Klik Yer!! Mekasih...

Friday, June 1, 2012

Hari ke 2..Shopping di Pasar Baru & The Valley Bistro Cafe Bandung..

Kami menginap di Hotel Progo.. Rasenye ramai orang Malaysia stay kat sini..

Hari kedua mau ke Pasar Baru pulak..

Sebelum tu breakfast dulu.. Dalam kol 8 Pak Supir pon muncul nak bawak kami semua ke Pasar Baru..

Yeahhh ari ke 2 nak memperabiskan duit... Yang pastinye Van kami cukup untuk letak barang2 shopping kami yer Pak Edy..

Ambik nombor siap2..Takut masing2 terpisah karang senang nak contact.. Pakai nombor Indon jer murah skit kalo pakai nombor sini mahal.. Beli sim card Indonesia murah dalam 18 hengget boley tahan dalam 4 ari..

Sebelum shopping.. Ambik mood dulu.. Servey apa yang menarik kat Pasar Baru ni..

Tu diaaa... Die dah start kena rasuk...

Kain kat Pasar Baru ni serius murah gile nak mampos!!!Kalo boley semua jenis kain aku nak ambik.. Kat sini kain cotton dalam rm60 hengget kan kat sana 30 40 hengget boley dapat! Tak mengila tengok kain.. @__@

Sampai mucung2 mulut ko yer kathy..

Tengah pilih kain telekung masa ni.. Tak tau nak pilih mane semua cantik lagi2 yang ada sulam..

Pilih kain raya jangan cakap la lagi boley muntah..

Budak laki rileks jer.. Kite orang pompuan yang dok tergeliat sana sini tengok kain..

Dari kol 8.30 shopping sampai kol 4 baru settel.. Gile masa ni.. Tak hingat lapar haus langsung.. Masa tengah tunggu Pak Supir baru rase perut lapar.. Dasar shopping tah hingat! =P

Di sebabkan perut dah lapar tahap gaban.. Kami ke Restoran Karamba.. Dalam berapa minute jer dari Pasar Baru.. Ingat mau ke Restoran Dapur Ku tapi udah tutup kedainya udah bankrupt.. Sayang baru ingat nak cube masakan kat situ.. Ramai cakap kat Dapur Ku sedap..

Tengah pilin menu mane yang menarik..

Keisha dan Aunty Ayu..

Oder jangan tak oder..

Muke keletihan + lapar. tapi masih comel.. Ooouch!

Makanan Eira dan Ayu sampai dulu..

Pastu kaminye pulak.. Aku, Yana, Shah & Affan kami oder lauk kongsi 4.. Yang lain ala carte.. Sambal die terbaik pernah aku rase..

Ngeehhhhhhh muke dah kenyang... ^____________^

Depan pintu masuk resto karamba.. Tibe2 Keisha menyelit di situ.. Die tau2 jer kalo aunty2 die mau bergamabr mesti die datang kat kiteorang.. Mula jer malu dah lama baru okey..

Pastinye enak2 makanan di sini.. =) Jangan lupe datang di sini kalian semua..

Pastu ke Rumah Anakecil.. Mau shopping barang baby dan anak buah..Yana & Shah tak follow dieorang pegi buat massage badan..

Masa ni tengah dok pilih barang baby yang bakal di lahir..^__*

Affan dok tukang pilih.. Tapi banyak barang yang nak di beli enggak ada..  Affan kata takper nanti kite cari kat KL.. Rasenye kat Rumah Anakecil tak banyak pilihan la... Eira lak shopping 2 helai jer baju baby yang lain semua baju Keisha.. Baju baya Keisha banyak la.. Barang baby tak banyak pilihan.. =(

Beria-ia kiteorang gelak masa ni.. Tak hingat apa benda yang kelakar masa ni..


Di kaunter mau bayar.. Antara kami bertiga Ayu paling banyak shopping, kalah kami orang yang ada anak ni.. hehehe

Lepas shopping kat Rumah Anakecil kami ke The Valley Bistro Cafe..

Masa sampai perghhh sejuk gile masing2 berpelukkan... Nasib i pakai cardigan takde la rase sejuk sangat.. Affan sampai sok sek sok sek masa ni..




Berlatarkan view Bandung di waktu malam.. Nice sangat!

Berlaga perut dengan Eira.. Beza sebulan jer kandungan kiteorang.. =D

Serius tempat die cantik giler.. Seronok kami bergambar..

Bersama Ayu..

Tengah bergambar dengan Ayu tibe Affan muncul.. Haruslah mengedik bersama..


Cantikkan view die..

Ayu oder makan lagik.. Pompuan ni lapar memanjang..



Oder nasi pulak tu..Aku dok sebelah hanya mampu menengok, nafsu makan sudah tutup..

Yang makan berat malam tu Ayu ngan Shah.. Eira oder Mushroom sup..

Me oder hot chocolate jer.. Nasib perut kenyang lagi.. Lagi pon tak boley paksa makan malam takut muntah.. Dah masuk 5 bulan pon still ada muntah lagik..huhuhuhu

Menikmati suasan di sini.. Nyaman sungguh!


Yammmmmmm Seng!!!! Eh!

Keisha dalam kesejukkan.. Nasib omaknye bawak shawl..

Lepas lepak makan kami terus balik ke Hotel.. Besok pagi nak kena bangun awak nak ke Tangkuban Perahu pulak..

Aku cite ringkas jer.. Okey kan.. Kang aku story meleret-leret bukan korang baca pon... Lebih mudah & faham kalo begini ya.. Gambar dan storyline.. Yang penting gambarnya kan.. =D

piece : kathyjem

8 comments:

AMIRA said...

adus keinginan nak kesana mwmang membuak-buak. tak pe tgu lah pas kahwin nanti :)

JembalCastle said...

Hai kathy...best shopping dan jalan2 dekat bandung tu...umm muntah-muntah tu rasanya bergantung pada orang la, macam saya masa pregnant dulu sampai 9 bulan pun muntah lagi...

ChiLaBaey's Spot said...

Menarikkan Kota Bandung ni... Shopping Heaaven... Saya pun baru update blog mengenai Kota Bandung ni... :)

elna said...

memang menariks gi bandung...lagi2 kalau shopping.....nak pegi kali ke-3 awal tahun depan bawak mak.....nyeh nyehhhh....

Chekgu Azrine said...

Nmpk happening sgt uols!!

lina said...

saya pun baru balik dari sana. hotel progo tu pernah stay masa 1st visit. tapi visit kali stay hotel lain.

[z@ck] said...

wah..memang progo ni famous kan.saya pun stay kat situ jugak.hehehe

Nak kaweng! said...

babe :)
baju2 u semua cantik (preggy )
mana u beli baju2 preggy eh.
dan yg i paling suka this jumpsuit yg u pakai..