Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, June 5, 2012

Dinner Di Kampung Daun, Bandung & Collector Parfum

Balik dari Kolam Air Panas kami terus ke Kampung Daun mau dinner di situ..

Sebelum tu kami ke Collector Parfum..

Kalo korang datang ke Bandung harus pergi ke Kedai collector parfum ni tau sebab harga die sangat murah dan baunye tahan lama.. Ni pon ofismate aku yang rekemen kan.. Dieorang kata perfume ni murah dan bau die tahan lama..

Tengah pening nak pilih perfume mane yang berkenan.. Tengok Yana nak pilih perfume sampai termucung-mucung mulut..hehehe Ampun manjer! tapi gambar ko still comel okey.. ;P

Botol 50 ml dalam 20 ringgit, Botol 100ml dalam 40 hengget.. Pastu pulak bau die tahan lama.. Pakai dari pagi sampai malam still bau.. Tak caya try beli dan pakai.. Mesti korang puas ati.. Tapi tu la botol die takdelah cantik, berpetak jer designnye.. Nak cantik pegi beli kat shopping mall..hahaha

Bergambar depan pintu masuk Kampung Daun..

 Ni baru tengok kat luar belum masuk kat dalam lagik..

 Serius view die sangat cantik..

Ala2 terasa berada di hutan gitew... Scary pulak tengok muka aku.. Macam hantu pon ada.. hahaha

Sejuk.. Kalo datang wajib bawak sweater.. Kalo tak ngigil kesejukkan..

Mari tengok menu  yang menarik di Kampung Daun ni..

 
 Sedap dessert die.. Ada honeydew, strawberi, epal...

 Dengan manjer.. Masing2 kelaparan dan tak sabar nak rase makanan yang di oder.. Sedap ker tidak..

Affan yang dalam kesejukkan.. Nasib b tak sok sek sok sek kan..

 
 
 

 
 
Aku mengidam nak makan Bakso.. akhirnye dapat jugak.. Yang lain semua oder nasi aku jer makanan berkuah.. Sedap okey bakso kat Kampung Daun ni.. Terngiang-ngiang rase die..

Muke kekenyang sambil menikmati bunyi waterfall..

 Bergambar atas sampan.. Belakang tu waterfall.. cantik sangat!

Romantik la tu konon..hakhakhak..

Kalo tergolek abis terus terjun dalam waterfall tu..

Nak balik dah..

Suami terhot di Kampung Daun..kakakaka.. Eh ada orang cakap korang semua suami2 yang hensem.. erk! ;P

Sampai hotel confirm tido lena..

 Kami berdua nak jugak..

 Bersama suami manjer..

Ya Allah debab nyer aku.. hahaha

Pulang la kite beramai-ramai dengan hati girang..

Yeeaaa kegembiraan dapat jalan2 dan bershopping.. lalalala lololo lululu.. hewhewhew~~

Besok mau berangkat pulang yer buk!

piece : kathyjem

7 comments:

Tengku Fauziana said...

sonok mak buyong lg sorg tu..berpose maut..anak xlekat dgn nyer..kuikukikuik..

Filla ~ Kasihs said...

heheh.. aku dah dua kali gi bandung tp tak penah try kg daun.. tapi ramai cakap best..tgk gamba ko, confirm aku pegi nanti ;) mahal nggak???

kathy jem said...

Tengku Fauziana : mak buyung sorang tu kalo anak die tak melekat baru posing sakan..haha

kathy jem said...

Filla : eh syngnye..dh 2 kali ko ngi bandung tak pg kmpng daun ni..pas ni wajib ko singgah..best oky tempat die cantik..harga makan boley tahan la mahal skit..

Mooniqueen said...

Saya tak pernah gi tapi dpt tgk pic ni rasa mcm dh kat sane je...bestnya...

Aliang Vangki said...

is biutyfull salam dari admin colectro parfum

Aliang Vangki said...

OøøøKέέέ Dêêêêн