagi la melalak tak ingat..hahaha Tapi kejap je bagi Raiisah berendam dah kol 7 masa tu..

Uuwaaa ada budak nangis nak mummy.. Rasekan biar daddy mandikan.. =P

Alhamdulillah dapat jugak sambut Anniversary yang ke 3 di Bali bersama anak.. Sebab tu kena bawak Raiisah nanti Raiisah dapat adik..kehkehkeh

Malam tu just lepak dalam bilik tak ngi mane badan letih kasi rest betul2 besok kow2 kite punye berjalan..

Sampai ke malam itik ni tak abis bercium.. Rindu sangat la tu..mehmehmeh

Awal kami beradu malam tu kol 9 dah lelap.. Al maklum la awal pagi dah kena bangun.. Hari ke dua sambung besok ek..

Haihh awal tahun kan keja jangan cakapla berlambak ni pon selit-selit gak..hehe buii.... Nak sambung kerja..

piece : kathyjem

12 comments:

Siti Shuhadah said...

bestnyee...kathy review la harga villa tu...

kathy jem said...

Siti Shuhadah : oh yg tu utk 4 malam dalam rm1200 macam tu..

Zee Suhaini said...

wahhh syok sangat ni..
pasni raishah dapat adik..yeayyy

Allene said...

wah.... pool tu...
tetiba teringin ke bali... uhuhuh

Chekgu Azrine said...

Besrnya...jeles

kathy jem said...

Zee Suhaini : hehehe InshaAllah.. =D

kathy jem said...

Allene : awk kena pegi bali best sngt sngt..hehe

aNNe bOo said...

Comel je pic raicha kt pintu tgk pool tu

~♥dieyba_baby♥~ said...

best nyee dapat g bali akak.. inshaAllah nak g nnt..

zaimi malinda said...

kak kathy boleh x bagi no cont pak buda...mcm berminat la hehehe

zaimi malinda said...

kak kathy boleh x bagi no cont pak buda..berminat la hahah

Mysterious Mel said...

Salam. Sukanye tengok villa yang you all duduk tu...so beautiful. Thanks for sharing. Kalau sudi singgah my blog Kenapa Perlu Penapis Air?