Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, January 16, 2014

Sambut Anniversary ke 3 di Bali (Part 1)

Mari la mari la mari laaaa.... Apa yang mari la marila ni.. Marilah mood menaip.. hahahaha

Serius weii malas tahap cipan aku nak update blog niiiii tak tau nape.. Why why whyyyyyy...... Sebab keletihan kots lagi pon masa hari ke empat kat Bali badan dah start rase lain macam dengan sakit matanye dengan kelmarinnya aku demam lagi la bertambah malas.. Nasib Raiisah kat rumah mak masa cuti Maulidur Rasul ari tu kalo dok ngan aku alamatnya berjangkit la die..huhuhu..

Demi kawan2 ku gagahkan jugak diri ini merajinkan diri menaip percutian ku di Bali.. Gitew...

Ok mari kite mulakan cerita percutian ulang tahun perkahwinan kami yang ke 3 ini.. Ada yang tanya best tak percutian di Bali.. Gile tak best mestila best.. Rugi ooo kalo sape tak pegi Bali destinasi paling harus korang pergi di Indonesia..

Seawal kol 5.30 pagi aku bangun siapkan apa yang patut gosok baju.. Tengah gosok baju si Mek Echa bangun pulak lepas abis gosok baju mandikan die.. Just mandi basahkan badan die jer lagi pon pagi sangat takut selsema pulak die.. Sembahyang subuh siap semuanya dalam kol 6.50 pagi kami gerak ke KLIA.. Pagi tu Umi anta kami ke KLIA ikut jalan Bangi sebab shortcut dari Bangi nak ke KLIA dalam setengah jam lebih leh sampai...

Sekali tu diaaaaa bersusun kereta kat Bangi tu weiii.. Umi pon tak sangka jalan kt Bangi tu jem macam tu.. Kalo tau jem idok le Umi ikut situ baik ikut highway Kajang...

Nak sampai roundabout Bangi tu pon dah ambik masa setengah jam ada pulak 2 roundabout masak 1 jam kami kat situ.. Dah berdoa-doa kiteorang dalam kereta masa tu jangan la terlepas flight tengok jam dah kol 8.. Omak aii jantung berdenyut jangan cakap la.. Flight kol 9.00 pagi..

Dah selesai meredah jem zass zuuzz zass Umi pecut 150 km sejam.. Sampai airport terus check in sekali buibui bagasi sudah naik flight.. Sori ye bang flight dah penuh lagi pon dah kol 8.15 tak sempat dah nak naik bagasi semua dah bawak naik atas flight.. Aku pandang Affan, Affan aku.. Jap abang kami check flight mane yang kosong.. Ooo ada tapi kol 12.25 tghari.. Tengahari pon tengah hari la dik janji kami sekeluarga sampai dengan selamat di Bali..

Nasib baik pakai Affan punye tiket staff MAS free tak payah bayar tiket just bayar airport tax jer... Lega sikit kat situ kalo tak tah berapa la kena bayar.. Tapi tula kalo pakai tiket staff MAS ni kena stanby seat la kalo seat penuh ko kena la tunggu satu lagi flight yang kosong.. Tu jer la yang tak best.. So far kalo travel selalunye seat kiteorang confirm.. Ni kes sebab lambat terpaksa naik flight lain.. sob sob..

Tapi yang best kiteorang dapat flight balik hari sabtu tu kol 7 malam.. Yeaaa dapat balik kol 7 malam.. Kalo ambik flight kol 9 pagi tu balik hari sabtu flight kol 1 tghari sure kelam kabut.. Ada la masa skit nak shopping2 sebelum pulang.. Ada hikmah di sebalik dugaan kami lambat sampai di airport.. =)

Masa ni ontheway dalam kereta jalan jem tengah cuak masa ni...

Raiisah bangun pagi muke mamai..

Tengah tunggu Daddy tukar tiket flight..

Dah selesai tukar tiket jom cari breakfast banyak lagi masa ni..

Mummy lapar... Jap tunggu daddy beli makanan...

Mekacih daddy bagi Raiisah makan.. Raiisah lapar niii...

Diam dapat makan hash brown..

Makan dengan tenang banyak lagi masa ni.. haha.. Jam barul kol 10 lebih.. Flight kol 12.25..

Daddy makan pancake pulak sebelum tu dah belasah sausage mcmuffin..

Dah abis makan jom melawat KLIA..hahahaha

Di sebabkan masa banyak lagi kasi lepas ini budak.. Kasi die bersiar-siar dalam KLIA ni..

Eh eh eh nak duduk situ pulak...

Rileks jer dok macam tu tiup angin abis tergolek..hahaha

Memang teringin nak tengok Raiisah pakai baju overall jeans.. Dapat jugak sarung kat badan die.. Macam cartoon chucky tak..miahahaha Ni kalo conteng2 sikit muka tu sure jadi ni..kakaka

Uwaaaa dah buhsan posing nak tuyun... hahaha Masa banyak lagi kan, mummy suruh Raiisah posing sampai letih..kakakaka

Mummy pon nak jugek pakai baju overall jeans.. Bersusah payah cari dalam IG jumpe jugak nak match ngan Raiisah baru la homei anak beranak..hewhewhew

Rase tak lama menunggu kol 11 dah checkin..

Yeaaa dah nak berlepas..

 Masa ni tengah tunggu nak berlepas..

Susah betul nak bergambar ngan Raiisah sekarang ni.. Nak berjalan jer keja die.. Pastu orang tegur tau lak takut peluk mummy..

 Hepinye Raiisah naik flight.. Daddy ngantuk ker...??

Terbang jugak kami akhinye walaupon terlepas flight..

Siap dapat satu seat lagi untuk die.. Homei jer duduk macam tu pakai seat belt..

Hamboii dok tekan2 faham ker tu..

First time naik flight MAS boeing paling besar..

Nampak orang pon tak ramai siap boley tukar2 seat lagi..hahaha Flight tengahari memang tak ramai orang la kan.. Bertolak kol 12.25 sampai Bali dalam kol 3.25 macam tu.. 3 jam jugak la nak sampai Bali..

Selalu naik Mas seat die kiri kanan laluan ada satu.. Kali ni naik flight kat tengah2 ada 5 seat.. Laluan ada 2..wow! Bapak besar..haha

Ada budak dah ngantuk.. Tak sampai 20 minit berlepas dah nak tido.. Yerla subuh pagi dah bangun mesti la ngantuk..

Dah selamat...

Tido dengan nyenyak ye mummy nk layang movie jap..

Nasib ada movie best layan jugak..

Bestnyeeee naik MAS ni tenang tak serabut.. Kalo naik Air Asia tak dapat la aku macam ni sure mengendong si Raiisah tengah tido tu dengan kaki membengkok kat seat tu..hahaha

Yang di tunggu-tunggu luncheon... Aku ngan Affan ambik ikan..

Abis makan layan movie lagi..

Affan main game... Kemain lagi muke tu..

Dah nak sampai baru jaga.. Jaga2 terus bagi makan biskut.. Bagi nasi tak mau pulak die..

Raiisah kite dah sampai Bali.. Yeaaaa anak beranak suke...

Ada lagi nak cerita hari pertama kami sampai ni tapi tu next entry la.. Ni pon dah panjang menjelar aku cerita..hahaha

piece : kathyjem

12 comments:

Allene said...

smooth je perjalanan akak yek..

next..!!! =)

kathy jem said...

Allene : Alhamdulillah berjln ngn lancar wlpon pagi tu kelam kabut sikit sbb terlepas flight..

Siti Shuhadah said...

bestnyee..next..next..!!!

Mya said...

stylo je dua beranak beroverall jeans.
suka tengok!

Chekgu Azrine said...

wow..bestnya dapat gi Bali..
teringin sangat tapi tak tahula ada rezki ke tak..uhuk

Rina Ellisa said...

yeyyyy!!
tak sabar tgu next entry ni :p

ZalinZalina said...

Comelnya Mek Cah pakai but kuning.. jangan potong rambut dia ye awak..comel sangat rambut panjang :)

msredcheesecake said...

tak nah gi bali... romantiktempat tu katanya...hhe...comel je mama n dotter...

yana haikal said...

dia isap jari style adik sy la...hihi..comel,

yana haikal said...

dia isap jari mcm style adik sy la..hihi..comel..

Ayu sukatiakula said...

kak, mcm mana deal ngn supir tu? ade no contact x?

nurfatin juha said...

salam.. akk leh taw x mne akk cri overall 2?? da sy cri tp x jmpe..