Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 2, 2018

Saka Malas Hilang Pulak Hari Ni

Assalamualaikum..halooo! amboiiii sakan nooo dua bulan tk update blog..saka malas nk update blog bertengek lak kat badan ni..hahaha tiba2 saka malas tu hilang pulak kt badan hari ni..tu yang tiba2 rajin update ni..😂

Tak tau la sebab apa rajinnya maybe Afif takde kt rumah ni, dia kat rumah mak demam tak sihat..lagi pon malam ni nak ambik suami kat airportttttt..ni pon 3 hari 3 malam dok mengemas rumah yang tak abis2 kerja rumah ni ha..nasib baik rumah cenonot, kalo rumah macam istana mau sebulan tak abis mengemas..hahaha 

Kena la kemas kang suami balik tengok rumah berabuk siap la kena bebel nanti..ata asyik dok rumah mak jer bila nak mengemasnya..hehehe

Gila weii 4 bulan tak jumpa suami..dulu suami kerja Singapore pon sebulan sekali mesti balik..Singapore berapa jam je dr Malaysia..naik bus dh sampai dah..

Suami kerja mana sekarang ni? Kerja di Dhaka, Bangladesh..hahaha mula2 tau Affan kena kerja kat sana gelak jugak la aku..yerla orang Bangla mai kerja sini, kita pergi negara dia pulak kerja..Hari2 dengar dia cerita pengalaman kerja kat sana mesti aku gelak macam orang gila..gelak pasal apa? jangan ditanya..nanti kena kecam..sekarang buat apa cerita apa semua orang nak viralkan..sejak dunia sosial media makin menjadi2 maka gaya penulisan pon kena la hati2..

Tapi takper la dah rezeki suami dapat kerja tetap kat sana bersyukur Alhamdulillah..dia pon tak tau berapa lama dia ada kat Malaysia..harap2 dapat la cuti sampai Hari Raya Haji..kalau tak menangis la akak depan cermin sambil mengenang apa la nasib ku..😂

Saje nak bagitau tadi kita lunch makanan orang diet..apa dia? 


Cak!!! haaa salad jer..entah la kenapa tiba2 teringin nak makan salad..ker rasa bersalah perut makin berlipat..hahaha hoii jangan tu perut anak dua..gitewww alasan..orang pompuan kan, bila rasa badan naik mula la makan salad konon2 besok akan turun berat badan..😆

Gigih tadi lepas makan sambung kemas rumah..


Sambil2 lipat baju tu sambil dengar Cikgu Petir share ilmu marketing..suka tengok Cikgu June bebel pasal dunia business..tak boring..ada je nak buat gelak walaupon suara nyaring macam ribut petir..hehehe

Next Cikgu June buat kelas marketing wajib join..Ok la nak sambung cuci bilik air lak..bilik jamban dh cuci dh semalam..kekeke bye!

piece : kathyjem

No comments: