Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, July 24, 2013

Berbuka Puasa di Rumah Mak Mertua

Meriah sungguh kalo berbuka puasa rumah mak mertua ni macam2 nak di masaknye.. Tu pon ada 2 jenis lauk tak di masak sebab macam dah banyak masak..

Kalo ikutkan Umi die nak masak ikan siakap 3 rase dan siakap masak stim tapi tengok balik lauk yang ada macam dah cukup.. Memang Umi masak banyak2 sebab boley tapaukan kami untuk bersahur.. =D

Puding buah & nescafe..

Ayam masak rose..

Udang masak telur..

Spaghetti udang untuk anak2 buah..

Terung masak merah..

Daging dendeng..

Cendawan Goreng..Antara banyak2 lauk paling aku suke yang ini..Kalo ikutkan hati satu pinggan aku nak makan cendawan goreng tu..hahaha

Nasi Jagung!!!!!! Ni wajib Umi masak setiap kali bulan Ramadha.. Terbaik nasi jagung Umi.. Nanti aku share cara2 nak buat nasi jagung ek.. Senang jer tak susah.. =)

Air ribena..

Dah macam kenduri lauk bersusun macam ni..hehe Terpaksa bentang lauk kat bawah sebab kalo nak letak atas meja makan memang tak cukup space la..

Ok nak berbuka dah..

Kebetulan Pak Arip pon ada..

Sila2 jangan malu jangan segan makan sampai kenyang..cewah!

Meriah sungguh!

Raiisah elok diam jer dok ngan Daddy die.. Mau tak diam tengok macam2 makanan depan die..hahaha Minah ni kan kaki makan walaupon badan halus dan die memang suke tengok makanan dan makan..hahaha

Kombinasi yang sangat hebat!

Raicha pon puasa gak.. Masa ni daddy die tengah bagi makan puding.. Dah makan2 baru tau yang itu puding nescafe ingat puding Milo..hahaha Tu pon Umi bagitau *Eh tu nescafe bukan milo.. Ok bagi makan puding buah pulak..

Paling kelakar masa tengah bagi die makan puding buah, Affan suap la kat mulut die pastu nak tunggu die abis kunyah tu letak puding buah tu depan muke die.. Terus muke die ke depan dengan bersungguh2 nak lagi puding buah tu kat tangan Affan.. Yang Affan pulak dok leka berborak ngan Pak Arip.. Die tak tau yang anak ni die makan laju..hahaha Kesian Raiisah terkapai-kapai nak makan puding buah kat tangan dadddy die.. Lawak pon ada tengok gaya die macam tu macam lapar sungguh 10 hari tak makan..hahaha

piece : kathyjem

11 comments:

Misz Nani said...

..rase cm pelik aje muka k0 xde dlm ini gmbr kn...hehehe...sbb selalu k0 nyer entry k0 xpenah miss nk p0sing...huhuhuh...share resepi daging dendeng tu blh x..... =)

Peeja said...

Kathy share nk bt cendawan grg gak.Smlm pija bt xjd ar.Sedeyyyyyyyy....

ANNA MARIANA said...

bestnyaaa..
makanana pon semuanya sedap2 :)

Siti Shuhadah said...

waaa...shedapnyeee.. kek tu sgt meruntun jiwa...hehe...

kathy jem said...

Misz Nani : a'ah ko ckp baru aku perasan muke aku takde dlm ni..hahaha

kathy jem said...

Peeja : ok peeja nnti kathy share kan..hehe senang jer..

Diana Aziz said...

Comel tul Raiisah tu. mcm br sdh mndi je. hehehe

Mimy Hamid said...

nasi jagung tu the best..share eh

~Siti Nurbayah~ said...

Akak..resepi udang telur ye..nmpk menarik la

Aku Dan Sesuatu said...

aikkk camner pak arip ada? pak arip tu my boss.. dekan kat UNITEN

kathy jem said...

Aku Dan Sesuatu : a'ah Pak Arip tu pakcik saudara kathy..mmng die lecturer kat UNITEN..hehe