Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 20, 2010

Laaaa Baru Hegeh2 Nak Entry...!

Eira aku tau mesti ko macam ekeleeehhh pompuan ni baru hegeh2 nak update... Punyer berjanggut aku nak gambar ni baru hegeh ko nak upload sangat keji ini pompuan......! Sowi nyer mancher i busy.. Cian i tau busy nak kawen ni kan.. Harus tak sempat nak update..ekekee

Ok uolsss.. Sepeti yang uolss tau ari tu Shopperlicious ade wat pot luck kan..Harus meriah uolss.. Ramai artis yang datang kt butik yana dan butik Dynas..


Keisha pon ade jugak..

See see siapa sebelah i tu.. Artissss kan kan...

Owner butik Shopperlicious... Yana manjer ku bersama anak Eira... Keishaaaaaa...!

Me & Keisha.. Keisha lagik...

Geng budak tiga.. haha

Me and Dynas.. Uolsss i ade beli baju ok kat butik Dynas.. Eira sila jealous...!! Sat ngi aku entry pasal baju yang ko nak ambik tu..haha keji tak aku...

Ni pon salah satu baju di butik Dynas.. Tapi yang ni i tak ambik sebab besar tak fit ngan badan i...
Apa2 pon weoulsss sangat enjoy itu pot luck... Macher next year buat makan2 lagik nyer... Syok kalo setiap bulan macam ni...hehehe
piece : kathyjem

Monday, December 6, 2010

Rambut Untuk Bersanding

Macam mane nak makeup hari bersejarah aku ni... Fening2 mak nok.. Ingat nak buat rambut macam ni tapi agak tak sesuai ngan bentuk muka aku sebab ape...........


Sebabbbbbb dahi aku ni ade sedikit kejendulan..ekekekeke... Betul korangggg dahi aku ni sedikit jendul.. Aku kan selalu kena perli ngan Afan pasal dahi aku ni..

***Eee Huny tak sesuai la buat rambut macam ni dahi huny jendul.. Huny kena tutup skit dahi huny tu... huhuhu... Begitu la aku yang tak berapa cantek kalo buat rambut di ikat sampi menampakkan dahi.. Yang pelik2 mesti kena sound ngan Afan.. huhuhu =(

Teringin nak buat rambut macam ni...... =( Kalo tak jendul dah lama buat rambut macam ni... Kalo aku buat gak compom2 tak cantek.. Nak buat rambut macam ni kena dahi kecik baru sesuai...
Nak operat dahi skit boleh....hahahahaha

Die kena rambut belah tepi tutup kat bahagian dahi tu baru sesuai dengan muka aku ni..

Nikah nak makeup light2 jer tak nak tebal kang bersanding takde beza lak.. Nikah tak perlu makeup tebal2 kena simpleee jer.. Baru orang tengok ade perbezaan.. Tak ngitu.. =) Oh waktu nikah nanti aku pakai tudung... ^__^ Dud dap dud dap..~~ hehe


Rambut macam ni pon ok gak simple jer kan..

Macam ni lagi aku suke simple jer.. Tapi kalo untuk nikah sesuai kot untuk sanding agak kureng tapi nak buat ok jugak..

Senang2 buat jer macam ni.. Makeup dengan rambut sebiji nak macam Rozita Che Wan boley.. Harus boley sebab yang makeup aku nanti Amy Janz.. weehuuuu~~~ *_*
piece : kathyjem

Sunday, December 5, 2010

Perancangan Pertunangan

Entry kali ni aku nak berkongsi tips perancangan pertunangan kat korang semua.. Mane la tau kot2 korang nak bertunang dalam masa terdekat ni boley la ambik tips aku yang tak seberape ni.. hehe...

Majlis pertunangan ni kalo korang pikir macam kecik jer kan, sebenarnya memerlukan perancangan yang teliti supaya memastikan majlis berlangsung dengan lancar dan sempurna..

Ok sebelum bertunang harus merisikkan.. Selepas merisik barulah bertunang.. =)

**Gambar ketika pihak rombongan lelaki datang merisik..Sebelah tu mak Afan.. =)

SELEPAS MERISIK

1. Mula2 sekali tentukan Hari, Tarikh dan Masa pertunangan..

Masa bersiap untuk diri (mekap dan pakai baju), pelamin tunang, memasak/catering, photographer, masa tetamu dari pihak lelaki sampai, masa majlis berlangsung dan masa jamuan..

2. Barang hantaran pertunangan (Beli dan siapkan 1 atau 2 bulan sebelum majlis) INGAT!!!! jangan last minute baru hegeh2 nak siapkan barang hantaran takutkan kelam kabut korang gak yang pening nanti..

- Jumlah Hantaran dan berape dulang...

- Bajet diperuntukan...

3. Persiapan Jamuan (persiapan 1 atau 2 bulan)

- Masak sendiri atau catering

- Jumlah jemputan dari pihak perempuan dan tetamu pihak lelaki

4. Persiapan diri (1 bulan awal)

- Mekap (mekap sendiri, kawan, mak andam)

- Baju (tempah/sewa/pinjam)

5. Isi kandungan perbincangan - Jika perlu ambil tahu pasal tarikh nikah, wang hantaran, barang hantaran dan lain-lain melainkan jika ibu bapa korang tak benarkan ambil tahu pasal nih.. =)

Budget: bergantung la kat kemampuan korang...

1. mekap - RM 0 - RM 300

2. baju tempah - RM 200+RM300 (kain & upah)

3. baju sewa - RM 50 - RM 150

4. baju pinjam - free

5. cincin risik & @ tunang - RM 100 - RM 1000

6. jamuan - catering - @4.50/head - RM 18.00/head

7. masak sendiri - lauk kering dan lauk basah

8. transportation - jika jauh

9. hantaran - sirih junjung/tepak, buah2an, sepersalinan, kuih muih - RM 200 - RM 2000

Alam pertunangan ni banyak dugaan nyer so korang kena banyak bersabar dan bertolak ansur dalam apa jua keadaan.. Pertunangan ni jugak la menentukan sama ada pasangan kite tu sesuai atau tidak dan korang akan melangkah satu lagi step..... =)

SELAMAT BERTUNANG PADA MEREKA YANG MAHU BERTUNANG...

piece : kathyjem

Friday, December 3, 2010

Shopperlicious Butik ngn Dynas Butik ada wat Potluck...!

Mai ramai2 kite ke Butik shopperlicious dan Dynas Butik hari sabtu nie, 4th dec jam 2pm - 6pm..


Di SS15, Subang Jaya Same Row Cimb bank and McDonald, 2nd Floor 26B, Jalan SS15/4D, Subang Jaya SelangorSS15, Subang Jaya

Yang pasti yer ada jualan murah.. Baju moden, baju baby, baju kurung, kasut dan new collections Shoes dari Shopperlicious....... Dynas Mohktar pon ada dan clearance stock dari DNA boutique..

Jumpe Anda Di Sana Besokkkk!!!!! C yaaa~~

piece : kathyjem

Thursday, December 2, 2010

Blog Kat Ofis Dah Boley Bukak!!!

Sungguh terkejut sambil lompat arnab... Aik!! ade ke lompat arnab???? Pelik pelik pelik...

Pelik.......... macam mane kat ofis aku ni boley sign in pulak... Baru ku perasan... file://(*_*))// yeeahooo!! kalo macam ni ari2 boley update kt ofis..Tak payah nak update kat umah...lalalalalaalaaaaaaaa HEPI GILER Tahap cipan!!!!!!!!!!

Motif letak gambar perasan cun.. **nk tunjuk mood hepi...weeee wuuuuu!!

piece : kathyjem

Hamper ni aku punyer...!!!

Giler tamak nak makan sorang2...

Takde laaa aku bukan sekejam itu... Penat lelah main bersama2 harus makan pun bersama-sama..

Team Baling Jer...! Sharoonjit, Kak Yana, Aku n Kak Shima..

piece : kathyjem

Wednesday, December 1, 2010

Main Bowling

Aku rase ade kat 3 tahun gak aku tak main bowling.. Mak aiiii lama nyerrrr... Sebab ape lama sangat tak main niii sebabbbbbb aku tak suke permainan campak2 bola keras sambil dok tengok bola tu tergolek-golek.. Sungguh tak suke tapi di sebabkan bermain bersama ofismate tercinta jadik nyer terus suka... Suka hari tu jer.. Lepas abis game terus dah tak suke..hehe

Mak dah pandai nyah.. Awal2 main asyik main longkang jer... Lama2 dah jadik terer.. Terer masuk longkang...kahkahkah...

Nak tau ape nama team we all.. BALING JER...... All black shirt kecuali Kartigha ngn Nora dieorng bukan team we all..

Main sampai sakit pinggang buntut tangan kaki dapat hamper jer... hahaha Ok la dapat gak hamper.. Dah la team paling tercorot kalah paling teruk dapat gak hamper.. Terima kaseh pada yang sponser.. =)

Sangat enjoy malam tu walaupon aku bukan kaki bowling.. Pas ni boley ajak Afan main bowling kalo tak asyik die ajak jer mesti aku ade alasan...ekekekek..

piece : kathyjem

Monday, November 29, 2010

Baby versi Kucing..

Nak tengok tak anak aku..

Comel kan..hahahah.. Cian Si Kaka kena bungkus ngan selimut.. Ni semua angkara bapak aku la niii.. Bapak aku masuk bilik aku....**Nah! anak ko..! Terkejut aku ingatkan ape benda upernyer Si Kaka dalam selimut... Dah la masa tu aku tengah serenok berinternet..... Kacau daun tul la bapak aku ni..

Muke kesian dari Kaka dan di balut dengan selimut oleh bapak ku.. Nak lepaskan diri pon tak boley sebab digulung ketat oleh bapak ku..hahaha

piece : kathyjem

Sunday, November 28, 2010

Asyik Tak Dapat Jer

Cian kat aku tau kempunan nak tengok movie..

Semua ni angkara Afan la.. Ari tu die ade ajak tengok cite Megamind alaa cite kartoon tu tapi time tu aku baru balik dari kerja dan tak larat dan lewat sangat so mood nak tengok wayang macam kureng la skit... Tangguh punye tangguh ari sabtu ari tu tergerak hati ajak afan tengok movie sekali dah takde...uuuwaaa.. Codih!!! ***Tu la b asyik nak tengok cite bbbbbbbb jerrrr.. Nak tengok cite huny mesti tak dapat...(membel2 aku kat Afan)

Ape lagi dah tak ade Megamind tengok Harry Poter la yerrr takkan nak balik pulakkan.. Orang kata cite tu best giler sekali Afan boley tido pulak dalam wayang.. Nampak sangat cite tu bosan bagi die laaa kan.. Bagi aku cite tu ade yang best ade yang tak best.. So korang pegi la tengok dan nilai sendiri... Lain orang lain citarasa die.. Tak ngitu..

So sebelum tengok wayang jalan2 dulu..

Boley Afan try topi pompuan.. Ape ko ingt kepala ko tu kecik macam kepala perempuan..! Tengok tu tak muat ade hati nak sumbat kat kepala..

Nasib baik Afan ade kalo tak abis satu dua helai baju gak aku ambik..***Hunyyyyy simpan duit nak kawen... Baik En.Abang.... Pas kawen baru boley bershopping... Pandang muke Afan sambil angkat2 kening... hahaha Takper pas kawen nak shopping puas2... wuhuuu!

piece : kathyjem

Thursday, November 25, 2010

Burger Sebelum Pulang

Menu untuk malam ni punyer.. Ingat nak balik umah terus sekali ofismate ajak lepak.. Mula2 macam alaaaa malas nyer aku nak lepak sebab dalam kepala otak ingat nak balik umah nak tido awal sebab kat ofis pagi sampai tengahari tadi aku berkerja keras kat luar so mood nak lepak agak kureng.. See i pakai baju SYABAS lagi uuolss..

Dalam kete on the way nak balik jem giler sebab hujan..... Terus call ofismate nak join lepak kat Bangsar Village..

Konon nak diet la kan makan makanan yang light2 jer sekali hambik ko burger aku oder.. Takper ari ni jer sok no more makanan yang berat.. No no no.... Haruslakan diet.. Nak kawen dah kan.. Kang atas pelamin nampak bulat pendek lak.. ekeke..

Burger ni kteorang share2.. Besar kot burger ni tak larat aku nak perabiskannye..

Bersama ofismate tercinta.. Gosip uuolsss jangan tak gosip... *_* Tak lepak lama pon kol 9.00 chow masing2 ingat katil tilam anak laki bini kat umah..

piece : kathyjem

Wednesday, November 24, 2010

Pelamin Purple

Nak pelamin macam Raja Farah ni boley.. Cantek giler... Suke sangat... Pelamin purple tu aku suke walaupan tak berape minat sangat kaler purple.. Tapi bile tengok pelamin Raja Farah ni terus macam eh kalo buat pelamin kaler purpel pon ok gak kan..haha Gilo Baju dah la warna merah tibe2 pelamin kaler purple..huh! Sungguh tak sesuai..

Pelamin nikah die aku sangat suke.... Nak pelamin macam ni... -___-

Kawan2 ku harus duduk di sebelah aku nyer.. Yana ko pasti ade di sebelah ku.. Walaupon aku ke toilet... haha

piece : kathyjem

Tuesday, November 23, 2010

90 Peratus Kad Kawen Dah Siap...

Yeah yeah yeah!! \\(*-*)// kad kawen ku udah siap di design.. Penat lelah selama beberapa bulan akhir terjawab gak...Wah sampi penat lelah tu nak menyiapkan kad kawen cenonet tu..ngeehhhhh! Alhamdullilah siap gak kad kawen aku ni.. Simple jer but niceee.. I likeee...

Gambar nyer terpaksa di blurkan atas permintaan di belah lelaki..hehe Tkde la.. Aku saje bagi blur... Kalo jelas tk surprise la kan uuuolsss.. =) Mesti korang macam ekelehh ni pon ko nak kasi blur...hahaha

Tunggu nyer dah siap print yang betol2 baru aku tayangkan.. Yang ni just mockup ajer..Mockup ni pon aku yang buat tau..Apa guna nyer belajar tinggi2 nak jadi designer..Huh! **muke berlagak... =P

Minggu ni dah boley anta print..Awal bulan 12 dah boley kasi kat saudara mara,kawan-kawan,sahabat handai dan jiran sebelah..

piece : kathyjem

Sunday, November 21, 2010

BUNGA PENANGGAH

Yeah! yeah! Bunga Penanggah dah siap.. Sungguh kreatif mak aku.. Bersusah payah mak buat Bunga Penanggah ni.. Akhirnya siap gak cume kat bahagian tengah tu nak letak riben ajer lagi.. Pastu settel.. =)

Bunga Penanggah Buah Limau

Aku pon tolong la sikit2 tapi buat syarat jer..hehehe Susah gak nak buat Bunga Penanggah ni.. Nampak cam simple kan tapi agak leceh gak nak membuat nyer..

Actually Bunga Penanggah ni di buat untuk persatuan penduduk yang bergotong royong ketika majlis kenduri aku berlangsung nanti.. Masak memasak semua nyer persatuan penduduk bergotong royong no catering2.. Mak aku fobia ngan catering2 ni takut lauk tak cukup.. So kenduri aku orang ramai kat kawasan rumah aku nanti semuan akan bertungkus lumus memasak lauk pauk kenduri.. Pasti nyer meriah!!! (^__^)

piece : kathyjem

Saturday, November 20, 2010

Rindu Giler Nak Berblogger

Hai Uuolsssss...!!!! Lama giler kot aku tak berupdate blog ni.. Yerla uuolssss orang busy macam aku ni mana ade masa nak update blog..Ceh alasan padahal broadband tak berbayor..teeeeeetttttt!! So dah berbayor boley la update hari2... Nak update kat ofis tak boley pulak..Blog dieorang sekat..

Bukan apa uuolsss macam2 hal aku nk kena settel ni.. Hal apa nanti i akan kasi tau kelak yer... ^__^ Tapi rase2 nyer ade yang dah tau kot... =)

Miss Uolsss smue... mmuah mmuah mmuah.. **ala2 artis melambai sambil memberi kucupan pada peminat..ceh!

piece : kathyjem

Sunday, September 19, 2010

Makan Semakin Ligat

Malam semalam adalah aktiviti makan sambil berjalan-jalan menikmati pemandangan orang lalu lalang kat situ..

Apa lagik tempat makan kegemaran ku.. Delicious..

Tengah menunggu makanan sampai ape lagi ni la aktiviti nyer..

Tidakk!! badan ku sedikit lebar lagi2 kat tang lengan tu.. Abis diet mak sebulan ni tau.. Salah kan afan sebab die la badan i sedikit mengembang.. Mau tak nyer bile keluar jer ngan die mula la nak cari makanan.. Asyik kuar ngan aku jer jadik lapor..

Mee hijau..ekekeke

Pilihan afan aku bedal jer..

Afan suruh buat muke tamak nampak makanan tu.. Jadi nyer ni la hasil nyer.. Nampak sangat control ayu.. Gilo nak buat muke beria2 pose macam tu abis la keayuan i..

piece : kathyjem

Saturday, September 18, 2010

Ade ker dalam dunia ni kucing makan kuih bahulu???

Tak caya tengok ni..

Gedik giler Si Kaka ni pagi2 dah breakfast kuih bahulu.. Tu la dia kucing zaman sekarang ni tak main dah makan nasi lauk pauk ikan.. Kuih muih ok..!

Bersungguh2 die makan.. Mak aku siap cakap biorla die makan die pon nak beraya jugak.. -___-

Kaka kaka.. Lawak la ko pagi2 ni melantak kuih bahulu..

piece : kathyjem

Friday, September 17, 2010

TGI Friday dan Kasut Yang Ku Nanti2 Kan...

Yeszer!!! dah beli kasut untuk hantaran... Pening woo nak cari kasut yang betul2 sesuai untuk hantaran ni.. Nasib baik la kak shikin ade die la yang meneman aku sehari suntuk cari kasut.. Pas seharian mencari kasut apa lagi sesi makan memakanan la tapi takde la seharian setengah hari jer.. On the way nak balik Kak Shikin ajak pegi Hartamas teringin nak makan TGI Friday so aku driver follow jer..

Dah lama rase nyer aku tak entry pasai makan kan kan kan.. Nak buat macam mane bulan puasa ari tu malas nak update.. Jadi nyer berkulat jap la blog aku ni.. Ni nak kasi buang kulat2 ni..

Layan makan sambil bergosip2 ngan kak shikin.. Syok woooo! Seminggu cutikan harus nak dengar gosip pasal ofis.. Kak Shikin ari senin ari tu dah start keje..

Ngage tu kasi besar skit kak shikin baru semua boley sumbat.. Haa kak shikin ape lagi dah angau beg Gucci tu ape lagik besok pegi beli la.. GUCCI GUCCI mari beli aku..hahahaha







Nak tengok tak kasut ape aku beli untuk hantaran.....














Taadaaaa!!!!

Ni la die kasut untuk hantaran aku nanti.. Tapi aku tunjuk kotak la nyer.. Dalam nya enggak boley.. Tunguuuu!!! Ni yang tak sabar nak kawen ni... kuikuikui

Suke sangat dengan design die yang simple dan elegen.. Elegan la sangat kan..haha **encik afan sila tumbuk muka saya ni kasi sedar skit.. -__-

piece : kathyjem