Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, July 17, 2013

Martabak & Apam Balik Tapai Pulut Paya Jaras

Ni lah die setiap kali bulan puase mesti akan update tempat makan yang best2....So sebulan puasa ni hapdate gambor makanan jer la yer.. hahaha.. Eh bukan bulan puase jer bulan buka puase pon aku dok update gambar makan, abis dah rakyat Malaysia kaki makan kan memang itu pon orang suke nengok..

Ni aku nak bagitau ada satu kedai martabak yang sangat2 sedap di Paya Jaras Sg. Buloh.. Serius tak tipu memang sedap martabak die.. Sampai beratur panjang kalo nak beli martabak kat sini dan setiap kali bulan Ramadhan setiap kali tu aku wajib beli martabak kat sini.. Kalo tak termimpi-mimpi..hahaha Over..

Sebab apa aku kata sedap.. Sebabbb die punye balutan kulit martabak tu tebal dan isi die pun rase.. Memang puas la kalo dapat makan tak macam setengah martabak yang ada kan nipis jer pastu pulak bawang jer lebih daging ayam langsung tak jumpe..

Nampak en.abang tengah bungkus martabak gemok tu..

Mula2 di tabur telur dalam telur tu ada bawang, daging or ayam..daging pulak seketul2 die letak tu yang sedap tu.. Pastu telur yang ada bawang daging tu die balut ngan kulit martabak telur..Haa tu yang nampak gemok tu..

Sekali 3 aku oder..2 daging 1 ayam..Ni pon tak cukup.. Family aku memang hantu martabak..Lagi2 adik aku yang last tu.. Sorang die boley telan martabak ni..hehe

Nampak tak tebalkan martabak die..

Ni lagi satu kat Bazaar Ramdhan Paya Jaras ni..

Apam Balik Tapai Pulut.. Harga rm3.00

Ni lah Pak Cik sejak dulu sampai sekarang meniaga apam balik tapai pulut ni..Rase macam tu jer takde langsung berubah.. Tapi pak cik ni ada jual macam2 apam..

Sedap apam balik die ada rase masam2 manis.. Pulut hitam tu yang buat sedap dan ada kelapa sikit dalam tu.. yum yumm Aduihh terliur la pulak..hahaha Nasib ahkak bendera jepon hari ni takdelah terkilan sangat.. ;P

piece : kathyjem

7 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

first thing kalo saya beli murtabak kena ty dulu

'telur basuh ke tidak?'

hhhheeeeee...

kathy jem said...

salwana nordin @ che'wa : kalo tak basuh mmng tak beli lah kan..hahaha

Suhailah Abdul Hamid said...

terbaiklah info ni, thanks kathy :)

intandayani said...

Pakcik senyum dalam hati rezeki murah bulan puasa...hehe

pinky_liscious said...

mmg nampak sgt sedap apam balik tu.,. aishhhhh

Mamavouge said...

kak kathy sy kenal peniaga tu sume....huhuhuhuhu...coz sy duk kt paya jaras..makcik sy meniaga kuih kat sebelah gerai apam balik tu....

kathy jem said...

Mamavouge : yeker..hehehe oo awk pon orng sg.buloh ek.. ;)