Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, February 5, 2014

Sambut Anniversary ke 3 di Bali (Part 5)

Salam semua.. Ampun lambat sikit update entry last day kat Bali ni..

Hari ke 4 takde buat apa sangat pon breakfast macam biaser pastu jalan2 kat Kuta Beach makan shopping balik.. Lagi pon flight kol 7 malam so ada masa la nak menghabiskan duit..hehe Nasib flight dah tukar kol 7 malam kalo kol 1 tengahari alamatnye tak sempat nak buat ape.. Checkout pon dah kol 12 dah tentu kol 10 dah kena ada kat airport.. Ada ada hikmah di sebalik kejadian lambat itu.. =)

Menikmati bau kolam..muahaha

Sementara tunggu Pak Buda.. Kasi posing kejap.. Tengahari kang dah checkout.. Sob sob..

Raiisah ke main suke dapat keluar nak ngi jalan2.. Die tak tau nak bawak die tempat paling die suke..kekekeke..

 
 Tunggu daddy kunci pintu bilik..

Susah nak bergambar ngan die skang.. Nak berlari jer keje die..

 Dah bontot tu mengadap ke kamera pulak..

Sebelum ke Kuta Beach ke Hard Rock Hotel dulu..

Hoii bahaya2..

Eh eh kereta kuda.. Macam best jer.. Macam nak naik jer.. Hahaha Tak payah baik simpan duit shopping...hehe

Raiisah dan Daddy..

 Raiisah dan Mummy..

 Erkkkk!
Kiteorang sampai pagi jadi tak ramai orang.. Orang cakap nak datang sini kena pagi kalo datang petang or malam beratur nak gambar.. Nasib akak datang awal pagi sampai terus ambik gambar terus ke Kuta Beach..

Di Kuta Beach..

Tak boley swimming di sini kawasan bahaya..

Kat sini awal pagi dieorang akan bersihkan pantai..

 Sedang mencari port baik untuk lepak..

Satu kerusi kena bayar ok 15,00rp.. Haihh Bali kan semua pon kena bayor..

Entah apa tak kena tah masa ni..

Mummy nak mandi laut.. Ok nanti mummy bawak.. Raiisah berani ker?? Berani.. eh ehhhhh...

Baru nak lepaking, tak sampai 20 saat sekali dekat 15 orang dok datang kat kiteorang tanya "Buk mau massage kaki, Buk mau urut badan, Buk mau beli ni , Buk mau ikat rambuat anaknya" Hoii ko tak ke stress ke kat situ dengan buk sana buk sini.. Aku ngan Affan baru nak feeling2 depan laut dah stress..hahaha

Ok2 bagi mood Raiisah stabil dulu.. Bagi die pijak pasir..

Uwaaa... eh belum apa2..

Takut mummy.. Tak suke beach.. Lol macam tu pulak..

Ok2 mummy pegang tangan Raiisah..

Tu la laut Raiisah nak mandi laut tak.. Tak nakkkk.. dah tak nak pulak..hahaha

Cantik jugak pemandangan pantai Kuta ni.. Ok la sikit nak bandingkan dengan Patong Beach tu..

Tengah menangis masa ni..hahaha Berpaut kat kaki daddy..

 Sekali..

 Ombak kuat laa.. Dengan aku2 sekali kain basah..

hahaha Tak boley bla masa ni.. Daddy laju2 tarik Raiisah..

Dah macam tu ghupenya daddy angkat Raiisah.. Matsalleh tu gelak je tengok Raiisah menjerit-jerit dengar bunyi ombak...hahahaha

Daddy tengah pujuk masa ni..

 Nampak die punye takut sampai peluk dadddy macam tu sekali..

Alaaa cian die takut yeerr..

Pastu Pak Buda bawak kami ke pantai Kudeta.. Kereta kena check takut bawak bom..hehe

 Haa sini kerusi die ok la sikit.. Baru la best nak feeling2 romantika..

 Sekali ada anjing la.. =____= Potong stim.. Bali ni banyak betol hanjing!

Ingat nak bagi Raiisah mandi air laut..

Dah tengok anjing pon mandi sekali huh terbantut..

Ok kite cuba lagi..

Ok Raiisah cube pijak pasir..

 Tak nakkkkkkkk!!! Eee pengeli sungguh la die ni.. Die punye tak nak pijar pasir macam apa jer..

Nak bagi happy.. Tak menjadi...

 hahahaha Nampak die ponye takut tu macam mane..

 hahahhaa Raiisah Raiisah..

 Langsung tak nak turun..

 hukhukhuk!

 Kaki hitam..

 Kena mummy dukung baru nak gelak.. Kalo tak nangis sesajer..

Yeaaa kembali ceria..

 Sayang Mummy!

Buah hati mummy ni...

 Bagi die gelak dulu..

 Ok mummy pulak nak cube bagi Raiisah berani pijak pasir..

Eee yeekkk!

Ok tak menjadi..

Oh Mummy ku kenape bawak ku di sini!

 Drama sungguh!

 Uuwaaaaa... Hambik ko Celine Dion terus suara tu..hahaha

Ok la sian anak mummy jom la kite balik..Dari sampai nak balik nangis jer.. Tak suke pantai yer.. Ok takper nanti mummy bawak ngi PD yer mesti Raiisah tak nangis..hehe

Last2 gambar bertiga..hehehe Nak pulang dah..

Selagi tak keluar dari sini selagi tu die melalak.. Ombak kat KuDeta beach ni kuat sangat...

Dalam kete terus diam.. Sempat berborak ngan Pak Buda..hahaha

Sampai bilik siap2 mandi packing barang kol 12 checkout..

Raiisah dah  gelap..

Puas hati stay kat sini.. Layanan dieorang titop..

Nak ngi luncheon.. Mata dah start sakit pagi tu.. Cakap ngan Pak Buda nak lunch kat Nasi Pecel Buk Tinuk..

 Sekali Pak Buda bawak kat sini RM Ayam Bertutu Pak Man.. Pon boley jer..

Tengok menu macam biaser jer tak banyak sangat pilihan..

 Nampak Raiisah pantang tengok nasi ngan mangkuk laju tangan die..

 Sambal die perghh pedas..

Bebek Betutu Goreng.. Ambik 1/2 ekor 65,00rp.. Sedap la pulak rugi tak ambik sekor..

 Sup Jukut Ares.. 18,000rp..

 Sate Lilit 24,000rp.. Sedap rase macam otak otak..

Ok jugak makan kat sini.. Tempat die biaser2 jer macam gerai tomyam kat KL..hehe

 Pas makan Pak Buda bawak kami ke sini..

 Shopping souvenir untuk family & kawan2.. =)

T-shirt kat Bali dah cantik2 takdela busan nak beli asyik2 I LOVE BALI.. Design pon lawa2 sampai pening nak pilih.. Kain ada 2 jenis.. Kalo murah kureng la sikit kualiti die..

Abis 800,000rp kat sini..total duit kite dalam 200 hengget..

Dah jom ke tempat lain pulak..

Kat sini la dulu kena bom.. Beribu yang mati..huhuhu Kat sini sempat la shopping baju Raiisah ngan aku..

Pastu ngi Bali Surf Outlet.. Outlet dieorang gempak macam bukan outlet kite..hehe Barang cantik2 kot murah pulak.. Murah bukan sikit banyak okey..

Affan nak cari seluar mulanye sekali tengok kasut tak jadi..

Dah macam Raiisah dah b ni.. Suke la tu tengok kasut sampai kepam2 mulut tu..hahaha

Raiisah tido masa ni.. B cepat pilih kasut kang terlepas flight kang.. =P

Ontheway nak ke airport.. Kol 5 dah kena checkin..

Dah sampai airport.. Ni la Pak Buda.. Ganas tak ganas tak..hahaha Pak Buda ni muke je nampak ganas tapi bile dengar suara alahai lemah lembut orangnya.. Terima kasih ya Pak Buda sepanjang 4 hari bawak kami jalan2 di Bali..

Sapa nak guna khidmat Pak Buda boley call atau sms nombor ni.. 006281338798755 Pak Buda.. Lagi senang korang sms jer die kalo call takut Pak Buda tak dengar sangat.. Jadi sms jer lebih mudah.. =)

Buibui Bali nanti umur panjang kami ke sini lagi..

Kasut tu kan baru beli jadi kena pakai dah tak space nak letak dalam beg semua dah full..

Ada masa isi borang imigresen..

Sementara menunggu daddy isi borang..


Ingat duit dah abis tanya Affan ada duit lagi tak.. Affan kata ada jadi beli makanan kat sini nak abiskan duit..

 Oder prata..

Comel jer sosej die.. Suke Raiisah makan..

Dapp Sausage prata ni..

Dah tak tau nak beli apa tinggal ni jer..

Sementara menunggu flight... Masa ni dah terperasan Umi Aida.. eh satu flight ngan die.. hehehe Tapi tak nampak pulak Erra Fazira ngan Erma Fatima.. Ingat Umi Aida balik dulu ke.. Tau dieorang ke Bali perasan instagram Umi Aida..

Affan lak masa checkout lupe nak ambik seat untuk Raiisah.. Sekali steward tu tanya nak bassinet tak.. Mestila nak..hehehe Bassinet ni untuk baby yang berat 11 kg ke bawah..

Affan ambik ikan masak tomato.. Dapp jugak.. Teringat kes Chef Wan pasal nasi lemak telanjang..hurmmm betul jugak cakap Chef Wan tu dulu naik Mas mewah makanan die siap bagi cokelat ferrero rocher sekarang Kit Kat jer dik nun.. Affan kata Mas sekarang dah bankrup..hahaha Jahat Affan.. ;P

Aku ambik spaghetti carbonara.. hurmmm tak sedap biaser ajer..

Kek tu jugak yang sedap..hehehe

Alhamdulillah dalam kol 10 lebih kami sampai..

Hekhekhek dapat jugak bergambar ngan Kakak Erra walaupon die tak makeup tetap cantik.. Affan siap puji2 lagi cantiknye huny Erra tu.. eh baru tau ke die cantik.. hahaha Tula b tengok die tak makeup pon cantik dah la tinggi.. Sama tinggi ngan Affan kot...

Ok abis sudah cerita ulangtahun perkahwinan kami yang ke 3.. Harap korang enjoy membaca..gitew..hehehe

Ok la mesti ada yang tanya kos nak ke Bali kan.. Macam flight aku tak sure brape sebab kiteorang pakai staff Mas tiket free.. Rasenye kalo nak ke Bali naik MAS dalam 300-400 tak silap aku la tapi  korang leh ngi website MAS  boley check kat situ.. Kena rajin check mane tau dapat murah dari Air Asia.. Tapi kalo nak murah lagi leh tengok kat Malindo Airlines

Kami stay di Legian Kriyamaha Villa ambik yang ada private pool 4 hari 3 malam rm1200 di booking.com.. Nanti masa booking boley request nak setup bilik for honeymoon or anniversary..

Budjet nak ke sana bawak jer dalam rm1500 dah cukup sebab kat Bali takde apa sangat pon nak shopping.. Simpan duit untuk makan jer la kalo nak shopping barang pon souvenir jer la.. Tapi duit rm tu korang tukar siap kat Malaysia la senang kalo tukar sana mahal sikit.. Hari tu aku tukar kat Midvalley jer masa tu RP tengah turun dapat 2.7 uolsss murahkan.. Sekarang tak silap aku dah naik 2.8.. Ok tu jer la yang aku nak kongsikan.. =)

piece : kathyjem

11 comments:

Miss Brenito said...

hahaha..terus pi check malindo haaa

kathy jem said...

Miss Brenito : hehehe cpt booking.. =D

LindaF said...

Mek ca conellll ! hahaha geram tgk dia..kak kathy ! True Malindo murah. haha. Kita last min booking sblm fly dpt rm90 return sorang. tekejut gila murah. hehe.


akak OOTD skit baju tu dlm blog plisss ! cantikk

Effanina Mokhtar said...

hi sis... cantik la kasut yg Raiisah pakai... beli kat mn share cikit.. tq

kathy jem said...

Effanina Mokhtar : Beli kt Instagram thesheriankidz dear..

kathy jem said...

LindaF : uit murahnye dpt 90 hengget jer..bile pegi bali??

eima said...

fuhhh ... heppy aniversary ....
besh nye pi holiday .. dan paling penting mami raiisah menten cun ...
aku suka blog ni ... menarik ...

Eda Abdul Rahman said...

salam, nak tanya pak buda tu plak bayaran nya mcm mana yer?

Eda Abdul Rahman said...

salam nak tnya pak buda tu pulak bayarannya mcm mana yer?

kathy jem said...

Eda Abdul Rahman : satu hari akan di charge 380,000rp dari kol 8 pagi -10 malam..

Rossila Yunos said...

RM 100 boleh dapat Rp 3500 tau