Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 10, 2012

Kami Menginap Di Seeka Boutique Resort Phuket

Masuk2 bilik...Waahhhhhh Tantek nyer.....!!

Seeka Boutique Resort..

Stay 5 hari 4 malam..

Lampu di hiasi dengan patung.. Abis dah stay kat Patong bersepah la patung dalam bilik..

 
Aku bagi 4 star kat hotel ni walaupon hotel ni hanya 3 star sajer.. =)

Muke kepenatan dalam kegembiraan.. hahaha Penat la sangat padahal duduk jer kot dalam flight tu.. Eh duduk pon boley penat tau..!

Laki Bini mengedix..

Ko siap ada buah lagi.. Nenas die sedap tak sama nenas kat sini.. Ke sebab ko lapar.. ;P

Keropok panggang babi di salai dengan rumpai laut.. eeeee geli!

Tempat cuci tangan yang unik..

Nasib takde bathtub..Kalo tak abis...hahahaha

Bee pandang huny.. Huny pandang bee.. Auuumm!

Tuala itik ni buat aku tak nak guna jer. Design die cute.. Sayang nak guna.. hahaha Boley..

Pose bersama tuala itik...

Hari pertama kami rest sekejap pastu keluar ngi cari makan... Konon nak lepak dalam bilik last2 keluar gak.. Takde makna nak lepak dalam bilik harus la berjalan.. Datang jauh2 ko nak tido jer ker, memang tak la kan..

Okey masa untuk meronda2...

Kami sewa motor.. Ingat nak sewa 3@4jam jer sekali tak boley.. Kena sewa 1 ari..

Part paling kelakar.. Susah okey nak pilih helmet yang boley masuk kat kepala Affan ni.. Aku siap berdekah2 gelak tengok Affan try semua helmet kat kedai tu.. Tokey motor tu pon tergelak sekali..hahaha Sian Bee nak buat macam mane dah kepala besor.. =P

Sewa motor untuk satu ari 300 bath.. Minyak sendiri kena isi.. 1 liter = 1 botol air mineral besar.. 40 bath bersamaan rm4 duit kite.. Mahal! Kalo kat Malaysia isi rm6 hengget penuh satu tank..

Pusing punye pusing jumpe gak kedai makanan Halal.. Thai - Malaysia.. Tokeh kedai ni pernah kerja kat Malaysia jadiknye boley cakap melayu, senang la kami nak oder.. Affan oder Tomyam & Telur Dadar.. Hoh! Tomyam die terbaek pedas dan sedap.. Sambal belacan die lagi la jangan di cakap... Berasap bontot!

Aku oder Nasi Goreng Pataya.. Tibe lapar nasik.. Nasi goreng die pon pedas gak..

Pastu jalan2 ke Patong Beach.. Nak lihat apa yang menarik kat Patong Beach ni..

Bak kata Affan.. Mak aiiii bersepah bontont2 kat pantai Phuket ni..hahaha Suke la tu tengok bontot mat saleh kiri kanan.. kakakaka

Bee yang ni baru caya yang kite kat Phuket.. ;P

Melihat t-shirt tapi tak beli pon.. Hari ke empat baru beli..

Eeeah Eeeahh!! eeee.... Bee pose lucah..

Aku gak yang posing ala malu tapi mahu..

Eh Tomoi!! Promosi terbaek punye.. Affan ajak tengok.. Aku memang tak ler.. Tak berani nak tengok.. Kang tengok mahu aku jerit2 kesakitan..hahahaha

Sian bee dapat buat gaya tomoi pon jadik la... Macam mane isteri mu tidak berminat...

Souvenir.. Semua bermotifkan gajah..

 
 Kehausan beli air kejap..

Gelang tangan..

 Barangan Bob Marley..

Kami ambik pakej Phi Phi Island snorkeling di sini.. Kalo ambik kat Airport mahal.. Charge untuk 1 pax 2000 baht.. Kat sini hanya 1400 baht.. Beza banyak kan..

Gerai ni berdekatan betul2 depan Patong Beach.. So harga memang mahal la..

Beg die cantik tapi mahal gak.. Macam tak berbaloi jer beg macam tu sampai 1500 baht..Kalo kat Malaysia tak sampai beratus kot..

Tut tut Car.. Die suruh kami ambik service die.. Kami cakap besok coz kami baru sampai just nak jalan2 dulu.. Nama driver Tut Tut ni Bamboo.. Peramah giler..

Dah penat round kat Patong Beach singgah 7 E beli apa yang patut.. Nak ambik jajan die pon takut2 sebab bersepah pork dalam 7E.. Terus terbantut..

Sampai bilik mandi tido.. Malam tu tak keluar mana2 pon just lepak dalam bilik.. Buat aktiviti sendiri... **Sambil tutup muka dengan selimut.. =P

Paling sedih plug die... Plug dieorang berbeza dengan plug kite.. Ingat malam tu nak layan tenet sekali tak boley cucuk.. Nak nangis rase.. Internet dah la free.. Nak guna 24 hours pon takde hal.. Uuwaaaa Nyampah!!

piece : kathyjem

14 comments:

Shu Shinju said...

waaa..hanimadu phuket..comel tuala itik tu..suka..

sib baik x sempat makan kopok tu... hihihi...

ReeneeRaaid said...

bestnye.. I xpenah gi sana lagi. huhu!

Ayu Firzara said...

Best! Syoknyeh! Tak sabar nak pergi jugak...nak lagi story please... =)
Yang plug tu...kat Bali pun sama...adoiiyaaiii tapi call hotel tu nak plug extension...dapat la online gak...

afnilogy said...

nanti next time beli universal plug.. senang, semua tempat leh pegi.. :)

SHADA SALEISHA said...

klu g obersi kene bwk international plug sendiri sbb klu x mmg x bleh guna plug kt hotel..

fyna said...

bestnyaaaaaaaaa..i pon rasa mcm ada kt sana time baca blog ni haha

kathy jem said...

Shu : nnti kamu honeymoon kat sini..best..

kathy jem said...

Reena : kena pegi ni dear..best sngt..

kathy jem said...

Ayu : alaaa tk terpikir pulak nk tanya hotel tu pasal plug extension..huhuh

kathy jem said...

Afnilogy : kami tak tau..ni first time ngi luar negara..hehehe

kathy jem said...

Shada : yekerr..okey next time dah tau dh.. tq

kathy jem said...

Fyna : nnti fyna leh honeymoon kasi sini..tmpt die cantek!

Chekgu Azrine said...

tak penah gi phuket.. tp tmpat mmg superbla..cantik giles...hehehe

Filla ~ Kasihs said...

HUWAAAA kathy aku jeles.. bestnyeee.. nanti nak gi lah.. gipon flight kojap je dah sampai kan.. buh info2 lebih sikit k? nanti aku refer entry ko ni je senang ;)