Klik Yer!! Mekasih...

Friday, February 21, 2014

Affan Semakin Sihat

Ramai yang kata sup ketam bagus untuk demam denggi..

Pagi ahad tu gigih aku cari ketam kat pasar tani area rumah mak.. Tak ingat brape kilo tapi semua 6 ekor ketam ni dalam 16 hengget murahlah kan.. Balik dari pasar bagitau kat mak.. Mak pakcik tu bagi murah 6 ekor ketam jer, kalo tak rm22 hengget tapi pakcik tu bagi diskaun murah 16 hengget.. Pandai la ko murah memang tu la harga die standard 6 ekor ketam harga die cam tu.. Ko yang tak pandai kira..hahaha Ok yeker ok dah kena tipu.. -____-  Tula rajin sangat pegi pasar kennnn...

Patutla pakcik tu bersungguh-sungguh suruh aku ambik semua ketam yang ada tu kebetulan ketam memang tinggal 6 ekor jer.. hahaha Mak Tijah tertipu upernyeeee.. Macam mane tak tipu tengok kilo pon tak reti..muahaha

Ni la hasil ketam mak saya masak.. Harap2 Affan abis hirup sup ketam ni.. Kalo tak nangis dah la kena tipu beli ketam ni..

Hari ke 3 Affan di wad.. Muke nampak bengkak.. Tanya die b kenapa muke nampak bengak.. Tah tak tau pulak.. Maybe air dalam badan ni kot tu pasai nampak sembab..

Tengok Raiisah dengan nak makannye dengan nak tengok tv nye..

Susah nak hirup pakai tangan kiri.. Huny suapkan ekkk..Alololo..hehehe

Susah sangat macam ni makan die..hahaha.. Paksa abiskan sup ketam tu nak bagi cepat baik..

 Tak nak duduk nak bangun..

 Makan sambil berdiri suruh duduk menangis.. Okla makan la sambil diri janji awak diam..

 Affan tengah dengar Raiisah membebel masa ni..

 
 Suap Raiisah pulak.. Lapar ye pagi tu dah la tak makan apa2..

Sementara tu bawak Raiisah main playground kat dalam sepital.. Masa letakkan die atas gajah tu kemain suke.. eh eh dah berani la anak mummy ni.. Ingat nak nangis.. Setahun 4 bulan baru berani naik benda alah ni semua.. Clap clap clap!!!

 Dah puas naik nak main lain pulak..

Papan gelongsor.. Yeaaa ni pon dah berani turun.. Kalo tak melalak sesajer.. Stress nak bawak die tempat2 macam ni.. Sekarang tidak lagi ewah! hahaha

Affan letak benda biru tu nak kasi kurang bengak tangan tu..Raiisah marah daddy kena kacau ngan daddy..

Petang tu anta Raiisah ngan Mak balik.. Pastu datang balik ke TMC.. Sian Affan sunyi kat sepital kalo ikutkan nak datang lewat skit tapi die dah call datang la..

Demam denggi pon dah kurang maybe esok lusa leh discharge..

Sebelum balik belikan die aiskrem.. Teringin katanye..

piece : kathyjem

7 comments:

Irene Dahayu said...

muka affan nampak bengkak.. atau affan makin tembam?? hehehehe...

eray ayang said...

patutlah macam biasa nampak. :) salam perkenalan

http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/02/peluang-perniagaan-hanya-rm65-sahaja.html

FADLINA MOKHTAR said...

Banyak kes denggi ni.haritu pun ada kawan kena.fogging jelah depa asik buat.busuk2 pun kena tahan la.nak2 saya pun ada anak kecik jugak baya raisah ni.
meh la jenguk blog saya.
http://cinta-caramel-latte.blogspot.com/

mrs gold said...

skrang ni memang musim...kat memana saja nyamuk banyak

Chekgu Azrine said...

Alhndulillah..get well soon

zureena rashid said...

salam sis ada fbx....

zureena rashid said...

salam sis...sis ada fbx