Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, February 20, 2014

Hari ke 2 di wad..

Alhamdulillah demam dah kurang sikit cuma Platelet turun lagi.. Suhu badan 37 c.. Ok sikit dari semalam 40 c.. Masuk air baru suhu panas badan kurang, mau tak satu hari 5 botol air kena masuk.. 10 kali Affan pegi toilet.. Tu belum air minum lagi.. Demam denggi ni kena banyak minum air masak dan 100 plus.. Paling bagus air 100plus or air jambu batu.. Doktor pon suruh minum air 100plus banyak2..

Pagi tu aku datang ngan mak abah Raiisah.. Affan nak tengok Raiisah rindu katanya dah brape ari tak tengok anak.. Sampai pagi tu terus mandikan Affan sebab tiub cucuk darah kat lengan die susah nak bergerak mandi semua tu.. Aku la yang kena mandikan die.. Dah lama rasenya tak mandikan Affan.. Masa mula2 mandikan die rase macam mandikan bayi besar..hahahaha.. Dah lama rasenya tak mandikan b.. Rase macam mandikan baby giant..muahahaha Hamboii sedap ngata orang.. sekali sekala.. =P

Lepas mandi, makanan untuk tengahari pon sampai.. Hari ke 5 baru Affan leh makan tu pon tak abis tekak masih rase payau2 lagi..

Nampak mak echa die pon sibuk gak nak jadi nurse.. Ke hulu hilir tepi katil tu..

Abah dan mak melawat Affan..

Raiisah dah dapat kaki macam ni la abis semua bilik die nak masuk siap hai2 lagi kat orang tu.. Nasib atuk ada, atuk la yang kejar sana sini.. Raiisah nooo Raiisah jangannnnn..hahaha

Nah daddy tembikai susu cepat sembuh yer daddy.. Daddy bagi die, die bagi daddy balik.. Raiisah kalo buah die kureng sikit lagi2 pisang menjerit kalo nampak.. Kalo lapar abis jugak die telan tetapi tidak pada pisang..haha

Eh eh suke pulak die..

Nurse tengah sambung pasang tiub di tangan.. Lepas mandi lupa nak pasang..

Yeaaa mummy Ayu ngan uncle Aseng datang melawat..

Terharu tau, mane nak dapat kawan macam ni.. Ayu siap tumbuk daun betik lagi untuk Affan.. Daun betik ni kan untuk penawar demam denggi.. Aseng yang dapatkan daun betik ni masa die tengah jogging.. Terima kaseh Aseng.. =)

Terima kaseh Aseng & Ayu coz sudi datang melawat Affan and thanks for your air daun betik..hehehe =)

Cantikkan Ayu berambut pendek sweet sangat nampak macam umur 18 manje..hehe
Eh manjer rambut u pendek macam ni mesti ada orang nak tiru ni..hahaha Jaga2 mak senah sedang memerhati tu.. O__O

Besok2 mesti die nak potong rambut macam u ni manjer..kakakaka

Raiisah dengan mummy Ayu.. Mula2 jer takut ngan mummy Ayu pastu tak nak lepas nak berdukung jer.. Masak mummy Ayu ko nak dukung sampai ke sudah tak nak lepas....haha

Ok daddy Raiisah nak balik dah besok Raiisah datang lagik.. Take care daddy.. Minum air 100 plus banyak2 tau.. Dalam kol 2 lebih gerak anta mak ngan abah..

Petang tu aku nak bersiap2 ngi dinner SYABAS.. Dah register kena pegi laa kalo ikutkan malas jugak nak pegi tengah laki sakit ni kan.. tapi 9 tahun kot SYABAS beroperasi baru la ni nak buat Annual Dinner.. huhuhu

piece : kathyjem

4 comments:

Mya said...

aah cantik ayu rambut ceni. nampak 10 tahun muda :D

cepat sembuh affan..

mrs gold said...

betul la sekarang ni banyak betol nyamuk...semoga hubby awak cpat smbuh ye :)

mrs gold said...

betul la sekarang ni banyak betol nyamuk...semoga hubby awak cpat smbuh ye :)

Allene said...

GWS...

macam mana agaknya rupa laki akak minum air daun betik tu... ihihihi