Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, June 7, 2012

Kena Datang Kenduri Kawin Nirul & Ika di Taiping..

Ni persandingan belah laki belah perempuan kat Klang aku tak pergi.. Tak dapat pegi sebab aku kat Bandung masa tu.. So belah laki harus pergi..

Kol 10 pagi Kak Aiza dan Kak Liza datang rumah ambik aku.. Kiteorang pergi satu kereta jer.. Affan lak kerja.. Lagi pon memang Affan suruh aku pergi wakilkan salah seorang.. Affan pon kenal jugak si Nirul ni..

Nirul ni adalah ofismate aku dan die jugak la yang buat hantaran kami masa aku kawin tahun lepas.. Kalo korang nak suruh die buat hantaran bagitau la aku sebab die buat sangat cantik dan murah.. =P Eh siap promote lagik...kikiki

Nirul, Aku dan Kak Aiza.. Pengantin teman makan..

Kak Liza ni pon ofismate aku jugak..

Pengantin baru nak makan.. Lapar yer Nirul.. Masa makan beradap mesti tak lalu kan.. ;P

Kak Aiza yang bekali2 tambah..hehehe Kiteorang lapar kot dari tengahari tak makan.. Jalan pulak dah la jem giler.. Ko bayangkan dari kol 10 pagi kiteorang bertolak dari KL sampai ke Taiping kol 4 lebih... Giler tak giler.. Sampai leper bontot dok lama2 dalam kereta.. hahaha Biaserlah cuti sekolah memang orang balik kampung la kan.. Lagi pon kat Taiping ada karnival apa tah..

Elok jer kiteorang sampai Anne ngan husband pon sampai.. Anne pon salah seorang ofismate aku jugak.. Die pon tengah preggy 8 bulan.. Bulan depan dah nak bersalin.. =)

Cayalah pengantin perempuan siap bawakkan air kopi panas lagi cicah ngan kuih bahulu.. yum yum~~

Ko tengok kalo dah biaser buat kerja event kat kenduri sendiri pon nak buat jugak.. Abis semua tetamu yang datang Nirul bagi telur.. Telur tu die yang deco sendiri okey.. Bukan kata bagi telur pinggan mangkuk cawan smue die ambikkan.. Bagus betul pengantin Nirul ni.. Nirul memang die suke buat sendiri kalo benda2 macam ni.. Orang kreatif la katakan..

 Bersama Ika & Nirul..

 Kami bergambar dengan Pengantin..

Cantik okey dress Ika ni.. Lagi2 tang baju die.. Sukeee.. Rase macam nak buat jer design baju macam tu tapi tunggu aku dah kurus la yer.. hekhekhek

 Selamat Pengantin Baru buat Nirul & Ika...

Masa honeymoon nanti jangan lupe buat baby cepat2... hahahaha Jangan tunggu lama2 nanti rugi... Umur pulak makin lama makin tua.. Sian dah tua anak masih kecik lagi.. hehehe =P

Ika yang semakin kurus.. Ko tengok la nanti Ika, pas kawen ni sure ko dah tak leh pakai dress ni.. hahaha

Anak sape la ni mata bulat... Geram sungguh!

Bergambar atas pelamin..

Baju ni aku beli kat Rumah Mode.. Cantik tak??? hewhehwhew.. Tu pon pening nak pandankan kain mane yang sesuai.. Abis semua kain dah tak muat.. Dang!
Ok chow dulu yer pengantin, kami nak pegi checkin hotel.. Kiteorang tak balik KL stay kat  Hotel Taiping.. Kalo balik pon belum tentu sampai cepat + penat + jalan jem..

piece : kathyjem

9 comments:

ceera said...

Cantik pulak ko amik yg itam ni, rugi tak amik dua2 color.

baby lydia said...

simple jek bju pengantin tue kn??tp cntik lh..like !

kathy jem said...

Eira : eh bukan ko ambik kaler hitam ker??

Baby Lydia : cantikkan.. ;)

Naf naf said...

Cntiklah bju tu sis..sekali tengok mcm bju korean style hehe tp tak nampk perut besar pulak...

kathy jem said...

Naf : tq awk...perut tak nmpk??!! hehehe dlm gmbr tk nmpk sngt ce tngk live dh macam mengandung 8 bulan..hahaha

Siti Shuhadah said...

cantik dress pengantin !!

ceera said...

aku amik color putih der........ nanti nak carik color hitam pulak lah.

♥ dak pink said...

Cantik sangat baju pengantin perempuan even simple.

Mimy Hamid said...

lawa baju kathy..kenan