Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, July 10, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan Semua!!!

Macam mane korang punye puase untuk first day ni, Ok tak ok ker, ker tak ok..hahaha Alah baru tengahari takkan tak larat kot.. Ni budak darjah satu pon boley puasa ni ha.. Rugilah kan kalo sape yang tak puasa ni melainkan ada alasan yang kukuh untuk tidak boley puasa.. So sape yang sihat walafiat tu silalah puasa yer jangan nak bagi 1000 alasan.. ;P

Kejap jer kan dah masuk bulan Ramadhan kang tau2 dah masuk tahun baru.. Kejap betul masa berlalu..

Nilah bulan yang kite tunggu2 kan.. Bulan yang penuh dengan ganjaran berlipat ganda berbanding ngan bulan2 yang lain..

Harap bulan ni aku dapat puasa penuh.. Eh memang taklah kan.. Kalo tahun lepas best aku puasa sebab masa tu mengandung kan puasa tu oklah cume satu hari jer aku tinggal sebab tak sahur masa tu.. Kalo ikutkan nak jer teruskan puasa tapi serius sakitnye yang teramat di bahagian perut dan lemah so kenalah berbuka..Sayang jer satu hari tinggal tapi tak leh paksa kang kesian pulak Raiisah dalam perut..hehehe

So tahun ni berangan jerlah nak puasa penuh ye Kathy.. =D

Sooooo untuk hari pertama bersahur ni korang masak apa..??? Eceh sibuk pulak aku nak tanya..hahaha Alaa sajer jer tanya.. Macam aku ni terlebih rajin memasak..hahaha Sebab ni kira rajinlah ni masak untuk suami kalo ikutkan kemasalan aku ni dok rumah mak tunggu mak kejut bangun terus ngap jer nasi tu dalam mulut..ekekeke Takdelah kenalah jugak masak untuk suami takkan hari2 nak bersahur kat kedai kot... Takkan hari2 nak makan free kat rumah mak kot.. Kena la sekali sekala balik rumah sendiri kasi dapur tu berasap..

Simple jer untuk sahur hari pertama ni.. Affan pon tak kisah janji aku masak.. Takpayah nak berkuah bagai macam ni pon dah ok.. Fuuhh selamat..hehehe Besok2 kalo ada mood kerajinan terlebih Huny masak yang sedap2 untuk bee ek, tu untuk bersahur jerla untuk berbuka pergi bazaar Ramadhan sudeh..muahahahahehe.. ;D

Senang masak macam ni.. Cepat Mudah Sedap..CMS katanye!..hahaha

Telur dadar wajib ada..Makanan kegemaran Affan ni..hahaha

Makan pulak ngan nasi panas bersama kicap kipas layansss.. Haa ni aku post gambar makanan ni jangan kata menunjuk ker apa ker ni sajer nak share pengalaman memasak lauk paling simple untuk first day puasa ni.. Itu ajer takde niat lain pon.. =P

Di akhiri muke kami berdua.. Selamat menyambut bulan Ramadhan dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam..

**Harap dapat kuruskan badan sebab badan kite dah bambam..hehe

piece : kathyjem

13 comments:

intandayani said...

Adakah ini imej terbaru mummy Raica?Tetap cantik I suke...

:: Sarah Zainuddin :: said...

Akak ngn raisah dua2 cute! Lame x singgah blog ni. Sweet akak bertudung :) slmt berpuasa...

ZalinZalina said...

Cantiknye awak pakai tudung..

Salam kenal dari kak ina yg dah lama jadi silent reader awak..hehe.. :)

kathy jem said...

intandayani : Insyallah..doa2 kan yer.. =D

kathy jem said...

Sarah Zainuddin : tq sarah selamat berpuasa..

kathy jem said...

ZalinZalina : hehe mekasih awk.. =)

ana kimi said...

KAK kathy dah comey, kalau pakai tudung lagi comey, hee~ selamat berpuasa ye

salwana nordin @ che'wa said...

bertambah cantik bila bertudung :)

saya doakan semoga ramadhan kali ini membawa satu penghijrahan yg baik buat awak..in syaa Allah...

Mimy Hamid said...

omg lauk kesukaan jugak...mesti ada kicap kipas udang tu ...terbaik

Jojet said...

lebih kurang je lauk kita kak..sy pon ikan bilis goreng bersama bawang dan lada kecik bebayk..pastu telur mata bersama kicap banjir..wakakakaka

Chekgu Azrine said...

Sedap tu lauk tu..klu akk kompem bertmbh mkn ms sahur ni..hehe

Btw..cntikla sis pkai tudunng..

aziekz said...

muka iras iras nisdawati,,.,cntik dr dia lg...

meera said...

Sdapnyer lauk, cms lah katakan.. Hehhee. Btw cantiknyer kathy bertudung, imej baru ke ni? Sweet Sgt mcm raicha.