Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, December 31, 2013

Simple & mudah nak buat chicken salad sandwich

Balik kerja semalamkan hujan dengan jem bagai dalam kete dok la teringin nak makan sandwich.. Dalam hati dah kenapa teringin nak makan sandwich apa ke hel nye.. Tah tibe2 teringin pulak.. Sebab lapar kot eh selalu kalo lapar teringin nak maggi gorengla ketiauw goreng la burge la ni tibe2 teringin sandwich..hahaha

Dengan meredah jem balik tu terus pergi pasaraya cari bahan2 nak buat sandwich sebelum tu singgah jap rumah Ayu anta buah nangka.. hahaha Paling aku tak boley bla siap google ni cara2 nak buat chicken salad sandwich..muahahaha sedih ko dik nak buat sandwich pon nak bergoogle bagai..hahaha Orang pejem celik pejam celik buat benda kacang ni tau tak.. Alaa sajer nak buang masa buhsan dalam kete yang jem tu..derrrr~~

Bahan-bahan.. Ewah siap bagitau bahan2 ni..miahmiahmiah.. Roti, Chicken Roll ni kalo nak ganti ngan sardin tuna pon boley.. Mayonnaise, sos cili, tomato, daun salad & timun

Dah itu jer bahan die yang senang aku nak beli nak cari nak buat..hahaha

Kasi bakar dulu itu roti.. Konon nak diet dah bersudu-sudu letak mayonnaise diet apanya.. Alaaa sikit je tu..hakhak

Salad, Tomato dan Timun..

Chicken Roll letak last sekali.. Kalo letak sardin aku raseeeee berkeping-keping roti aku telan..hahaha Nasib letak chicken roll sekali makan dah kenyang..konon~~~hahaha

Letak sos cili dah siap untuk ngap.. Simple dan mudahkan.. selamat mencuba...

piece : kathyjem

7 comments:

msredcheesecake said...

sedapnya... sy memang suka sgt sandwich

adda syuhada said...

wahhh bestnya chicken salad...

intandayani said...

Roti tu nmpk cam da grill kejap je atas pan?

Chekgu Azrine said...

Bolehla nk cuba nanti..mmg nmpk tempting

cahaya nur said...

sedapppnya :-)

PrincessNur Nurr said...

nak jugakkk

nuratika aziz said...

oh maii..lapar -..-