Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 28, 2013

Perjalanan Kami Sekeluarga Ke Hong Kong Disneyland..

Berkesempatan melihat dan meninjau bumi Hong Kong yang indah ciptaan Tuhan amat menyeronokkan dan menambah pengalaman kami sekeluarga dalam hidup.. Cewah..

Ko tak boley bayang masa mula2 sampai Hong Kong.. Siap cakap ngan Affan 'B macam tak percaya jer dah sampai Hong Kong' Ye Huny nanti dah sampai Hong Kong B nak jumpe Jackie Chan..Waachaaa..! hahaha

Sebelum cerita dengan lebih lanjut marilah kite ambik mood dengan meletak sekeping gambar kami di Hong Kong Disneyland.. Baru la semangat nak story kan..hewhewhew..

Flight kami kol 7.10 minit kol 3 pagi dah bangun siap2 apa yang patut kol 4 pagi gerak ke LCCT..  Sampai jer terus check in bag semua.. Then tunggu untuk berlepas..

Aku brekfast sandwich..

Affan breakfast nasi lemak, sandwich pon die bedal jugal.. Lapar katanya roti tak boley jalan... Dasar perut..hehe

Muke tengah menikmati nasi lemak Pak Nasser..

Raicha pon breakfast jugak.. Raicha makan baby bites..

Lepas tu susu pulak.. Ramai yang tanya Raicha macam mane dalam flight ok ker tak, menangis ker tak.. So far masa pergi ok tak banyak meragam balik die meragam skit.. Maybe keletihan sangat kot sebab tu meragam.. Yang tu last entry aku cerita ek..hehe

Yeeaa dah sampai Hong Kong International Airport dalam kol 11 jugaklah kami sampai.. Perjalanan ke Hong Kong mengambil masa 3 jam lebih..

Lepas tu laju2 jalan nak ambik luggage..

Kena naik train nak ambik luggage.. Yang best train die tak lama menunggu dalam 2 3 minit train sampai..

Zaasss dah naik train, bapak laju train die sekejap jer dah sampai pastu beratur untuk imigresen pulak.. Dah ambik beg siap untuk menaiki teksi..

Eh tapi aku nak bagitau yer masa korang ambik beg tu, kalo mana yang bawak stroller, stroller tak kan keluar sama ngan bagasi tau.. Korang kena ambik nun hujung kat bahagian stroller.. Kat situ khas untuk stroller ajer..

Aku masa tengah dok menunggu nak ambik bagasi punyer lama tunggu stroller tak keluar2 siap tanya kat kaunter kenapa stroller tak keluar sekali ngan bagasi rupenya stroller kat bahagian lagi.. Lol penat jer menunggu sekali kat bahagian la daa..

Dah ambik stroller terus bergegas mencari teksi hijau yang nak bawak kami ke Hollywood Disney Hotel.. Kami naik teksi senang sebab bawak anak ngan stroller bagai kalo berdua jer ngan Affan dah lama naik train lagi murah..

Lajunye teksi ni bawak.. Zasss sampai jer Hollywood Disney Hotel terus kena HK170.. Masa mula sampai kena HK130 tibe2 time nak bayar apa yang die tekan tah tibe2 jadi HK170.. Lol macam tu pulak.. Kira duit kite dalam 70 hengget la..

Luas teksi die boley naik 3 orang dok kat depan.. Affan dok speaking2 ngan Cina teksi tu sepatah haram die tak jawab..hahaha

Sampai sudah Disney's Hollywood Hotel.. Bagus servis dieorang ni cepat dan tip top..

Dalam kol 1 pm jugaklah kami sampai tapi checkin kol 3 petang yer.. Harap maklum..

Kaunter untuk check in..

Tempat untuk menunggu.. Best kat Disney's Hollywood Hotel ni ada Wifi free..weee~~

Masa ni Raicha tak mandi lagi nak tukar baju dalam flight pon tak sempat sebab die tido dah nak sampai Hong Kong baru die terjaga so dah samapi Hong Kong baru mandikan die..

Sementara menuggu pukul 3 pm kami lunch dulu di Walt's Cafe Hong Kong Disneyland Hotel.. Yang penting Halal yer kat sini ada logo Halal lagi dan paling best layanan die sangat bagus siap tanya kite lagi Ok ker tak makanan kat sini ofcoz la ok.... =)

Lunch kat sini best sedap terbaik lagi2 die punye layanannya..Superb!

Dah kebuluq jom makan.. Yum yum... Dappp..

Aku oder Penang Fish Curry..

Pencucui mulut buah-buahan..

Affan oder Malaysian Kurma Ckicken.. Dah tekak melayu oder pon nak Kari2 jugak..hehehe

Raicah lunch Heinz Custard Banana yang ni aku bawak dari Malaysia senang.. Rase2 die lapar sumbat jer benda ni..haha Sonang..

Makan yer Raicha nanti lapar..

Makan sikt jer tak abis pon satu botol sebab banyak minum susu..

Eh eh ada tangan si kenit kat situ.. Nak la tu..

Raicha tak boley makan buah macam ni kena blend baru  Raicha boley makan.. hahaha

Abis makan cari toilet, Raicha dah poo poo nak tukar diaper.. Dah alang2 ada kat toilet teruslah mandikan si Raicha ni dah satu ari die tak mandi bau macham, kasi wangi2 baru best nak masuk Taman Disneyland.. hehehe

Cantikkan toilet kat sini.. Dah paling best setiap ladies toilet yang ada kat Hong Kong Disneyland ni semua ada tempat tukar diaper tak payah susah2 ko nak cari baby room.. Kalo kat Malaysia nak cari baby room kena naik turun lif or escalator baru jumpe baby room..Kan payah.. Malaysia cube buat macam ni kang senang ibu2 nak tukar diaper anak2.. hehehe

Dah isi perut kami ke Hong Kong Disneyland.. Yeaaa!!! tak sabar...

piece : kathyjem

12 comments:

Nur farahiza said...

rase tak saba jugak nak smpai sane,sangat faham kak katy cerite sbb ade gambar teksi train semua so sangat senang nak p sane nanti , :)

Geram tengok raicha too , comey lawa , skrg nie tgh ngadung pun harap anak perempuan mcm raicha comel , hehehehe , kak katy boleh tak nanti kite nak letak nama raicha jugk kalau anak perempuan :D heheheheh ,

liza♥aufa said...

bestnya, nanti leh kongsi kan perbelanjaan ke sana plak...~

Mimy Hamid said...

sekali imbas nengok muka macam nelydia senrose pulak

Miss Brenito said...

wow..seronoknyer... chumel sgt raisha tau.

Chekgu Azrine said...

bestnya dah sampaihongkong disneyland

kathy jem said...

Nur farahiza : oo tgh pregnant ek skng ni dah berapa bulan..tahniah tau..doa selalu Insyallah dapat ank perempuan..nak letak nama Raicha, boley jer..hehe ;)

kathy jem said...

liza♥aufa : ok yang nnti kite kongsi kos perbelanjaan ke sana yer..tunggu tau.. =)

kathy jem said...

Mimy Hamid : haiiyoo celah mane nelydia senrose mimy..hehehe die cantik kite jauh beza ngan die..huhu

kathy jem said...

Miss Brenito : auwww tenkiu darling... =)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : best sangat tapi barang sana mahal..hehe

Suhailah Abdul Hamid said...

bestnye dah sampai ke sane, sue pun teringin nak ke sana juga...at least dah bc entry ni serba sedikit tahu mcm mana nak travel ke sana nnt....

pelangi said...

wah, bestnya...teringin nak ke sana. insyaallah satu hari nanti

http://pelangicun.blogspot.com