Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, December 26, 2013

Bawak Mek Ecah Bersiar di Taman

Bile anak dah boley berjalan hari2 nak bawak berjalan..ekekeke Tipu la kan hari2 nak bawak Raiisah berjalan ko pon weekend jer ada kat rumah selebihnye kat ofis..Okkkkk...

Tak tau la kenapa sejak menjak 3 4 menjak ni macam malas nak keluar rumah nak berjalan ke shopping mall semua tu erghhh malas rase nak terperap dok rumah jer.. Lagi2 sekarang ni musim hujankan lagi bertambah malas.. Bile aku ada mood nak keluar si Affan pulak malas, bile Affan ada mood nak keluar rumah aku pulak jadi malas sudahnye tak ke mana.. muahahaha Makan, tido tengok tv.. Tu pon sebenarnya yang best.. =D

Sekarang ni masa cepat betul berlalukan.. Bangun pagi dah kol 10 11..hehehe.. Biaserlah weekend kannnn rugi la kalo bangun awal dah la hari biaser kena bangun awal.. *matakeatas.. Breakfast mandi lepak jap tengok tv pastu masak untuk lunch.. Lepas lunch tengok tv dah terbungkang atas sofa sedar2 dah kol 4 5.. Dahlah si Raiisah tu memang kena tido petang..

Hari tu petang elok jer cuaca cerah tak hujan lantas ku mengajak suami berjalan di taman gitew dan diiringi bersama anak sekali.. Raiisah kan jalan tak brape kukuh lagi so nak kukuhkan kaki die kena la bawak di berjalan selalu.. hahaha.. Kalo kat rumah nenek takperlah luas nak berguling2 pon takde hal, ni kalo kt rumah daddy ngan mummy ko pusing2 kat situ jugak.. Sian Raiisah mesti die buhsan..hahaha Ceh bukan die tau buhsan pon.. =P

Ok la cian Raiisah mummy bawak awak bersiar2 di taman ye...

Hamboi sampai jer laju jalannye..

Eh eh suke ek dapat jalan..

Terkedek-kedek jalan..hahahaha Bontot tu geramssss...

Nak pergi kat Daddy..

Happynye die dapat keluar rumah..

Sengeh dah macam apa muke tu Raichaaa.. Hidung tu jangan nak terangkat sangat..hahahaha

Kite suruh die tengok tasik tu kaki die kemain laju nak ke tasik tu.. *dalam hati macam ni la kalo mak bapa leka tak tengok anak.. Tau2 anak dah jatuh dalam tasik tu.. Kan ada kes anak terjatuh kat tasik Titiwangsa.. Ingat anak die kena culik upernye besok tu ada orang jumpe mayat anak die dah terampung atas tasik tu.. =( Dah la tak nak pikir lagi kesian..

Raiisah dan mummy..

Jom kite tawaf satu taman ni..

Banjir..

Rehat jap penat...

Eh kejap jer duduk tak sampai 5 saat sambung berjalan lagi.. Budak kemaruk berjalan macam tula..hahaha








Jalan pon badan tak stabil lagi tu Raiisah..hehehe

Mummy yang hepi...

Mari tengok aksi si Mek Ecah setelah penat berjalan..


Menangis kaki tersangkut..


Senyum gatai no...

Posing goyang inul pinggang senget sebelah..

Hoii orang di sebelah apa tengok2 ada hutang..

Balik tu singgah A&W nak makan waffle.. Lama tak makan waffle A&W..

Acah jer kasi tu.. Mane leh minum sakit perut tu kang heeh laju jer nak minum..

Waffle with Single Scoop Ice Cream.. Dah tak sedap macam dulu2.. Kecewa kak tijah... Kenape dah tak sedap macam dulu kenape kenapeeeee..

piece : kathyjem

14 comments:

Siti Shuhadah said...

comelnya raiisah..nampak gemuk dah dia skrg...

emy pokden said...

comel nye mek ecah ni..geram tgk..

IdAmAn said...

seronoknye die berjalan ye.... comel gila...buntut 2 xbole tonggek lg ke? hahaha. comel sgt.. taman mn ni kak? cantikkkkk

adda syuhada said...

comeynyaa......rasa nk geget2 jer pipi dia tuh...

harzharun said...

kannnnn...mmg wafel a&w sgt x sedap skang ni...huuu

btw, cik ecah sungguh la comey....geram!

Rina Ellisa said...

Alololo.. comil nye Raisahh..

geram tengok! =D

Mama Safiy Arfan said...

hehe comel je jln kedek2

kathy jem said...

IdAmAn : taman ni kat taman rekreasi taman tun dr ismail..

kathy jem said...

Siti Shuhadah : die kuat makan badan dah debab sikit..hehe

Chekgu Azrine said...

comel sangat raiisah..
mummy dia pun comel sangat..

~♥dieyba_baby♥~ said...

comel sangat raisah jalan akak..x sbr nak tgu anak plak jln..

CikLily Putih said...

taman kat mane ni kathy? kat ttdi ek

kathy jem said...

CikLily Putih : a'ah kat ttdi.. =)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok anak "baru dapat kaki" berjalan.