Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, January 12, 2012

Hari Ke 3 Di Phi Phi Island

Baju kami..

Sajer beli sama2.. Nak pakai untuk snorkeling.. =D

Ini sajer yang kami boley makan dan halal.. Yang lain semua tak halal.. Omelette die nampak macam menarik tapi ada babi daa..

 
Masa ni tengah menunggu Van yang akan bawak kami ke Phi Phi Island..

Ambik mood di pagi ari..

Ko kelas Van kat Phuket ni.. Masuk2 rasa macam kat hotel.. Kagum tengok! Kat Malaysia ada Van Hotel macam ni.. haha

Sebelum nak snorkeling kat sapu itu sunblock.. Aku dah sapu awal2 kat hotel..

Masa ni dieorang tengah explain dekat mane yang kite akan lunch, snorkeling, tengok monkey beach semua tu la.. Ni semua termasuk pakej hanya 1400 baht.. Duit kite rm140 1pax.. =)

Berebut semua nak pakai scuba fins..

Termasuk la aku dengan Affan.. Sekali masa snorkeling rase macam tak selesa terus tak pakai.. Macam membazir jer sewa.. Ni semua marketing la ni.. Konon kalo tak pakai kaki boley tercedera kena landak laut.. Ceh! Sekor landak laut pon tak nampak..

Tour guide yang tahu nak cepat jer..

Dalam pakej kami akan di bawa 7 pulau.. Antaranya Khai Island, Pileh, Loh Samah, Maya Bay, Siray, Monkey Beach, Vikng..

Memang la best tengok 7 pulau semua tu.. Tapi sekejap jer dieorang kasi tengok coz nak kejar masa.. Rase macam tak best pulak.. =(

Tapi pulau2 kat sini sangat cantek kalo nak di bandingkan dengan Patong Beach tu macam kureng skit.. Kat sini pulau die lawa2..

 Bee muka b macam siapa ek buat macam ni?? kakakakaka

Wow suke la tu...

4 orang pompuan rimas aku tengok lagi2 yang macam india tu.. Mengenyih jer tau.. Cakap dah la kuat macam kawan die tu pekak pulak.. Tak silap aku dieorang ni berasal dari Australia..

 Tu diaa bersepah manusia.. Masa sampai mak aiii bee ramainye lautan manusia..

 Affan wehoooo!! banyak nyer bontot2 kat sini huny.. Aku dush dush dush! =P

Dah macam Pantai Miami jer aku tengok.. Bikini kiri kanan.. Patut la lelaki suke datang kat Phuket ni..hekhekhek

Tak caya tengok sebelah Affan tu.. Tu apa bontot kan..kakakaka..

Kami berdua di Phi Phi Island.. ^_^ Mood honeymoon..

 Bee kaki b nampak panjang.. Kelakor..

 Next Island..

Coral kat sini banyak dah mati.. Aku rase kat Rendang lagik cantik coral die.. Siap boley nampak penyu ngan Ikan Nemo lagi tu.. Sini snorkeling nampak Ikan Bawal..hahahaha

Lunch kami semua sedap.. Tomyam die pergh!!

Berlatarkan laut sambil megimbau kenangan2 manis.. Ewah!

Monkey Beach..

Jinak monyet2 kat sini..

Tapi sayang tengok atas boat jer.. Dieorang tak kasi turun coz nak kejar masa.. Banyak lagi pantai nak di terjah..

 Last pulau..

Bapak mahal ice cream Magnum 1800 baht.. Kalo kat sini rm3.90 jer sana rm18 hengget.. Maybe sebab kat pulau kot..

 Suasana yang sangat nyaman.. Tenang jer rase sambil dengar lagu..

 Bee motif?? Tunjuk tiak ker tunjuk bulu kaki.. kakaka

 Pub die sempoi..

Bee okey tak kalo huny pakai macam ni.. Affan : Larikkkk!!!

Layan okey!

 Ceh feeling cuweet cuweet!

Treakmark Affan setiap kali holiday die akan tulis nama tempat di atas pasir.. Bee patutnye kite letak nama kite sekali.. Baru lagi sweet..

Sempat terjun sebelum nak balik.. Teringin katanye.. Aku pon teringin tapi macam malas nak panjat2 tongek2..

Yeahaaa mari kite pulang.. Tour guide susah memanggil..

 Malam kami ke Bangla Road mahu cari makan..

 Naik tut tut.. Jakun sekejap..hahaha..

Bee ambik gambar kat sini.. Macam cantek jer..! Affan pon okey.. Lepas dah snap.. Eh baru perasan Tokong upernye ingat hiasan apa la kan... Tu la pasal asal nampak pelik cantek jer nak ambik gambar..hahaha Upernye tempat sembahyang die.. =P

 Belakang tu club..

Topeng mane yang paling hudoh!

 Yeeah jumpe gak Pancake Crepe yang Halal.. Yang lain tu mesti ada pork..

Nampak macam biasekan.. Tapi serius rase die sangat sedap.. Alaa kat Malaysia pon ada gak jual, pon sedap jugak..

Hari ke 3 makan Pancake Crepe.. Hari ke 4 pon makan jugak.. Rase macam nak beli lagi tapi perut dah penuh..

 Huny bee pulak asyik gambar huny jer.. Hurrmm okey!

 Affan teringin nak minum jus..

 Masa ni aku lari2 coz dieorang panggil.. Tibe takut pulak.. Bukan apa takut tengok dieorang sebenarnye.. Affan lagik la..Huny lari huny dieorang panggil..hahaha.. Serius muke dieorang cantek giler macam pompuan sebijik..

 
Malam kami die penuh cahaya warna warni..

 Minuman di hidang atas Van.. Sempoi tak sayang tak boley minum..

Affan ada hati nak masuk.. Memang aku tak kasi la kan..

Sebelum balik kasi tapau itu kebab.. 100baht jer.. Sedap kebab die..

piece : kathyjem

6 comments:

strawberi said...

kalo pi snorkelling..pakai kasut crocs tu pun dh ok..takyah sewa slipar itik tuh..hehe

awek retro said...

wow best nye...
cantik tempat tue...
god job sis

Shu Shinju said...

gambar semua cantik....suka tgk..best !!

Wawa Tasliman said...

entry ni boleh diklasifikasi sebagai 18sx.. hihihi.. :)

my everything said...

salam singgah salam kenal!!! u cantik sangat!!!!! i suke sangatttt!!!!

Faizi said...

menarik..!! good job..!!