Klik Yer!! Mekasih...

Friday, January 13, 2012

Hari ke 4 Naik Gajah..

Bee ari ni kite naik gajah nak.. JOM..! Otey!

Ambik tut tut kat Patong Beach.. Kalo ambik kat hotel ni macam mahal skit..

Masa ni tengah menunggu Van yang akan bawak kami ke Patong Beach.. Bagus hotel ni die ada sediakan kemudahan untuk mereka yang tak nak jalan kaki or sewa motor.

Kalo nak ikutkan jauh gak hotel kami ni nak ke patong beach tapi kalo rajin nak jalan kaki pon boley jer.. Tak nak gelap berpeluh ketiak naik lah Van yang pihak Hotel sediakan.. Sonang!

Memang ingat nak sewa motor tapi di sebabakan nak naik tut tut terus tak jadik..

Sampai Patong terus cari tut tut.. Tu pon kena pandai cari tut tut yang murah.. Ada tu die letak harga tak masuk akal.. Sampi beratus pon hado.. Giler padahal 100 baht pon boley dapat..

Sebelum nak naik gajah kasi isi perut dulu..

Malas nak pikir cari Restoran India food jer la..

Affan nak makan telur dadar.. Sekali yang di hidang telur putih, timun, tomato, bawang daaa.. Silap tengok.. Confident oder telur dadar ni.. Hahaha Dah lah mahal 180 baht.. Rase dah la hampeh!

Aku oder Pad Thai.. 150 baht.. Pad Thai aku lagi murah okey dari telur tu.. hahaha Kalo nak ikutkan telur tu la patutnya murah ni tak terbalik pulak.. -_-

Tom Yam die pon hampeh tak sedap.. Rase kunyit pahit.. Langsung takde rase Tom Yam.. 280 baht.. Mahal jugak.. Hari pertama yang kami makan kat Kedai Thai-Malaysia tu murah jer.. Tom Yam 900 baht jer.. Murah pon murah sedap pon sedap..

Siapa2 yang nak makan food Halal anda di larang memakan di Restoran India Food lagi2 di depan Patong Beach tu yer coz tak sedap + MAHAL.. Macam tak berbaloi jer.. Total yang kami makan semua tu kalo duit kite rm80 hengget.. Kalo sedap takper ok lagi ni dah la tak sedap mahal pulak tu.. **Okey weols dah kena game!

Kawan Affan ada cakap jangan makan Restoran India depan Patong Beach coz mahal.. Dah on the balik masa kat Airport baru Affan teringat.. **Huny kawan bee ada cakap jangan makan Restoran India depan Patong Beach tu mahal.. Adusss! Boley dah balik baru ingat.. Takperla dah jadi taik dah pon.. hahaha

Kami pandai menawar harga.. Dapat tut tut yang murah.. Dia charge pergi balik 200 baht jer.. Murah kan..

Kebanyakkan yang kami tanya semua nak ambik pergi dan balik 400 baht.. Nasib baik kami bijak.. Ooh tapi makan kat Restoran India tu kurang bijak nyer.. kakakaka

Yeah kali ke 2 naik tut tut..

Affan : Yeah yeah nak naik gajah sambil buat telinga gajah..

Huny pon nak jugah.. Yea yeah telinga gajah jugak.. =P

Masa ni rase cuak gak walupon gajah tu sangat jinak.. Control nervous hokey! padahal rase nak terkencing  masa tu.. Bukan apa takut gajah tu sondol jer.. haha

Eeee saya kakut!

Mula memang ingat tak nak naik rase macam cuak gak.. Bukan apa takut gayat.. Heh tak nak la naik macam tak confident jer gajah ni... Pastu lak macam mahal..

Dia ada lah pakej die.. Kalo 30 minute 1000 baht,  60 minute 1200 baht kalo 1 setengah jam lagi la mahal 2000 baht..

Gajah ni sangat behave walaupon kaki die betul2 di sebelah curam.. Ko kalo die terlangkah ke belakang skit sure aku ngan Affan jatuh gaung.. Argggh tidak..!

Ce tengok kedudukan gajah tu kat mane.. Sebelah tu gaung okey!! Gigil masa ni.. Tuan gajah tu rileks jer siap cakap2 lagik dengan gajah tu.. Walaupon dalam bahasa thai aku still boley paham.. kakaka Affan rileks jer dok kat kepala gaja tu.. Tuan gajah tu suruh aku lak.. Haa no no no...

Minah mat salleh ni rileks jer siap lambai2 lagik kat aku ngan Affan..

Naik okey lagi masa turun mak aiii rase nak tergolek.. Affan cakap naik Unta lagi best dari naik Gajah.. hahaha Yolah bee.. =P

Masa naik rase kesian kat gajah tu.. Bee huny rase nyesal pulak naik gajah ni.. Affan : Asal lak.. Aku : Yerla tengok gajah ni berhenti, sian die penat dah la die bawak kite ngan tuan nye yang dok kat kepala die.. Affan : Alah tak pikir zaman dulu guna gajah nak angkat kayu semua tu.. Zaman dulu2 mana ada pengangkutan gajah la dieorang guna.. =)

Lepas bergambar dengan gajah kami bagi tips kat tuan die..

Bye2 gajah.. Lain kali kite naik atas awak lagi ek... Walaupon kamu busuk dan bulu keras macam dawai kamu tetap comel..


Sampai hotel teman Affan swimming..

Gaya apa ni bee..

Peace yoo!

Aku jer tak mandi macam malas nak swim..

Lepak depan kolam sajer sambil menyenap gambar sendiri..

Bile lama2 tengok Affan swimming rase macam nak terjun pulak.. Arghhh tapi malas nak naik atas tukar baju.. =)

Malam turun cari makan..

Ko jangan main2 Lori Air die kelas hiasan tak hingat.. Siap lampu warna warni ni.. SYABAS mampu nak buat macam ni!! Sure kena pangkah.. ;P

Kagum tengok bengkel kereta kat sini bersih jer.. Ye pekan phuket adalah sangat bersih.. Tak nampak pon dieorang buang sampah sesuka ati.. Kite nak buang sampah pon rase segan sebab memang susah nak nampak sampah sarap merata2..

Pringles peneman kami sepanjang berada di sana.. Pringles ni compom2 halal.. hehehe

Alaa sedih besok tu dah nak balik.. =(

piece : kathyjem

15 comments:

Ayu Firzara said...

dear...dari hari tu nak tanye...u pakai kamera apa ek...cantik sangat gambar!

Tengku Fauziana said...

Kathy cantik ar dress..
Labuh lak tu..*almaklum ar makcik ni tinggi..xsuka seting
Mana beli ek?

fyna said...

afan suka buat ekspresi sama je kan? keh2..syok nye tgk you kat sana..hari2 tak sbr nk baca tau hehe

kathy jem said...

Ayu : Canon DSLR.. =)

kathy jem said...

Tengku Fauziana : oh yg tu sy beli kat forever 21..Kalo orng tinggi pakai sure lg cantik.. =)

kathy jem said...

Fyna : die memang macam tu..suke buat muke poyo..kadang2 tu geram jer time nak ambik gambar die..

Hayati Buya said...

kakak, bape bajet gi phuket ni ?? banyak tak ?? teringin gak nak ke sana..


nak promote doodle kat akak.. hee

http://kedinkyst.blogspot.com/2012/01/saje-test-market.html

N.Aima K said...

baju cantik..tp bila pakai muncul kembar!

Shu Shinju said...

shu suka tgk gambar kathy yg 1st tu... lawa, cantik gorjes....

ita citot said...

ha a la.. cantek baju tu. gelang tu pun cantek gak. senang bagi pakej skali lah dgn org nye pun cantek gak. hehee ;)

kathy jem said...

Hayati : kalo termasuk flight,hotel makan,shopping dlm 3k.. ;)

kathy jem said...

N.Aima : tu kembar seiras tu..hehehehe tak tau mcam mane die leh muncul..hekhek

kathy jem said...

Shu : tq shu.. *_*

kathy jem said...

Ita : malu sy kamu ckp mcm tu..auuw!

Wawa Tasliman said...

suka gambar first tu.. :)