Klik Yer!! Mekasih...

Monday, July 15, 2013

Hari Ketiga di Hong Kong Disneyland

Tup tup dah hari ke 3, dah nak balik Malaysia..hukhukhuk.. Sekejap betul rase 3 hari kat Hong Kong ni..

Pagi tu kami tak bangun awal pon rileks rehatkan badan kol 11 am baru turun checkout.. Sebelum pulang haruslah kite bergambar depan Disnye's Hollywood Hotel..

Kenangan terindah bercuti bersama keluarga kecik kami..



Di sebabkan panas kena la laju2 ambik gambar..

Ok turun mummy pulak.. Cepat2 ambik gambar nanti makeup mummy cair..kakaka Raicha rileks bergumbira di situ walaupon cahaya matahari atas kepala die..hahaha Ada Raicha kesah ker mummy walaupon panas..Cewah! Poyo jer Raicha ni..

Bye2 Disnye's Hollywood Hotel.. Best menginap kat sini terbaik dan puas hati.. =)

Ha semalamkan mummy janji nak belikan Raicha Minnie Mouse or Chip & Dale sebab masa kat Hong Kong Disneyland ari tu tak sempat beli..

Haruslah Raicha pilih Chip & Dale sebab Chip & Dale lagi cute dari minnie mosue.. Ececece padahal memang aku dah target nak beli bear Chip & Dale tu sebab cute sangat, kalo kat Malaysia takde kot bear Chip & Dale ni...Haruslah kena beli..

Lepas dah checkout kami ke Citygateoutlets.. Dari Disnye's Hollywood Hotel nak ke sini dekat jer dalam 10 minit sampai, tambang teksi dalam 17 hengget jer.. Ni la tambang teksi paling murah kiteorang kena bayar..hahaha Dalam 40HK jer..Kalo tak mencecah rpuluhan ringit..haha

 Kat sini syurga shopping hokey! ala2 macam kat Bandung gitew, kalo kat Malaysia JPO gitew..

Dannnnnnn wajib bawak duit banyak banyak supaya korang takkan menyesal tengok barang yang  ada kat sini.. Seriussss weiiiii murah angat angat... @___@

Aku masa ni tak bawak duit banyak jadi juling2 mata jerlah tengok barang2 cantik kat sini..

Kate Spade yang sama corak ngan kasut ku.. See cantikkkk kannnnn!! Hanya beratus sajer.. Kan murah kan.. =P Tapi kecik kalo besar dah lama aku angkat..

 Beg ni pon cantik sekali tanya Affan die kat biaser jer terus tak jadi ambik.. -___-

Armani outlet... murah murah murah..mari mari mariii..hahahaha

Bag Burberry ni cantik sangat... Affan kata yang ni lawak sesuai ngan huny nanti b beli kan untuk huny ek..Tak nak Burberry Huny nak Prada.. agegegegege! 

Adidas oulet.. Affan sempat sambar satu kasut kat sini dan yang penting murah dari Malaysia.. Kalo kat Malaysia 2 300 kat sini hanya seratus lebih dan design pon cantik2..

Affan paling terkilan tak dapat beli Adidas ni sebab saiz yang die nak dah abis.. Mula2 pergi ada saiz die sekali aku cakap lah ngan Affan, pergila tengok Nike dulu mane tau ada lagi cun dan murah dari Adidas... Tup tup pegi Nike takde cun, pergi balik ke Adidas outlet tup tup dah ada orang ambik.. =(

Menyesal tak ambik jer masa saiz tu ada yerla ingat nak pegi tengok Nike dulu sekali Nike takde yang cun dah mahal sikit dari Adidas.. Last2 Affan ambik design yang lain dan mahal sikit dari hijau ni.. Takper b yang penting b punye kasut adidas tu cantik.. hehehe Sedapkan hati Affan.. =P

Daddy jaga Raicha, mummy pergilah shopping dulu.. Sampai macam tu sekali Raicha cakap ngan mummy yer..hahaha

 
 
Tengah tunggu mummy shopping sekali ada 2 orang budak cina mau bergambar ngan Raicha suke die ngan Raicha..

Raicha ke main suke tengok orang lalu lalang..

 Sekali ada sekumpulan nenek cina datang kat Raicha.. Dieorang geram tengok Raicha..

Sambil cakap Raicha muke macam Daddy die.. Papa choceng chenchen.. hahaha Cakap dalam bahasa cina la... *Buat2 paham..

Masa ni dieorang speaking cina kat aku.. Aku pon apa lagi anguk2 jerla.. Hahaha Dalam hati *Alaaa tak paham dieorang ni cakap cina la pulak, manelah saya paham auntie.. Ampun auntie...hahaha

Upernye dieorang tanya Raicha berapa bulan.. Affan yang tolong jawabkan.. 8 months sambil tunjuk jari kat auntie tu.. Oooo Auntie tu jawab (dalam bahasa cina) *Eh pandai pulak laki aku ni teka.. kakaka Kebetulan jer tu.. =P

 
Ok la shopping kat sini murahlah jugak... Tapi tak best sebab tak banyak bawak duit jadi cuci mata ajer jerlah dong..





Sebelum ke airpost kasi makan dulu perut dah lapar.. Mcd sudah.. Nak makan kat dalam McD penuh jadi kite makan di luar ajer.. Dah abis makan chow terus ker airport..

Bye Citygateoutlets!

Kite nak ke airport dah cayang!

Dah nak balik KL.. Flight kol 9 jadi lepak2 kat airport checkin siap2 pastu cari port lepak sementara masa tinggal 2 jam...

 
 
Nak buat apa ni ada masa lagi ni...

Buat bodoh jer la..hahahaha

 Yeaaa Popeyes pon ado kat airport HK ni... Halal okey!

Eh sempat! hahaha Kalo betul hilang mulut b tu..kakaka

Check betul ker tak flight kite kol 9 malam..Ok betol dah keluar nomb flight tu..



Naik train menuju untuk ke terminal..


Raicha dah mengamuk nak berdukung masa ni...hahaha

Daddy ke main hover..

Bye2 Hong Kong.. Nanti ada masa, ada duit kite ketemu sini lagi ya... =D


 
Nak naik flight dah..

Raicha suke tengok kat tingkap..Tah apa yang die tengok tah kemain mulut die bising.. Die pon tau nak Malaysia jadi die pon hepi..

Muke hepi nak balik... Yeaaa!!!

Daddy lepas ni kite nak pegi holiday mane pulak??? Raicha teringin nak main salji lah daddy..hewhewhew.. Okey nanti daddy bawak Raicha ngan mummy pergi main salji next year yer.. Wehuuuu!

Kena planning dari sekarang ni kalo daddy nak pergi bawak negara salji ni..Verangan jer..kekeke =D

 
 
The best vacation of our lives..

Masa ni daddy tengah bergurau ngan Raicha sambil pegang rambut Raicha "Lihat Raicha jendul macam mummy takkkk.."Haihh ada yang kena makan siku daddy ni..hahaha

Ramai yang tanya Raicha macam mane dalam flight masa balik.. Ok die dalam flight, cume ada la meragam sikit sebab tak selesa.. Yerla tido nak bergolek2 memanglah die meragam sikit.. Tapi tu tak jadi masalah mummy handle dengan nenen..kikikiki

Sepanjang perjalanan tu Raicha tak lepas2 nenen, senget bahu mummy ko..hahaha Asal lepas jer die menjerit.. Ok tu sangat mencabar.. Masa pergi ok masa balik meragam sikit maybe sebab penatlah kan..

Haiihh macam maner nak pergi berjalan oversea lama2 lagi ni Raicha.. Ni flight baru 4 jam sok naik flight 8 jam pengsan mummy ko.. hehe

Nasi Curry sampai..

Makan nasi sambil pangku anak.. Kang di alih bagi daddy pegang menjerit pulak..

Ok dah sampai LCCT dalam kol 1 pagi..Sampai rumah mandi zasss tido..

Percutiaan yang sangat sangat menyeronokkan.. Yerla mau tak seronok, sebelum ni berdua jer pergi bercuti now dah bertiga..

Tak sabar nak pergi next percutian pulak..Nanti aku update ongkosnye pulak yer..Sabar yer kawan2 ku.. =)

piece : kathyjem

3 comments:

ak yuyunz said...

yaaa kathy.. ongkos dan bajetnya yg penting nak tau tu.. hihi..

Mimy Hamid said...

suka tgk kathy n raicha dress up ..stylo mylo bebeh...adore la

Pretty Sweet said...

Salam kathy.. I baru bce entry ni.. Hehe best & klaka jer.. Betol2 mgundang nak pksa my huby bw anak2 g cni.. Haha.. Entry for bajet & ongkos nye mane ye??? Cari xjmp plk T_T