Klik Yer!! Mekasih...

Monday, January 9, 2012

First Time Holiday Ke Luar Negara Bersama Suami

Ni adalah first time kami berholiday di luar negara sebagai suami isteri.. Last pegi bercoti di Pulau Rendang bulan 5 ari tu.. Tapi masa nak check in Affan boley tak perasan tarikh luput pasport die bulan Jun... Nasib baik lepas kalo tak berhoneymoon sorang2 la aku jawabnye.. Bee bee.. Tu la lain kali check pasport dulu.. Ni tak dah sampai KLIA baru hegeh2 nak check.. Debushh kang baru tau!

**Tarikh luput pasport adalah tidak kurang 6 bulan sebelum membuat perjalana ke luar negara.. Sajer bagi peringatan.. Kot2 la korang kat luar sana tu nak pegi ke luar negara tengok2 la tarikh luput pasport dulu yer.. =)

Flight kami pukul 9.30 jadiknyer kol 8 dah kena terpajak kat KLIA.. Masa dalam flight teruja nak makan.. Nak tengok apa yang dieorang server.. Perut lapor tak breakfast lagi..

Ingat die server  Nasi  ker sekali omelette & potato jer.. Huh tak sedap.. Affan makan tak abis.. Aku lak lapar bedal kasi abis la..

Ini budak banyak main.. Makan tak abis..

Perjalan hanya memakan masa 45 minute sajer..

Buhsan korek2 hidung.. hahahaha

Baca2 majalah sekejap dah sampai.. Kejap benor.. Apa ko ingt ko nak ngi London 14 jam.. =P

Yeah sampai gak kami di Phuket.. Masa tengah landing.. **Aku : Bee betul ker kite kat Phuket ni bee?? Sambil muke blur2.. Affan : Eh tak la kite kat Pulau Perhentian ni.. =) Aku : +___+ yer la bee.. :P

Sampai aiport terus ambik Van, kat sana panggil mini bus.. Teringat Ayu pesan jangan naik teksi coz mahal skit.. Naik Van 300 baht jer.. Kalo naik teksi 600 baht..

Masa ni tengah menunggu penumpang.. Dah penuh dalam Van tu baru die bergerak.. Selagi tak penuh dalam Van tu selagi tu la die dok tunggu penumpang..

Lama gak perjalanan dari Airport ke hotel.. Adalah kat 1 jam lebih..

Sampai hotel terus check in.. Sampai hotel terus teringat katil sebab nak tido boley..

Sementara menunggu bilik siap kasi lihat itu kolam..

Ceh dalam intenet nampak macam besor nor kolam nyer.. Tengok live kecil jer swimming pool die.. Ooo Tipah tertipu..hahaha Takper yang penting view kolam itu cantik.. Mak suke.. Boley berenang bogel2..hahaha

piece : kathyjem

3 comments:

Shu Shinju said...

berenang bogel2???..opppsss..:D

kathy book hotel ni online ke?

kathy jem said...

Shu : hehehe.. =P a'ah book online.. =)

wanda arry said...

akak booked hotel ni rate dia brapa??nmpk cam best je..pastu flight ambik air asia ke mas?