Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 18, 2018

Sesi Perjumpaan Ibu Bapa bersama Teacher

Halo haii..baru lepas tidurkan Afif dengan Raiisah..Raiisah start demam dari semalam so hari ni dia tak sekolah..tadi lepas bagi dia makan ubat terus tidur dengan lena..oo ada berita gembira selama 6 tahun mummy tunggu ni..hahaha apa dia?? Raiisah dah boleh makan ubat tanpa paksaan..hahaha la tu je..kekeke tu je nak bagitau..😝

Eh korang jangan tak tau, dia kalau nak bagi makan ubat ya ampunnnn sikit punya payah macam kena dera..ikat ketat badan tu pon boleh lepas..tu masa dia baby la..ni pon baru ok makan ubat..macam mana Raiisah boleh ok telan ubat, sebabbb setiap malam kan dia mesti mengadu gatal kepala, badan la, kaki la..ekzema kan..pastu aku cakap dengan dia, Kakak kalau kakak tak nak gatal kena makan ubat..so sejak dari tu sebelum nak tidur aku bagi dia makan ubat gatal untuk hilangkan rasa gatal kat badan..mula2 tu jerit2 jugak la..pastu dah kena paksa minum setiap malam lama2 jadi biasa..nampak sikit perubahan kurang gatal kat badan kepala tu..

Lepas tu semalam demam bagi dia makan ubat demam tanpa banyak soal terus laju masuk mulut..wahhh gembira mummy..penanti selama 6 tahun nak bagi dia ok makan ubat akhirnya!!!! hahaha kemain happy mummy ko kan..takpayah nak terjerit2 lepas ni dah..

Dorang tengah tidur ni boleh la mummy update blog dengan tenang..kalau dorang tak tidur lagi memang huru hara la aku nak update blog..sorang berpaut kat peha sorang melekat kat badan..hahaha Gitew la update blog di siang hari dan di malam hari..ada perbezaan di situ yer..eh yeker beza sama je.. 😆

Hari Sabtu hari tu ada perjumpaan parents dengan teacher..Pagi tu aku keseorangan sebab Affan kerja..sebelum tu singgah rumah Mak hantar Afif, pagi tu bersiap tanya Raiisah dia nak ikut tak? siap tanya, Mummy nak pergi mana?? nak pergi sekolah kakak la, teacher kan nak jumpa Mummy..jom la kakak ikut..pergi sekolah ek mummy, tak nak la mummy..aikk! pelik ni tak nak ikut mummy..selalu berkaitan hal sekolah laju je dia nak ikut..Ok la berjoyah la mummy kejap pagi tu tanpa anak2 disisi..

Sampai je mata melilau cari teacher Raiisah..ooo depan pintu masuk ni..so duduk la aku kat bahagian belakang ni..nak dok depan teacher tu penuh pulak..


Ada tinggal 6 fail lagi..maknanya tinggal 6 parents lagi la kot tecaher Nur tak jumpa..Total student di bawah teacher Nur ada 13 orang murid..

Besar kecik besar kecik lubang hidung aku menunggu masa ni..hahaha..Masa ni tengah tunggu giliran nak jumpa teacher so ada 2 parents lagi..elok parents ke 2 tu bangun terus parents ke 3 tu duduk depan teacher..halamak! huhuhu kena la tunggu lagi..mesti teacher Nur tak perasan aku kat belakang ni..aku rasa dia dah toleh ke belakang pandang aku..takper2 tukar tempat duduk..haaa baru la teacher Nur perasan..Mujur la parents yang ke 3 tu tak lama berborak kalau tak jenuh ler nunggu..

Masa jumpa teacher Nur tu, dia bagi tahu Raiisah baca dah lancar jumpa bab penulisan tu ada setengah2 perkataan dia tulis terbalik dan masih confius..so teacher dia bagi tau kena banyakkan praktis menulis..kena beli buku tulisan dot dot tu..ok kakak, banyak main siap la lepas ni..tahun ni mummy kena fokus lebih kat kakak takde nak main2 lepas ni sebab tahun depan kakak darjah 1 dah..nanti sebelum masuk darjah 1 ada exam..kalau banyak main ketinggalan kakak nanti..

Lepas perjumpaan tu tecaher Nur bagi gambar masa lawatan ke Kidzania hari tu..comel2 semua anak2 Little Caliphs ni..Raiisah dok di bahagian depan sekali, 4 dari kiri..ni kalau dia tengok gambar Kidzania ni mesti suka..memang suka pon, aku tunjuk je terus, Wahhhh Kidzania mummy..Best mummy Kidzania..macam2 ada..ye ye tau awak suka Kidzania tu..dari mula lawatan sampai sekarang tak abis Kidzania dia..hahaha Tunggu adik besar sikit kita pergi Kidzania lagi ok Kakak..Mummy pon tak pernah masuk lagi situ..hehehe teringin gak..

Mari tengok hasil kerja Raiisah..

Ermmm Kakak napa nama kakak tu tak eja penuh?? mana H?? kenapa baby tu colour biru, kenapa father muka pink?? kat rumah elok pulak colour muka orang colour coklat..haa kan mummy dah soal banyak..tapi ok la at least kakak dah boleh menulis..

Raiisah kalau tulis S mesti terbalik..kena praktis menulis lagi ni..nanti mummy cari buku menulis bagi tangan Kakak lancar menulis ye..

Mula2 tengok apa benda alah ni..ooo mesin basuh..hahahah Blur mula2 mummy tengok..Kreatif Kakak..Good Job Kakak! Terima kasih Teacher Nur atas tunjuk ajar dan pencapaian Raiisah di sekolah..

Tengahari tu Kakak dengan anak buah sampai rumah mak..apa lagi meriah dengan gelak ketawa anak2 buah la kat rumah mak weekend tu..

Afif dengan Mayiesha dah sama tinggi..Dulu Afif kecik je dari Mayiesha..Dorang ni beza 8 bulan..main guna bahasa isyarat..hahaha Si Mayiesha berat mulut sikit nak cakap tapi tangan laju je angkat barang, tunjuk ke apa ke..Afif ala2 abam sado tapi bila kena pekkk sikit muka tu dengan Mayiesha terus melalak..hahaha Hati tisu la Afif ni..

piece : kathy

Tuesday, April 17, 2018

Rentetan kejadian hari ini

Halo halo..dah petang baru sempat update blog..tadi nak update awal kononya..on je laptop dapat  panggilan whatsapp dari sekolah Raiisah mengatakan Raiisah demam so kena pickup awal la hari ni..tutup laptop pung pang pung pang kat dapur, masak lauk untuk lunch terus..nanti Raiisah balik confirm dia lapar..

So lepas settle masak tadi terus bersiap2 ambik Raiisah kat sekolah tapi sebelum siap2 bagi Afif makan..nasi lebihan tu mummy makan sikit..pastu laju2 siap..nanti lepas ambik Raiisah sambung makan lagi..

Ikan selar masak taucu..aku suka lagi masak pakai ikan kembung tapi Raiisah takleh makan ikan kembung..Dia kalau makan ikan kembung mesti naik ekzema..so kat rumah ni dah lama tak naik ikan kembung..Kalau nak makan ikan kembung makan kat luar je..huhuhu..Kebetulan lepas masak Affan call, terus bagitau dia.. B saya masak gulai taucu tau.. Affan : Apaaa!!!! gulai taucu.. Dah kenapa terkejut..hahaha Suka la tu masak lauk favourite dia..

Sayur wajib ada..Untuk Afif yang suka makan sayur..Raiisah masa kecik suka brocoli dah besar tak nak pulak dia mujur carrot suka lagi makan..ermm dah besar ni pandai pilih makanan..kecik2 kita ajar dia makan sayur, sampai suka la nampak sayur..now nampak sayur macam nampak hantu..menjerit2 tak nak makan..grrrr stress mummy ko..

Tengahari tadi teman mummy ambik Kakak kat sekolah..alooo baru nak tidur dah kena kejut bangun ambik Kakak..walaupon kereta park betul2 depan sekolah Kakak, jangan sekali tinggal si adik dalam kereta..memang aku angkut ke mana..dah la zaman sekarang ni macam2 kes, jangan buat pasal je..

Ni masa nak angkat dia baru perasa si adik yak yak..aduhh adik tadi keluar rumah mummy tak nengok awak takde la yak..ermmm dalam kereta la tu yak..sabor je la..😅

Masa ambik Raiisah kat sekolah tadi, teacher bukak pintu je terus, Mummy saya demam..alooooo demam ye..nanti sampai rumah kita makan ubat ye..dengar ubat dah jerit..hahaha tapi sekarang Raiisah dah ok sikit makan ubat..time makan ubat mesti kena tutup hidung dia kalau tak, tak nak telan..

Mummy syak awak kena demam sebab semalam ambik dia dalam awal sikit, time tu hujan rintik2..mandi pulak lambat..bila teacher bagitau demam terus mummy teringat hujan semalam..

Tu si kerinting belakang tu tak selesa la tu..dengan ngantuknya dengan taik kat buntut..aduhhhh..hahaha sat ye kerinting..sampai rumah kang kita basuh..mujur la kereta dah gerak dia diam..fuhhh! boleh drive dengan tenang sampai rumah..pusing2 laaa tidur dah rupanya..

Tu la rentetan kejadian ku hari ini.. Sekian.. =)

piece : kathyjem

Friday, April 13, 2018

Aktiviti Hari Ni

Zazz Zazz Zazzz ulos..Buat apa tu?? tengah shopping2 di hari Jumaat..tau la lunch rehat lama..hohoho Kak Kathy baru je tidurkan Afif.. tadi dah bagi dia makan, lepas tu bagi susu, then tepuk2 sikit dah selamat dibuai mimpi..

Hari ni kita borak Jumaat la ek..so korang buat apa esok?? esok Kak Kathy ada perjumpaan parents dengan teacher kat sekolah Raiisah esok pagi..lepas tu tak tau nak buat..Daddy Raiisah pulak tak tau kerja ke idak..kalau kerja ada la aktiviti luar kalau tak melepek ler kat rumah..

Pagi tadi sempat la snap sekeping 2 untuk tunjuk kat korang semua, Juicy Blush Kaay Cosmetics..cantik dak?? glowing2 pipi ahkak kan..Memang sejuk je pipi tu lepas pakai..ermmm bau pon wangi hangat..

Foundation semestinya DD Cushion..selalu pagi i tak mekap ambik masa yang lama sebab kalau lama sikit Afif dah start tarik2 seluar nak suruh cepat keluar..Dia dah tau setiap pagi akan keluar rumah hantar Kakak pergi school..

Sebab apa i kata wajib pakai DD Cushion ni sebab walaupon pagi still ada pancaran cahaya matahari, DD Cushion Kaay yang ada SPF 50 ni la yang mampu melindungi kulit wajah kita dari sinaran matahari yang berbahaya sekaligus mengurangkan pelbagai risiko masalah kulit..tak gitew?

Lipstick i pakai Kaay jugak, colour Beery Crush..I suka colour Berry Crush ni sebab colour dia tak menonjol sangat sesuai la untuk kita yang pagi2 nak hantar anak pastu rushing pergi pasar pastu terus balik rumah..eh ter ai ai pulak..hahaha

Lauk lunch tadi aku masak paling simple dan sedap..hahah sedap ke?? eh harus sedap..sepinggan nasi abis Afif makan tau tadi..dinner pon lauk ni je la aku bagi Afif dengan Raiisah makan..nak bagi seafood Raiisah tak leh, ekzema..Afif ok takde masalah makan seafood..tapi tak koser la pulak nak masak 2 lauk bagai..

Ececece mentang2 dah tau nak masak Tomyam..eksyen seminggu sekali masak tomyam..hahaha Lauk kesukaan Affan ni..dia kalau hari2 makan Tomyam pon takper..suka sangat dengan Tomyam..oder makan kat luar mesti nak oder tomyam..sampai dah hafal lauk apa yang dia nak oder..hahaha.

Elok aku tidurkan dia, bangun nak ke laptop..usha dia jap, eh eh awat rambut macam badut pulak ni adik..hahaha Afif Afif..bila fikir balik macam mana la nak potong ni..kalau rambut lurus senang sikit, ni kerinting macam mana la ek?? ermmm

piece : kathyjem

Thursday, April 12, 2018

Simple Jer

Aku baru masak tak tun tuang tak tun tuang tapi belum makan tak tun tuang tak tun tuang..hahaha dah nak petang baru masak..pagi tadi breakfast lontong sampai ke tengahari kenyangnya..lepas tidurkan Afif bangun2 terus masak..Tu la dia tidurkan anak dengan mak2 nya tidur sekali..Affan hari ni off day siapkan kapal sampai ke pagi..so hari ni lewat sikit la aku masak..lagi pagi tadi masa aku keluarkan hantar Raiisah dia masak nasi goreng..

Bila ko masak hari2 sampai dah blur nak masak apa..aku cakap Affan nak masak ikan goreng dengan kacang panjang masak telur jer..hahaha sebab dah tak tau nak masak apa..nasib baik dia ok je, Affan bab2 makan ni tak kisah sangat, janji air tangan isteri dia, walaupon isteri dia ni bukan terer masak sangat pon..janji perut suami kenyang ye dak..perut suami tu yang kita kena jaga..


Blend bawang besar, bawang putig, cili api 2 batang..tumis minyak dan masuk bahan kisar tadi kacau sampai garing sikit then masukkan kacang panjang dan telur.. garam jangan lupa..dah siap..tak sampai 5 minit..Ni lauk orang bujang namanya..hahaha

Ikan 4 ekor..dah siap terus dengan dinner sekali..aku kalu dok rumah tak lapar sangat..kadang sekali je makan..ce kalau kat office memanjang lapar..ni dok rumah kurus sikit aku rasa..hahaha 😆

Ni budak mengamuk dalam kereta tadi..pagi tadi lepas hantar Raiisah terbelok jalan ke rumah nenek..hahaha boleh tersilap..alang2 tu singgah la jap rumah mak..pastu borong la sikit barang2 basahan..aku suka beli ikan, sayur kat area rumah mak sebab murah..

Setiap hari ni la kerja mummy delete gambar dalam phone..tak gambar atas syiling gambar muka afif dengan mekcha..kadang2 gambar ni yang buat phone mummy storage full..

Eh kejapnya kat 4.30 dah..ok la tunggu Asar pastu leh ambik Mekcha..bye2..sok sambung update lagi..

piece : kathyjem

Wednesday, April 11, 2018

Launching Fame Edisi Raya

Hai semua..hari tu dapat jemutan ke Majlis Pelancaran Raya Special Edition Set Fame Cosmetics yang berlangsung di Disenar Space, Sri Rampai KL..Meriah sungguh..Rasa macam open house pulak even Fame hari tu..Terus rasa tak sabar nak raya..😆

Masa Filla whatsapp ajak aku dengan Yana join event ni terus bagitau Yana, dia free ke tak? aku ofcoz la free dah tak kerja..hahaha..Filla pon tau aku dah berhenti kerja..kalau tak, takde dia ajak sebab event Fame tu dorang buat hari Khamis..kalau aku kerja lagi memang tak dapat la join..Nak mintak cuti susah sikit..

Bersama orang2 kuat Fame Cosmetics..Thank you Filla, Elly dan Peej jemput aku dengan Yana..terharu sangat.. =)

Masa sampai tu event dah start..Ooo baru tahu pelancaran lipstick Fame yang baru untuk raya special edition..tengok model2 tu lalu lalang depan kitaorang..cantiknya colour lipmatte Fame ni..tapi tak sempat pulak nak ambik gambar model tu sebab masa tu dok kalut cari tempat sebab baru sampai..

Bila dapat whatsapp dari Filla tema tradisional terus bukak alamari fikir nak pakai baju apa..hari event tu baru fikir nak pakai baju apa..hahaha boleh macam tu..masa korek2 dalam almari baru teringat kebaya batik, lace semua dah bagi kat orang..hahaha nasib la ada jumpa baju batik 3 tahun lepas raya punya..jadi la..tu pon ketat kat bahagian lengan dengan perut..omg kurusnya aku masa tu..bila fikir2 balik baik pakai baju kurung je kan lagi senang, tak payah pening nak berfesyen2 bagi..kata tema tradisional..

Dua2 mekap sendiri je..Konon nak mekapkan Yana sekali tak sempat..hari tu baru release Juicy Blusher Kaay, dengan pagi tu aku kena pegi TM Point settle kan masalah Unifi..so agak rushing jugak la hari tu..

Lama tak jumpa Filla.. last kami jumpa masa event Nuffnang kat Johor last year..Si Elly lagi la lama tak jumpa..dulu masa semua aktif blog kami selalu la jumpa masa event Nuffnang..

Hi Peej..dapat jugak dengan Peej yang pemalu ni..hehehe Hari tu ada terserempak dengan Peej, Filla dengan Elly masa kelas Sifufbads..tu la last jumpa Peej..

Kagum dan bersemangat aku tengok Elly ni..Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi..aku sebagi kawan bangga dengan pencapaian dia bersama team Fame..aku doakan ko, Filla dan Peej berjaya dalam perniagaan dan kehidupan..amin

Eh eh Moon dengan Mimy pon ada sekali la..Yang berdiri sebelah Mimy tu Akma AF kan..tingginya dia..

Syok la borak dengan MUA terkenal Aizat Abdul Razak ni..aku memang follow fb dia..suka tengok dia live kt fb share tips2 mekap dengan gaya dia yang kelakar tu..hahaha Petang tu borak2 siap ajar aku dengan Yana tips macam mana nak ambik gambar bagi nampak tinggi dan cantik..hahaha

Ni lagi sorang MUA terkenal, Nuex Rosli..kehebatan dia dalam dunia makeup ni takyah cerita la semua pon tahu..Teringin gak nak collaborate Nuex dengan Kaay satu hari nanti..

Eh Chika pon ada..Chika ni pernah bekerjasama dengan Kaay Cosmetics masa mula2 Kaay baru beroperasi..Chika ni kawan Yana masa Yana pernah kerja kat Karangkraf dulu..siap tanya Yana, "Nok bila ko nak bagi aku lipstick baru ko tu, aku tunggu je ni".. hahaha Masa kiteorang nak keluarkan satu lagi produk baru lepas DD Cushion, dia la bagi idea untuk kiteorang keluarkan Loose Powder.. =)

Mimy kita pon dah lama tak jumpa kan..hahaha Walaupon office kita sebelah2 je..Mimy ni kawan blog sampai la sekarang kami masih berkawan sebab kami rajin balas komen mengomen kt social media..

Bersama salah seorang silent reader blog Kathyjem..hehehe thanks sudi ambik gambar dengan kita..walaupon blog dah suam2 kuku masa ada lagi yang setia baca blog Kathyjem..terharu sangat..

Akak..akak Kathyjem kan..suka baca blog akak..ala ala ala sweet sangat...tenkiu baca blog akak dan awak pon comel sangat..

Abis je event terus ambik Raiisah kat sekolah..

piece : kathyjem

Tuesday, April 10, 2018

Hi Si Comel Pipi Merah

Alhamdulillah tahun ni tercapai jugak Kaay nak keluarkan satu lagi produk baru iaitu Cushion Blusher..Baru release last week..sambutan Alhamdulillah tak sangka ramai yang suka dengan Juicy Blush Kaay ni..

Berbulan-bulan ok nak tunggu kualti yang betul2 kita nak..kalau boleh aku dengan Yana nak keluar satu cushion blusher lain dari yang lain..tak nak sama dengan Cushion Blusher yang ada kat pasaran..

Hampir 3 bulan setelah tolak tambah pangkah bahagi akhirnya Kaay keluarkan Juicy Blush yang ada rasa peppermint, bila dap dap tu rasa sejuk je kat pipir..sama macam lipmatte Kaay ada rasa mint tapi lipmatte Kaay rasa coklat..Juicy Blush Kaay ni bau peach sama bau dengan DD Cushion Kaay..memang lepas pakai tu rasa segar je kat pipi tu..


Kami keluarkan 2 code iaitu Sparkling Pink dan Splash Orange..Serius dua colour ni memang cantik namateyyyyy hoiiii!!! Tengok kotak orang ingat strawberry milkshake..hahaha Tu la produk Kaay berkonsepkan minuman dan makanan.. Ingat cokelat ingat Lipmatte Kaay, ingat susu strawberi ingat blusher Kaay..hehehe 😊

Size kecik sebesar tapak tangan je..senang nak angkut ke mana2..nak simpan dalam pouch bag pon takde masalah jimat ruang..yang penting ada span sekali dah tak payah pening2 nak angkut ke hulu hilir bawak brush blusher besar microfon tu..dalam bekas Juicy Blush Kaay ada span boleh muat 2 jari je nak masuk..

Harap2 stock kami oder ni cukup la sampai raya..risau gak takut tak cukup..In Sha Allah cukup..Macam lipmatte colour baru hari tu, tak sangka sambutan sangat hangat macam cempedak goreng..letak je abis letak je abis..hehe

Hari tu kat Page Facebook Kaay kami ada buat live tips-tips menggunakan produk Kaay Cosmetics dan kami buat contest untuk siapa yang share live video mekap kami hari tu..Yang best siapa share video live kami tu akan berpeluang memenangi produk Kaay Cosmetics bernilai RM200..

Korang just share jer tak payah nak caption bagai ke apa ke hanya share sajer..siapa share terpaling banyak kami akan announce nanti..cepat peryertaan masih ada lagi..pegi usha kat Facebook Kaay sekarang ni..bila2 masa je kami akan tutup contest tu..so time ni la korang nak cuba produk Kaay yang best ni tanpa keluar duit.. =)

Phewittttt!!! meletup macam si comel pipi merah tak pipi Yana..ni la kelebihan Juicy Blush Kaay ni..dia dap dap dap sikit je tapi dia punya effect sangat cantik dan tahan lama..terus pipi nampak macam telur rebus kan..hehehe

Harga berapa?? cuma RM49 je awak..satu bekas tahan 3-4 bulan ulos..jimat banyak sangat dah tu..siapa berminat nk cuba si comel pipi merah ni boleh contact number ni 011-2881 1281..

piece : kathyjem

Monday, April 9, 2018

Sports Day Terakhir Raiisah di LC

Semalam sekolah Raiisah ada sports day..sampai2 acara dah nak start terus pakai cekak ikan dolphin atas kepala..nasib tu je aksesori kena pakai kalau kena pakai sana sini tak tau la berapa aksesori tu bertahan..Sports Day Little Caliphs tahun ni berlangsung di Taman Tasik Metropolitan Kepong..ala tempat orang ramai main layang-layang..aku pon first time sampai sini..

Raiisah Awfiyah..Kakak lepas ni mummy nak panggil Kakak Awfiyah la sama sikit dengan nama anak MakIti..hehehe


Masa sampai mood Raiisah agak ceria sikit..awal pagi sebelum keluar rumah dah bagi dia breakfast kenyang2..dia ni bukannya boleh lapar sikit mula la muncung sedepa..


Tak sampai berapa minit muka dah berubah..apa la yang tak kena tu..kakak! jangan buat drama lagi ye..2 tahun dah tau mummy nengok drama awak yang sama ni..tahun ni kakak dah 6 tahun, tak mo nangis2 lagi..tahun ni je mummy dapat nengok kakak lari atas padang tahun depan kakak dah darjah 1..

Sebelum keluar rumah dan sehari sebelum sukan setiap masa mummy asyik bagi kata2 semangar dan support.."Kakak nanti run tau, laju2 lari, tak mo nangis2".. tu je mummy boleh bagi kata semangat pon..Mekcha ni hati tisu sikit, pastu tak leh bagi dia pressure nanti dari dia nak buat langsung tak nak buat..memang kena bagi ayat2 manis bersemut baru dia akan buat..


Tahun ni Raiisah team biru tema dolphin, tahun lepas pon team biru gak..masa dia 4 tahun je dapat team kuning..Ada 4 sekolah terlibat termasuk LC Sg Buloh,  LC Wangsa maju,  LC Bandar Baru Selayang dan LC Damansara Damai..


Comel je team hijau ni, tema spider..


Lagi 2 sekolah tema semut dan gajah..


Masa ni tengah tunggu perlancaran..dia dah start merengek sebab nampak mummy dia..konon mummy datang nak bagi dia air minum sekali merengek tak nak dok situ dengan kawan2, panas katanya..budak ekzema ni memang tak boleh panas..sebelum keluar rumah aku dah bagi siap2 ubat gatal sebab Raiisah memang tak boleh panas..dia kalau dah start ekzema memang mengaru la, silap2 garu sampai berdarah..jenuh la pujuk ada gak drama nangis ni..ingat takde..pujuk dia ajak beli nugget..sekali ternampak toys telur tu..melayang 5 hengget mummy kooo..ok la janji kakak lari nanti..nak bagi dia hepi je..sabar banyak mummy pagi tu..😁


Bagi upah nugget dan telur mainan..


Dah makan nugget 3 ketul baru muka ada senyum kalau tak merengek je..padahal sebelum keluar rumah dah bagi makan muffin dan minum vitagen..


Sebabkan sukan Raiisah tak start lagi Raiisah teman mummy daddy dengan makan la..mummy kenyang lagi daddy yang lapor..sama macam Mekcha asyik lapor je..hahaha

Biasa la Affan kalao ambik gambar mana ada muka suci..hahaha Tu si kenit tu intai apa tu? intai awek ekk adik..

Ketiau goreng pagi tadi masak..lupa nak bawak cili padi daaa..lupa nak bawak tikar daaa..semua lupa la..haha eh kata tadi kenyang..ala cuit2 je..


Ok masa yang ditunggu-tunggu..masa ni tengah tunggu turn Raiisah nak lari..mummy pon keluar kamera nak selfie la dengan si kerinting ni..tak perasan pon dia jelir lidah dengan tangan macam ni sebab masa tu cahaya dah memancar-mancar..dah masuk kereta belek2 gambar baru perasan..OMAIII!!! Anak ku isyarat apakah awak buat tu?? tunjuk gambar ni kat Affan..tergelek2 kitaorang dalam kerete tengok gambar Afif gaya macam tu..dik lucah sangat ni?? jangan ada orang viral gambar adik ni sudah..hahaha

Ok go Kakak go go goooo!! Ingat jangan nangis..kakak run jer..sebelum nak start lari tu siap bisik kat mummy..Mummy nanti saya nak toys..pengsan mummy ko kat situ..hahaha Ok2 Kakak lari jangan nangis nanti mummy beli toys..terpaksala aku cakap macam tu, nanti dia tak nak lari pulak..Minah drama betul Mek sorang ni..jangan masuk kereta dia tuntut sudah..hahaha

Mainan telur tu dia bagi teacher suruh simpan..mummy pulak tak perasan dia pengang mainan telur tu..

Kakak 2 tahun mummy nunggu moment ni tau..akhirnya kakak berlari tanpa nangis..good job kakak!! See adik pon bagi support kat Kakak sebelah tu..hehehe

Yeaaa go kakak..betul la ramai cakap bila anak dah masuk 6 tahun dorang dah tak nangis dah..yerla dah besarkan..tak tau la tiba2 darjah 1 dok perangai menangis lagi..huiiihhhh minta jauh..

Macam tu la kakak..baru anak mummy..hahaha Mummy dulu kecik2 memang kaki sukan..apa je acara sukaneka mummy masuk..1 2 memang dalam genggaman mummy la menang..amboii cakap besor nampak..alaaaa acah acah budjet je..hahaha

Part ni yang dia selalu tunjuk kat rumah..ooo lari dalam benda alah ni..

 pastu taruk air dalam cawan dah berjalan..

Sep sikit Kakak..Kakak berjaya lari atas padang..hidung mummy ngan daddy kembang kuncup jap..hahaha Teacher pon sampai berlari datang ke kakak peluk cakap tahniah sebab berjaya lari tanpa nangis..

Pastu acara anak dengan ibubapa..lari sambil bawak bola besar tu..part ni tak tau team mana menang?? tapi mummy dengan Raiisah berjaya lari sama2..

Last sekali penyampaian hadiah dari CAO Tn Haji Roslan kepada pemenang..

Acara sukan kali ni rasa sekejap sebab lepas abis sukan terus terima hadiah..tak macam sebelum2 ni abis acara semua baru dapat hadiah pingat..ni start kol 8.30 kol 11.30 pagi dah abis..cepatkan.. =)

Geramnya nengok rambut daddy ala2 Nick Carter zaman kegemilangan Backstreet Boys ni..bila kita tanya bila nak potong?? biar la b nak jadi Backstreet Boys..derrr...B orang dah tak buat fesyen rambut gini dah la..tkper2 kita perhati je dia dari jauh sampai mana dia bertahan rambut panjang belah tengah tu..grrrr..hahaha


Laluan nak balik tu ada orang jual ikan laga..Raiisah kemain nak ikan tu sekali daddy ko nak ambik tak nak pulak dia..tapi daddy ko dok layan tengok ikan tu berenang dalam botol terus ambik seekor..lepas dah beli rasa bersalah..hahaha dah kerja tempat baru ni ada masa ke bang nak jaga ikan laga ni..ermmm..aku la tu kena jagan nanti..

piece : kathyjem