Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, January 8, 2014

Memori di Tahun 2013!


Hai semua.. Pejam celik pejam celik dah 8 Januari dah kan.. Ni dah masuk minggu kedua baru aku rase semalam tahun barunye dah seminggu lebih upernye.. Serius la sekarang ni buat apa semua rase cepat.. Lagi-lagi sekarang ni banyak dengar cerita pasal dunia dah nak kiamat la bencana sana sini..Huhh insaf sekejap.. Kejap jer la kang buat perangai lagi..hehehe

Mesti korang ada simpan suke duke memori 2013 kan..Ewah! Aku pon tak terkecuali nak jugak share ngan korang...hehehe.. Bile tengok balik gambar tahun lepas umak aii banyak betul perbezaan.. Dari tak bertudung Alhamdulillah dah bertudung..hehehe Tu jerla pon bezanya yang lain aku rase sama jer kot..hahaha Si Raiisah dari baby dah jadi big baby.. hahaha


Azam tahun ni??? hurmmm takde azam pon just jadi diri sendiri..Azam siap buat list last2 satu apa pon tak jalan..hahaha

Entah tahun ni aku takde pasang niat apa2 pon cume satu jer nak jadi isteri yang lebih baik dari sebelum ni..hahaha Nape ko jahat ker sebelum ni.. hahaha Taklah maksud aku nak jadi isteri yang penyabar, cakap bersopan santun berbudi bahasa gitew kalo tak sebelum ni cakap nak ganas jer kalo bercakap ngan Affan.. Beeeee! padahal die kat depan sofa tu jer pon jerit dah macam 10 batu duduknya.. Al maklum suara gergasi macam ni ler.. hahahaha Selalu kena sound ngan Affan.. Huny suara awak tu dah la macam jantan cube cakap tu slow sikit nada tu takyah nak jerit.. Laa huny bukan jerit menang dah macam ni..hahahaa Ok sori lepas ni huny try berusaha suara cinderella..hehehe

Awal tahun hari tu first time bawak Raiisah ngi Holiday di PD celebrated anniversary yang ke 2.. Masa ni aku baru lepas abis pantang, yang 3 bulan punye pantang tu..


Masa ni first time bawak Raiisah swimming pool.. 3 bulan Raiisah masa ni suke hepi die dalam pool tu.. Cube sekarang mau melalak aku rase..

Dan kali pertama Raiisah berumur 6 bulan demam... Sob sob kesian die masa demam tido susu  tido susu jer die masa ni dan kali pertama jugak bagi die makan ubat.. Sangat senang pada mulanye lama2 bagi makan ubat mesti bersilang tangan kaki nak bagi die makan ubat.. Now die dah setahun Alhamdulillah senang tapi pon kena bagi sebelum die menysusu..

Penang vacation bersama kawan-kawan sekolah.. Enjoy gile masa ni yerla dah bertahun kami tak jumpe mau tak rindu.. Masing2 dah bawak anak dulu lepak bawak makeup cerita beg kasut skang botol susu anak ko beli kat mane.. Breastfeeding set ko ni beli kat mane.. haa tu la die kalo dah ada anak.. Tapi sedih aku masa ni tak dapat bawak Raiisah demam chickenpox die tak baik lagi masa ni..

Sob sob 6 bulan dah kena demam chicken pox dan satu parut tertinggal kat hidung sampai la ni tak hilang takper la mane tau dah besar nanti hilang ker.. Biaser la demam chickenpox ni ikut nasib kalo dapat yang satu badan yang susah ni hilang lagi sedih..huhuhu

Genap 6 bulan Raiisah dah boley makan.. Masa first time bagi die makan kemain laju nganganye.. Dalam hati boley tahan anak aku ni makan.. Abis die makan.. Nampak chicken pox tak surut lagi kat 3 bulan jugakla parut chicken pox tu hilang..

Percutian ke Hong Kong Disneyland bersama suami dan anak.. Percutian paling best dalam hidup aku sebelum ni holiday berdua sekarang dengan anak sekali... =) Raiisah 8 bulan masa ni..

Pertama kali di jemput ke event Dove anjuran Nuffnang.. Tq Nuffang..

Terpilih salah satu talent blogger Nuffnang.. Alhamdulillah rezeki Raiisah lagi.. =)

Jadi Cover majalah Ibu & Anak.. Ni pon sama rezeki Raiisah lagi.. Pija tak nak panggil untuk photoshoot lagi ker..hehehe Iolss ok jer kalo posing2 ni..hehe..

Majalah Pa&Ma ruang untuk Mama Cantik.. Cantik ker?? hahaha

Pertama kali beraya bersama anak..

Sambut hari jadi yang ke 29 tahun bersama anak.. Selalu sambut berdua i suap u, u suap i sekarang suap anak pulak..hehehe

Senyum malu2.. hehehe Alhamdulillah diberi hidayah sebelum berumur 30 tahun.. Memang aku dah pasang niat nak berhijab penuh masa dah umur 30.. Tapi Alhamdulillah Allah bagi hidayah awal masa ku berumur 29 tahun..

2.10.2013 first day aku berhijab.. Aku pilih tarikh birthday Raiisah sebab date tulah aku tahu dan merasa pengorbanan menjadi seorang ibu melahirkan anak.. :)

2 Oktober 2012 Raiisah genap 1 tahun..

Sambut Hari jadi Raiisah bersama keluarga, kawan-kawan dan jiran sebelah rumah..hehehe..

Kejutan di hari jadi suami.. Dah lama tak buat surprise birthday kat die.. Bile buat rase sweet sangat..auwww..hehehe

Di jemput ke event Maxis Bloggers 4G Blaze.. Jumpe blogger2 yang famous dan berkenalan bersama mereka..

Yeaaa dan last sekali genap setahun 2 bulan Raiisah berjalan.. Akhirnye yang di tunggu-tunggu setelah mummy, daddy, atuk, nenek bertungkus lumus nak bagi Raiisah berjalan.. Risau jugak anak dah setahun jalan2 dengan kuasa Allah berjalan jugak anak kami.. =)

Ok tu jer moment yang rase indah nak kongsi dengan korang.. Selamat tahun baru.. Moga tahun ni lebih baik dari seblum ni dan paling dapat kumpul memori best2.. hehehe.. Bye2...

Oooo ye sekarang ni aku kat Bali sedang berenang2.. ;P

piece : kathyjem

8 comments:

Rina Ellisa said...

kiut nye raisah gelak time birthday mummy dia tu :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

sweet sangat memory akak.. suka baca.. raiisah comel sangat

Rizziela said...

Alhamdullilah....happy 2013

Allene said...

tahun yang menuh bermakna... =)

nuratika aziz said...

huhu,comel sangat ^^

Hafiz Hafizol said...

Assalamualaikum kak..


Alhamdulillah dah berhijab akak. n of course makin cantik .. semoga istiqamah..


Raiisah cute gila kak.. :)

Cheq Eem said...

princess comel sgt.. mata bolat...! selamat tahun baru 2014... :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah seronok ke Bali yea. Banyak kenangan tahun 2103 yea.