Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, June 6, 2012

Last Day Di Bandung..Jom Perabiskan Duit Rupiah!

Last day before nak balik kami ke Rumah Mode lagi...

Shopping nak perabis duit namanye.. Takkan nak simpan duit rupiah pulak kan... Rugi2..

Affan mau tukar seluar jeans.. Tu la b masa beli tak cube betul2 kang dah tak muat.. Masa beli ngam muat balik hotel malam tu try terus ketat.. Abis masa try tak makan lagi memang la longgar.. Nasib kat Rumah Mode ni boley tukar.. Tu pon sampai 2 kali jer die kasi, kali ke 3 nak tukar dah tak boleh..

Ni la Pak Supir kami Pak Edy namanye.. Dia la yang bawak kami sepanjang berada kat sana.. Nampak jer Pak Edy ni macam ni, bawak Van boley tahan jugak.. hehehe

Masa ni tengah tunggu Yana dan Shah shopping.. Aku ngan Affan dah abis shopping dieorang sambung lagik.. Nak abiskan duit katanye..

Si Kecik Keisha tengah buat muke seksi.. **Keisha macam mane muke seksi??? Terus letak jari kat pipi...hahaha cute jer..! Aunty berkenan baju Keisha.. Ni mummy Keisha beli kat Rumah Anakecil kah??? =)

Aktif  si Keisha ni.. Jarang tengok die meregek.. Bagus..! Nasib aunty2 cantik ni ada kan.. hakhakhak.. Boley melayan Keisha... Sekali sekala bagi mummy ngn daddy die mengedik jap.. ;P

Dah abis shopping kat Rumah Mode jom makan..

Sepanjang berada di sana tak pernah tengok dieorang accident walaupon masing2 bawak macam ribut.. Hon memanjang pening aku.. Masa ni kiteorang on the way nak lunch terus terkejut tengok ada orang  excident, motor dengan motor.. Akhirnye ada jugak pelanggaran.. Dieorang kat sana memandu memang ngeri selagi jalan sempit  tu dieorang boley masuk, selagi tu dieorang akan masuk dan mencelah.. Gile ngeri tengok dieorang drive..

Sempat la jugak ke Pasar Baru beli barang yang terlupa..

Kami ke kedai TOKO OBAT SUISE.. Ko jangan main2 Tanta ni umur dah 50 lebih tapi nampak macam anak dara.. Orang indon biaserla kuat makan jamu sebab tu dieorang nampak muda.. Yana beli Obat Cemerlang nak kasi badan putih gebu macam tanta tu jugak..hehe ;)

Aku ngan Ayu nak beli tapi mahal okey obat cemerlang tu rase tak berbaloi, ubat tu dah la rase macam tepung dengan harga 650,000 rupiah (rm220).. Tanta tu cakap ramai artis kite makan macam Fasha Sanda, Nora Danish, Rozita Che Wan.. Aku pon hurmm iye kan jer la.. Nak caya 100% idak ler tapi tengok gambar die bersama artis2 kite ok la boley caya la..

Nak tengok Yana pakai okey ker tak.. Kalo ok nampak lain rupe Yana baru beli.. Kalo macam tu jer uperye hurmm lupekan la.. hehehe.. Budak ofis aku cakap sebelum ni harga Obat Cemerlang Tanta tu jual dalam 90 hinggit duit kite now die dah naik harga kow2 punyer..

Makan tegahari kami ke Rumah Ikan.. Ni pon Pak Supir tu yang bawak makan kat sini.. Kami okjer yang penting dapat makan.. Aku tak cerewet bab2 makan ni yang penting isi perut penuh.. Nak makan sedap2 tak dapat la kat negara orang ni.. Kalo tak kelaparan la ko kat situ..

Pas makan nak ke mane pulak.. Ada masa lagik.. Flight lak kol 7.. Tengok jam barul kol 1.30...

Affan oder apa tah.. Lebih kurang macam mee goreng la, cume mee tu die goreng ngan tepung.. Rase sedap gak cume dah makan banyak rase muak skit maybe tak rase pedas kot.. Kalo pedas lagi sedap..

Affan makan tak abis.. Aku yang tukang abis kan makanan die.. Preggy ni selera makan makin menjadi-jadi..

Aku oder Bakso.. Dengan harapan Basko ni rase die sama ngan Kampung Daun.. Tapi hampeh tak sedap sangat.. Rase macam bee hun sup baiser jer..

Bab bayar makan ni paling kiteorang pening.. tapi kiteorang pompuan tak yah pening yang pening nak kira duit, kaum suami.. Ko nampak calculator gedebak tu! kalo ke sana jangan lupa bawa calculator senang nak kira..

Hambik nak dekat brape minute kira duit.. Tak selesai jugak.. Abis banyak no kosong2 nyer..

Depan pintu masuk Restoran Rumah Ikan.. Masa kiteorang datang kat restoran ni tak ada orang pon.. Kalo ada pon satu family orang Malaysia.. Tapi harga makan kat sini boley tahan mahal gak la..

Ahli Pasang Gigi.. Sapa nak pasang gigi murah datang la kat kedai ni.. hahaha

Pastu kami ke Kartika Sari mau borang kek brownies Kartika Sari..

Ni tempat wajib korang pegi kalo ke Bandung.. Kek brownies die sangat sedap.. Tapi beli yang kukus tau yang bakar kureng skit.. Tu ikut citarase masing2 ada setengah tu suke yang bakar.. Aku kek bakar kureng skit.. Tapi kek brownies bakar tahan lama skit dari brownies kukus.. Satu kotak brownies dalam 10 hengget jer..

Makan aiskrim.. Dah borong beli kek still duit tak luak2.. Kena abis kan duit rupiah ari tu jugak.. Kalo bawak Malaysia nak tukar RM tak berbaloi..

Layan aiskrim sementara tunggu Yana ke  toilet..

Ayu leh hilang lak masa ni.. Lambat sangat weols bergambar dulu..

Kartika Sari nanti kami ke sini lagi ya.. Tak puas makan kek kamu yang sedap itu.. hehehe

Me dengan suami tecinta pon nak jugak bergambar depan kedai kartika sari..

Haa sampai jugak si Ayu ni.. Upernye ngi beli ais krim.. Patut la lama menunggu..

Perghh sapa la yang bawak kereta ni.. Kiteorang kagum kejap.. Smart giler!! nak tengok sape yang bawak sekali cermin gelap la tak nampak apa.. Ingat baru nak ngorat.. hahaha

Ada masa lagi.. Jom perabis masa dan duit.. Kami mau buat massage badan..

Cantikkan spa die.. Teruja tengok tempat die..

Ni pon Pak Supir yang bawak kat sini.. Sebelum ni Yana dan Shah dah datang kat Spa ni... Die kata best gak dieorang massage badan.. So aku ngan Ayu wajib cube..Rugi datang Indonesia tak buat benda2 ni semua..

Aku ngan Ayu jer buat buat massage..Yana pergi buat manicure.. Eira ngan Ciput lepak minum.. Ada restoran sebelah spa ni.. Affan, Shah ngan Ah Seng shopping lagik..

Aku buat urut kaki refleksologi jer.. Badan tak boley kalo boley dah lama buat.. huhuhu.. Ayu buat massage satu badan..

Teman Yana tanya harga manicure pedicure.. Murah jer dalam 21 hengget..

Nampak tak butik Edward Forrer tu.. Ha kat dalam tu la spa yang kiteorang buat.. Ok gak harga die.. Aku buat urut kaki dalam 30 hengget jer.. Best sangat.. Rase lenguh kaki terus hilang.. =)

Kereta idaman Ayu & Ah Seng tapi tak masuk Malaysia lagi.. Eh sempat pulak si Affan pose kat situ.. hahaha

Abis buat spa kami terus pulang flight kol 7..

Masa untuk pulang ya bapak ibuk...

Gembira dapat bercuti bersama manjer2 ku.. Penat lelah bershopping langsung tak terasa walaupon berbadan dua.. Yang penting kami semua pergi dan balik dalam keadaan selamat.. Takde benda buruk yang berlaku..

Yeeaaa mau pulang ke Malaysia sudah.. Nanti kite ketemu lagi ya Bandung!

Manjer next trip ke mane pulak.. Jeng jeng jeng.. Kite ke negara sejuk pulak.. Kumpul duit dari skang manjer nak berholiday tahun depan pulak.. Next holiday masing2 dah bawak anak.. Lagi meriah.. ;)

piece : kathyjem

13 comments:

[z@ck] said...

saya pun baru balik dari bandung.memang boleh gila kalau pergi bandung ni.duit habis mcam tu je.huhuhu.borong kain pasang byk tak? hehehe

kathy jem said...

Best kan shopping kat sana..syurga membeli belah katanye..hahahaha..Berpasang2 kain jugak kiteorng borong.. =D

lyana hasan said...

manjer manicure + pedicure dia rm21 sajerr !! murah nak mampusss

elna said...

memang best kan sana kalau shopping.....:):);)

kathy jem said...

Yana : owh 21 hengget ek..lupe yg 40 hengget ko buat massage badan kan..hehe

missT said...

kartika sari tu memang sedap giler.. np la diorg xjual kt msia.. hehehe..
p.s : i pon ade pegi kedai tanta tu.. :p

JIVEBUMZ said...

bestnya menyoping tak henggat yer.. kathy perut tu comei jer dah bape bulan ek?

kathy jem said...

Jivebumz : best sngt shopping kat sana..kathy dh masuk 5 bulan lebih.. =)

UmiEy said...

kak ok tak makan ubat putih tu .... ok tak ??

UmiEy said...

akak ok makan obat putih tu .... jadik putih tk ?

kathy jem said...

UmiEy : akak tak makan masa tu akak pregnant..yg makan kawan akak.. so far nmpk gaklah kulit die putih..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



que ibrahim said...

Hye kak. Nak tnya, brkesan ke ubat putih tu? Kawan akk makan lg tak?